Quiz about Michael ConnellyNovels
Quiz about Michael ConnellyNovels

Michael Connelly-Novels Trivia Quiz


A quiz on novels by mystery writer Michael Connelly, creator of LAPD detective Harry Bosch and other interesting characters..

A multiple-choice quiz by crisw. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. Michael Connelly

Author
crisw
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
25,769
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
818
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 198 (8/10), Guest 82 (4/10), Guest 86 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. A dead Hollywood producer looks like a Mafia hit. Harry gets together with old flame Eleanor Wish. Hint

The Black Echo
Trunk Music
The Black Ice
The Last Coyote

2. Terry McCaleb, ex-FBI agent and heart transplant recipient, tracks down the killer who murdered his heart donor. Hint

Blood Work
The Concrete Blonde
The Black Echo
Angels Flight

3. A prominent black civil rights lawyer is killed on a small passenger train - and it looks like the work of the LAPD. Hint

The Black Echo
Angels Flight
Void Moon
The Poet

4. A serial killer seems to be stalking both children and the detectives investigating the murders of the children. Hint

Trunk Music
Blood Work
The Poet
Angels Flight

5. Harry investigates the 30-year-old murder of his prostitute mother. Hint

The Concrete Blonde
Void Moon
The Last Coyote
A Darkness More than Night

6. Cassie Black performs a daring theft in Las Vegas then suffers the consequences - a singleminded killer stalking her to reclaim the cash. Hint

A Darkness More than Night
Void Moon
The Last Coyote
Trunk Music

7. Harry Bosch stalks a killer whose work resembles that of the Dollmaker - a criminal supposedly killed by Bosch three years previously. Hint

The Concrete Blonde
The Black Ice
Blood Work
The Poet

8. Harry confronts a cop killer who is involved in the drug trade in Mexicali and Los Angeles. Hint

A Darkness More than Night
The Black Ice
The Black Echo
The Last Coyote

9. A Vietnam war buddy of Harry's is murdered, and Harry sets out to find the killer. Hint

The Last Coyote
Trunk Music
Blood Work
The Black Echo

10. Scheduled to be released in January, 2001, this book brings together Harry Bosch and Terry McCaleb to solve a case. Hint

Void Moon
A Darkness More than Night
The Poet
Trunk Music


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A dead Hollywood producer looks like a Mafia hit. Harry gets together with old flame Eleanor Wish.

Answer: Trunk Music

'Trunk Music' is another name for a Mafioso's favorite form of body disposal.
2. Terry McCaleb, ex-FBI agent and heart transplant recipient, tracks down the killer who murdered his heart donor.

Answer: Blood Work

This novel was made into a movie (very different from the book) starring Clint Eastwood.
3. A prominent black civil rights lawyer is killed on a small passenger train - and it looks like the work of the LAPD.

Answer: Angels Flight

The lawyer, Howard Elias, had brought many cases against the LAPD. 'Angels Flight' is the name of the train.
4. A serial killer seems to be stalking both children and the detectives investigating the murders of the children.

Answer: The Poet

The killer was called 'The Poet' because of Edgar Allen Poe quotes left at the crime scenes.
5. Harry investigates the 30-year-old murder of his prostitute mother.

Answer: The Last Coyote

Harry strikes up a relationship with a wild coyote in the canyon below his house. He thinks that they are a lot alike.
6. Cassie Black performs a daring theft in Las Vegas then suffers the consequences - a singleminded killer stalking her to reclaim the cash.

Answer: Void Moon

The 'void moon' is an astrological portent of disaster.
7. Harry Bosch stalks a killer whose work resembles that of the Dollmaker - a criminal supposedly killed by Bosch three years previously.

Answer: The Concrete Blonde

This is another novel featuring a serial killer - a frequent theme in Connelly's work.
8. Harry confronts a cop killer who is involved in the drug trade in Mexicali and Los Angeles.

Answer: The Black Ice

'Black ice' is the drug that is being manufactured.
9. A Vietnam war buddy of Harry's is murdered, and Harry sets out to find the killer.

Answer: The Black Echo

This was Michael Connelly's first book.
10. Scheduled to be released in January, 2001, this book brings together Harry Bosch and Terry McCaleb to solve a case.

Answer: A Darkness More than Night

McCaleb suspects Bosch of being the villain.
Source: Author crisw

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 20 2022 : Guest 198: 8/10
Nov 07 2022 : Guest 82: 4/10
Oct 24 2022 : Guest 86: 10/10
Oct 12 2022 : DeepHistory: 10/10

Score Distribution

quiz
12/7/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us