FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rappaccinis Daughter
Quiz about Rappaccinis Daughter

Rappaccini's Daughter Trivia Quiz


This is a quiz over "Rappaccini's Daughter" by Hawthorne. Enjoy!

A multiple-choice quiz by rose5. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors H-K
  8. »
  9. Nathaniel Hawthorne

Author
rose5
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
289,830
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
300
- -
Question 1 of 10
1. Where is Giovanni going to school? Hint


Question 2 of 10
2. Who is Lisabetta? Hint


Question 3 of 10
3. What was the name of Rappaccini's daughter? Hint


Question 4 of 10
4. What caused the salamander to die? Hint


Question 5 of 10
5. Giovanni felt a burning sensation in his hand as soon as Beatrice touched it.


Question 6 of 10
6. Beatrice drank the antidote before Giovanni did to see what the result was.


Question 7 of 10
7. How did Giovanni know that he was poisonous? Hint


Question 8 of 10
8. Who showed Giovanni the secret door to the garden? Hint


Question 9 of 10
9. According to Beatrice, Rappaccini had told her everything about plants.


Question 10 of 10
10. Baglioni was one of Giovanni's best friends.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 23 2024 : Guest 174: 8/10
Feb 23 2024 : Guest 174: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where is Giovanni going to school?

Answer: University of Padua

Giovanni came from Italy to study.
2. Who is Lisabetta?

Answer: The landlady

Lisabetta was an older lady who loved Giovanni and would do anything for him.
3. What was the name of Rappaccini's daughter?

Answer: Beatrice

She was poisonous and her poison resulted in the poisoning of Giovanni as well.
4. What caused the salamander to die?

Answer: Liquid from the flower fell on the salamander and killed it

The plant was just as poisonous as Beatrice and would kill or contaminate everything.
5. Giovanni felt a burning sensation in his hand as soon as Beatrice touched it.

Answer: false

He didn't feel any pain until the next morning.
6. Beatrice drank the antidote before Giovanni did to see what the result was.

Answer: true

Giovanni must not have loved Beatrice since he waited to see if she died before he drank the antidote.
7. How did Giovanni know that he was poisonous?

Answer: he breathed on a spider and it died

Giovanni was around Beatrice for so long that he caught the disease from her.
8. Who showed Giovanni the secret door to the garden?

Answer: Lisabetta

Giovanni went in the garden every day after that.
9. According to Beatrice, Rappaccini had told her everything about plants.

Answer: False

Rappaccini had kept the purpose of his experiments a secret.
10. Baglioni was one of Giovanni's best friends.

Answer: False

Giovanni's father was friends with Baglioni, but Giovanni did what he could to avoid Baglioni.
Source: Author rose5

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us