Fun Trivia
Sections
Trivia Questions
Trivia Quizzes
Daily and Hourly Trivia Games
Ask FunTrivia - Get Answers to Questions
Crossword Puzzles
Trivia Questions Archive
Trivia
Animal Trivia
Bible Trivia
Brain Teasers
Celebrity Quizzes
Trivia For Kids
General Knowledge
Geography Quizzes
History Trivia
Hobbies Trivia
Humanities Quizzes
Literature Quizzes
Movie Trivia
Music Trivia
Famous People Trivia
Religion Quizzes
Science Trivia
Sports Trivia
Television Trivia
World Trivia
All Trivia and Quiz Topics
Services
Gold Memberships: Gift Certificates
Get Daily Email Trivia
Create a Daily Trivia Tournament
Pub Trivia Question Packs
Buy Trivia Questions
Large Scale Content / Data Licensing
Contact Us
New Player
Log In
New Player
|
Log In
FREE!
Click here to
Join FunTrivia
. Thousands of games, quizzes, and lots more!
'The Fellowship of the Ring' Anagrams Quiz
Unscramble the anagrams to get some fairly well-known words, names and places from Tolkien's 'Fellowship of the Ring'.
A multiple-choice quiz by
elvenfair
. Estimated time: 6 mins.
Home
»
Quizzes
»
Literature Trivia
»
J. R. R. Tolkien
»
The Fellowship of the Ring
Share on
Facebook
Share on
Twitter
Share by
E-Mail
Author
elvenfair
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
223,077
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
958
Last 3 plays
: Johnmcmanners9 (
10/10
), Guest 147 (
8/10
), Guest 147 (
7/10
).
One at a Time
-
Single Page
-
Timed Game
Question 1 of 10
1.
THREEISH
Answer:
Enter
(Two Words: 3,5 letters; place)
NEXT>
Question 2 of 10
2.
YEN OVEN TELE
Answer:
Enter
(Two Words: 8,3 letters, NO PUNCTUATION; age)
NEXT>
Question 3 of 10
3.
WHIR RAG TINS
Answer:
Enter
(One Word; think screeeeech)
NEXT>
Question 4 of 10
4.
RID REST
Answer:
Enter
(One Word; person)
NEXT>
Question 5 of 10
5.
HOT PET WEAR
Answer:
Enter
(One Word; place)
NEXT>
Question 6 of 10
6.
UH TITHE A SEWN RAM
Answer:
Enter
(Three Words: 7,3,5 letters; person)
NEXT>
Question 7 of 10
7.
ERR NEAR BIG
Answer:
Enter
(One Word; nickname)
NEXT>
Question 8 of 10
8.
ION AIM HEM FOREST
Answer:
Enter
(Four Words: 3,5,2,5 letters; think drums)
NEXT>
Question 9 of 10
9.
ALL ERA DIG
Answer:
Enter
(One Word; person)
NEXT>
Question 10 of 10
10.
GEESE WAG MAIMS
Answer:
Enter
(Two Words: 7,6 letters; person)
(Optional)
Create a
Free
FunTrivia ID to save the points you are about to earn:
Select a User ID:
Choose a Password:
Your Email:
Share on
Facebook
Share on
Twitter
Share by
E-Mail
Most Recent Scores
Oct 12 2026 : Johnmcmanners9:
10/10
Sep 01 2026 : Guest 147: 8/10
Sep 01 2026 : Guest 147: 7/10
Aug 15 2026 : Guest 170: 5/10
Score Distribution
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. THREEISH
Answer:
THE SHIRE
Home to the Hobbits.
2. YEN OVEN TELE
Answer:
ELEVENTY ONE
Bilbo's age at the time of his big farewell party.
3. WHIR RAG TINS
Answer:
RINGWRAITHS
Dark cloaked bad guys after the Ring. Chase good guys to Rivendell.
4. RID REST
Answer:
STRIDER
AKA Aragorn, Heir of Isildur. Guides hobbits on venture from Bree to Rivendell.
5. HOT PET WEAR
Answer:
WEATHERTOP
Hill used for look-out in olden days. Frodo is stabbed here during Ringwraith attack.
6. UH TITHE A SEWN RAM
Answer:
SARUMAN THE WHITE
Good wizard turned bad. Creates an army of orcs called Uruk-hai.
7. ERR NEAR BIG
Answer:
RINGBEARER
Frodo's Fellowship name.
8. ION AIM HEM FOREST
Answer:
THE MINES OF MORIA
Former Dwarf city. Fellowship passes through and wakes Balrog of Morgoth, demon of the ancient world.
9. ALL ERA DIG
Answer:
GALADRIEL
Elven Lady of Light. Hosts Fellowship in Lothlorien for brief time after its passage through Moria.
10. GEESE WAG MAIMS
Answer:
SAMWISE GAMGEE
Faithful servant and best friend to Frodo.
Source: Author
elvenfair
This quiz was reviewed by FunTrivia editor
agony
before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1.
The Fellowship Part 1
Easier
2.
Tolkien's "The Fellowship of the Ring"
Average
3.
Details from the Fellowship of the Ring
Average
4.
The Fellowship Part 2
Average
5.
Fellowship of the Ring
Average
6.
The Fellowship Quiz
Average
7.
Ultimate LOTR: Fellowship, Part 2
Average
8.
Ultimate LOTR: Fellowship, Part 3
Average
9.
Ultimate LOTR: Fellowship, Part 1
Average
10.
"The Fellowship of the Ring"
Average
11.
Choose the Right Path
Average
12.
How Much is the Movie Like the Book?
Average
Referenced Topics
Literature
World
Vocabulary
J. R. R. Tolkien
Anagram Word Puzzles
Names
The Fellowship of the Ring
The Hobbit
White
Other Destinations
Explore Other Quizzes by
elvenfair
Go to
J. R. R. Tolkien
Quizzes
More
The Fellowship of the Ring
Quizzes
FunTrivia
Homepage
10/13/2026, Copyright 2026
FunTrivia, Inc. -
Report an Error / Contact Us