FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Mousetrap Act I
Quiz about The Mousetrap Act I

"The Mousetrap" Act I Trivia Quiz


Agatha Christie's masterpiece murder mystery has gone down as one of the most famous in history. But, how much do you know about it? Beware: there are spoilers!

A multiple-choice quiz by Foxtrot_fan. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Christie, Agatha
  8. »
  9. Individual Other Christie Works

Author
Foxtrot_fan
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
306,297
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
285
Last 3 plays: Guest 104 (3/15), Guest 198 (9/15), Guest 104 (2/15).
- -
Question 1 of 15
1. "The Mousetrap" started in what English theatre in 1952 and has been playing there since? Hint


Question 2 of 15
2. The story takes place in a guest-house called what? Hint


Question 3 of 15
3. Who owns the guest-house? Hint


Question 4 of 15
4. Which of the following is not a guest? Hint


Question 5 of 15
5. Within the first two pages of the story, the radio announces that a murder had taken place. Who was murdered? Hint


Question 6 of 15
6. What is the killer's theme song? Hint


Question 7 of 15
7. Who was the first guest to arrive? Hint


Question 8 of 15
8. Which guest was not expected? Hint


Question 9 of 15
9. Giles and Mollie had backround information on all of their guests.


Question 10 of 15
10. Why couldn't anyone at the guest-house communicate using telephone? Hint


Question 11 of 15
11. Who walked straight over to the fire in a manly fashion as soon as they'd arrived? Hint


Question 12 of 15
12. Which characters enjoy cooking? Hint


Question 13 of 15
13. What does Giles hide at the beginning of the story? Hint


Question 14 of 15
14. Which character pretended to strangle Mrs. Boyle? Hint


Question 15 of 15
15. Who is killed at the end of Act I? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 13 2024 : Guest 104: 3/15
Apr 12 2024 : Guest 198: 9/15
Apr 12 2024 : Guest 104: 2/15
Apr 11 2024 : Guest 68: 11/15
Apr 11 2024 : Guest 172: 11/15
Apr 11 2024 : Guest 64: 15/15
Apr 11 2024 : Guest 174: 15/15
Apr 11 2024 : Guest 199: 11/15
Apr 11 2024 : Guest 174: 8/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "The Mousetrap" started in what English theatre in 1952 and has been playing there since?

Answer: St. Martin's Theater

"The Mousetrap" is the longest running theatrical performance in history, with over 23,000 performances since 1952.
2. The story takes place in a guest-house called what?

Answer: Monkswell Manor

The sign on the front of the house said Monkwell Manor, due to the carelessness of the maker, but the actual name of the house is Monkswell Manor.
3. Who owns the guest-house?

Answer: Giles and Mollie Ralston

The Ralstons, in their twenties, have been married for just a year in the story. Arrogant, caring, and good-looking Giles only knew the tall and pretty Mollie for six weeks before they were married.
4. Which of the following is not a guest?

Answer: Sargent Trotter

The only reason Sargent Trotter was present at Monkswell Manor was that a notebook had been found with the addresses of Mrs. Lyon and Monkswell Manor. Because Mrs. Lyon had been murdered, the police had supposedly sent Trotter to gather clues and protect the house guests.
5. Within the first two pages of the story, the radio announces that a murder had taken place. Who was murdered?

Answer: Mrs. Lyon

Mrs. Lyon had been found dead at the scene of the crime. She was strangled to death. A note was found on her back saying "This is the first!"
6. What is the killer's theme song?

Answer: "Three Blind Mice"

The killer sang "Three Blind Mice" because he planned to kill three people.
7. Who was the first guest to arrive?

Answer: Christopher Wren

Christopher Wren is a slightly neurotic young man in his twenties. He develops a slight attraction to Mollie throughout the story which Giles does not approve of.
8. Which guest was not expected?

Answer: Mr. Paravicini

Mr. Paravicini is a dark, mysterious, yet happy man whose car had overturned in a snowbank outside of Monkswell Manor.
9. Giles and Mollie had backround information on all of their guests.

Answer: False

This displeased Sargent Trotter when he was questioning the pair.
10. Why couldn't anyone at the guest-house communicate using telephone?

Answer: Because the line was cut

The line was sabotaged partway though the first act by the murderer.
11. Who walked straight over to the fire in a manly fashion as soon as they'd arrived?

Answer: Miss Casewell

Miss Casewell was a very man-like character. She walked, talked and acted like a man even though she was not.
12. Which characters enjoy cooking?

Answer: Mollie and Christopher Wren

Christopher Wren spends most of his time cooking with Mollie which, obviously, displeases Giles.
13. What does Giles hide at the beginning of the story?

Answer: A paper carrier

When Giles gets back from looking for chicken wire, he hides a paper carrier in the cabinet.
14. Which character pretended to strangle Mrs. Boyle?

Answer: Christopher Wren

Christopher Wren explains how much fun it would be to be the killer and how he "...would love to feel his grasp around his victim's neck...".
15. Who is killed at the end of Act I?

Answer: Mrs. Boyle

Mrs. Boyle is strangled by the killer in the pitch dark room. All signs point to Christopher as the murderer, but is he? Take my next quiz, "The Mousetrap" Act II to find out!
Source: Author Foxtrot_fan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us