FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Word and Void 1
Quiz about Word and Void 1

Word and Void 1 Trivia Quiz


Questions based on 'Running with the Demon', the first book in Terry Brooks' 'Word and Void' series.

A multiple-choice quiz by awkins. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Brooks, Terry
  8. »
  9. Shannara

Author
awkins
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
99,777
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
382
- -
Question 1 of 10
1. Who were the feeders hunting at the start of the book? Hint


Question 2 of 10
2. What park is featured in the book? Hint


Question 3 of 10
3. Who or what is Pick? Hint


Question 4 of 10
4. Who is the female lead in the book? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of the steel company located in the town? Hint


Question 6 of 10
6. What was trapped in the old Oak tree? Hint


Question 7 of 10
7. By what other name is O'olish Amaneh known? Hint


Question 8 of 10
8. What holiday is celebrated in the book? Hint


Question 9 of 10
9. Who is the 'Knight of the Word'? Hint


Question 10 of 10
10. Who is the odd one out in terms of their relationship with Nest? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who were the feeders hunting at the start of the book?

Answer: Bennett Scott

Bennett is Jared's sister. Jared was babysitting his siblings when he had a mild epileptic seizure and Bennett managed to get out of the house.
2. What park is featured in the book?

Answer: Sinnissippi

Located in Hopewell, Illinois. Home of Nest Freemark. It is destined to be the focus of a lot of abnormal activity.
3. Who or what is Pick?

Answer: A Sylvan

He is the caretaker of the park, and is over 100 years old. An Oread is a Mountain Nymph. A Naiad is a Water Nymph. Pick can also be called a Dryad.
4. Who is the female lead in the book?

Answer: Nest Freemark

Daughter of Caitlin and the Demon. She has to come to terms with the fact that she has the potential for good and evil magic.
5. What is the name of the steel company located in the town?

Answer: MidCon

Midwest Continental Steel. MidCon is the major employer in the town, and they are in the middle of negotiations to end a strike by the union.
6. What was trapped in the old Oak tree?

Answer: A Maentwrog

In Pick's words, "half predator, half raver, and all bad." It was imprisoned by Indian magic.
7. By what other name is O'olish Amaneh known?

Answer: Two Bears

Another agent of the Word. He gave John Ross his staff.
8. What holiday is celebrated in the book?

Answer: 4th of July

The first day is Friday, July 1st.
9. Who is the 'Knight of the Word'?

Answer: John Ross

Derry Howe was corrupted by the Demon, and with Junior, they planned to sabotage MidCon. Richie was sacrificed to the Maentwrog by the Demon.
10. Who is the odd one out in terms of their relationship with Nest?

Answer: Brianna

The others are all Freemarks. Caitlin is Nest's mother. Evelyn is Nest's grandmother and Caitlin's mother. Old Bob is Nest's grandfather, husband of Evelyn, and father of Caitlin. Brianna Brown is Nest's friend.
Source: Author awkins

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us