FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about You Know More Poetry Than You Think
Quiz about You Know More Poetry Than You Think

You Know More Poetry Than You Think! Quiz


Just as we all know a little classical music from watching old Bugs Bunny cartoons, everyone has picked up bits and tag ends of poetry. Just complete the line.

A multiple-choice quiz by agony. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Poetry
  8. »
  9. Poetic Quotes

Author
agony
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
117,929
Updated
Jan 27 24
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 25
Plays
8720
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: spanishliz (24/25), Lizbetha (21/25), Guest 75 (20/25).
- -
Question 1 of 25
1. "The grave's a fine and private place_________" Hint


Question 2 of 25
2. "Two roads diverged in a wood and I - I took the one less traveled by, ____________" Hint


Question 3 of 25
3. "I wandered lonely as a cloud, that floats on high o'er vales and hills, When all at once I saw a crowd, a host____________" Hint


Question 4 of 25
4. "How do I love thee____________" Hint


Question 5 of 25
5. "Here he lies where he longed to be, home is the sailor, home from sea,____________" Hint


Question 6 of 25
6. "Hog Butcher for the World____________" Hint


Question 7 of 25
7. "Do not go gentle into that good night_____________" Hint


Question 8 of 25
8. "Stone walls do not a prison make________________" Hint


Question 9 of 25
9. "In Flanders fields the poppies blow________________" Hint


Question 10 of 25
10. "In the room the women come and go_______________" Hint


Question 11 of 25
11. "Parting is all we know of heaven_____________" Hint


Question 12 of 25
12. "Poems are made by fools like me________________" Hint


Question 13 of 25
13. "On the eighteenth of April, in seventy-five Hardly a man is now alive______________" Hint


Question 14 of 25
14. "''Tis some visitor,' I muttered, 'tapping at my chamber door _________'" Hint


Question 15 of 25
15. "And hast thou slain the Jabberwock? Come to my arms, my beamish boy!___________" Hint


Question 16 of 25
16. "My name is Ozymandias, king of kings, ___________" Hint


Question 17 of 25
17. "Oh, to be in England___________" Hint


Question 18 of 25
18. "Men seldom make passes______________" Hint


Question 19 of 25
19. "I saw the best minds of my generation____________" Hint


Question 20 of 25
20. "If you can talk with crowds and keep your virtue, or walk with Kings_______________" Hint


Question 21 of 25
21. "Morning has broken________________" Hint


Question 22 of 25
22. "Theirs not to make reply, theirs not to reason why________________" Hint


Question 23 of 25
23. "A damsel with a dulcimer______________" Hint


Question 24 of 25
24. "Isabel, Isabel didn't worry Isabel didn't scream or scurry. She washed her hands and she straightened her hair up,___________" Hint


Question 25 of 25
25. "And what rough beast, its hour come round at last,_____________" Hint





Most Recent Scores
Today : spanishliz: 24/25
Feb 26 2024 : Lizbetha: 21/25
Feb 25 2024 : Guest 75: 20/25
Feb 25 2024 : Guest 122: 8/25
Feb 24 2024 : Guest 65: 13/25
Feb 24 2024 : Guest 73: 19/25
Feb 22 2024 : Guest 208: 18/25
Feb 22 2024 : Dorsetmaid: 25/25
Feb 18 2024 : Guest 96: 11/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "The grave's a fine and private place_________"

Answer: but none, I think, do there embrace

"To His Coy Mistress", by Andrew Marvell (1621-1678). This poem was probably written while Marvell was the tutor to Mary Fairfax (later to become the Duchess of Buckingham).
2. "Two roads diverged in a wood and I - I took the one less traveled by, ____________"

Answer: and that has made all the difference

"The Road Not Taken", by Robert Frost (1874-1963). Robert Frost won the Pulitzer Prize four times.
3. "I wandered lonely as a cloud, that floats on high o'er vales and hills, When all at once I saw a crowd, a host____________"

Answer: of golden daffodils

"I Wandered Lonely as a Cloud", by William Wordsworth (1770-1850). An early Romantic poet, Wordsworth lived for a time very near to Samuel Taylor Coleridge, forming an intense friendship. He was also friends with Sir Walter Scott and Thomas De Quincy.
4. "How do I love thee____________"

Answer: let me count the ways

"How Do I Love Thee", by Elizabeth Barrett Browning (1806-1861). Injured by a fall in 1821, Elizabeth Barrett became an apparent invalid. Robert Browning wrote to her in 1844, admiring her poetry. They fell in love, secretly married, and ran off to Italy, where she regained her health.
5. "Here he lies where he longed to be, home is the sailor, home from sea,____________"

Answer: and the hunter home from the hill

"Requiem", by Robert Louis Stevenson (1850-1894). This poem is engraved on his tombstone at Vailima, in Samoa, where he lived the last five years of his life.
6. "Hog Butcher for the World____________"

Answer: Tool Maker, Stacker of Wheat

"Chicago", by Carl Sandburg (1878-1967). Sandburg's childhood home in Galesburg, Illinois, is now a museum, with many of its original furnishings. He is buried nearby.
7. "Do not go gentle into that good night_____________"

Answer: Rage, rage against the dying of the light

"Do Not Go Gentle Into That Good Night", by Dylan Thomas (1914- 1953). Thomas had a reputation as a bit of a wild man, and a very heavy drinker. This was balanced by his very disciplined approach to his work, with careful reworking of many of his poems.
8. "Stone walls do not a prison make________________"

Answer: nor iron bars a cage

"To Althea, from Prison", by Richard Lovelace (1618-1658). Lovelace was in Westminster Gatehouse Prison when he wrote this poem, imprisoned for writing a royalist petition. He was a staunch supporter of the Royalist side in the English Civil War, which led to his financial ruin. He died in poverty.
9. "In Flanders fields the poppies blow________________"

Answer: between the crosses, row on row

"In Flanders Fields", by John McCrae (1872-1918). John McCrae was a Canadian doctor in a field station in World War One. He was inspired to write "In Flanders Fields" after performing the burial service of a friend. He did not, as is usually imagined, die in battle, but of pneumonia.
10. "In the room the women come and go_______________"

Answer: talking of Michelangelo

"The Love Song of J. Alfred Prufrock", by T.S. Eliot (1888-1965). These days, Eliot may be best known for "Old Possum's Book of Practical Cats", which the musical "Cats" is based on. I don't think many people would consider it his best work, though.
11. "Parting is all we know of heaven_____________"

Answer: and all we need of hell

"My Life Closed Twice Before Its Close", by Emily Dickinson (1830 - 1886). Did you know that almost all of Emily Dickinson's poems can be sung to the tune of "The Yellow Rose of Texas"? Try it!
12. "Poems are made by fools like me________________"

Answer: but only God can make a tree

"Trees", by Joyce Kilmer (1886-1918). Joyce Kilmer was a journalist and poet, who volunteered for duty in the First World War. He was killed in action in France.
13. "On the eighteenth of April, in seventy-five Hardly a man is now alive______________"

Answer: who remembers that famous day and year

"Paul Revere's Ride", by Henry Wadsworth Longfellow (1807-1882). Longfellow was by far the most popular poet of his time, and his epic verses tell the myths of America - Hiawatha, Paul Revere, Miles Standish, and Evangeline.
14. "''Tis some visitor,' I muttered, 'tapping at my chamber door _________'"

Answer: - only this and nothing more"

"The Raven", by Edgar Allan Poe (1809-1849). Poe had a fairly short and turbulent life. He married his cousin Virginia in 1836, when she was only thirteen. His later years, especially after her death, were marked by heavy drinking.
15. "And hast thou slain the Jabberwock? Come to my arms, my beamish boy!___________"

Answer: O frabjous day! Callooh! Callay!

"Jabberwocky", by Lewis Carroll (Charles Dodgson) (1832-1898). This is from the book that Alice reads in Looking-Glass House, after she goes "Through the Looking-Glass". It is written backwards, and she needs to hold it up to the mirror to read it.
16. "My name is Ozymandias, king of kings, ___________"

Answer: look on my works, ye Mighty, and despair

"Ozymandias", by Percy Bysshe Shelley (1792-1822). Reading this poem was my first realization that poetry can tell a story better, and pack more of a wallop, than the same number of words in prose can. "Two vast and trunkless legs of stone", and the inscription, are all that remain of Ozymandias, and his works.
17. "Oh, to be in England___________"

Answer: now that April's there

"Home Thoughts, from Abroad", by Robert Browning (1812-1889). Robert Browning's poetry was not really recognized until after the death of his wife, Elizabeth Barrett Browning. These days, he is regarded as the major poet of the two.
18. "Men seldom make passes______________"

Answer: at girls who wear glasses

"News Item", by Dorothy Parker (1893-1967). This is the whole of this short poem. Dorothy Parker was a member of the Algonquin Round Table, some of whose other members were James Thurber and E. B. White.
19. "I saw the best minds of my generation____________"

Answer: destroyed by madness

"Howl", by Allen Ginsberg (1926-1997). Ginsberg originally went to Columbia University to become a labour lawyer, but he fell in with such companions there as Jack Kerouac, Neal Cassady, and William S. Burroughs. He was the first 'Beat' writer to come to prominence, with the public reading of "Howl" in October 1955.
20. "If you can talk with crowds and keep your virtue, or walk with Kings_______________"

Answer: nor lose the common touch

"If", by Rudyard Kipling (1865-1935). Kipling was often bothered by insomnia, and would walk the streets at night, working his poems over and over in his head. I'm sure that this accounts for the intensely rhythmical quality of most of his poetry.
21. "Morning has broken________________"

Answer: like the first morning

"Morning has Broken", by Eleanor Farjeon (1881-1965). This children's poem was recorded by Cat Stevens for his album "Teaser and the Firecat" (1971).
22. "Theirs not to make reply, theirs not to reason why________________"

Answer: theirs but to do and die

"The Charge of the Light Brigade", by Alfred, Lord Tennyson (1809 - 1892). This poem was to commemorate the (badly botched) cavalry charge at Balaclava in the Crimean War. "'Forward the Light Brigade!' Was there a man dismayed? Not though the soldier knew Someone had blundered...Into the valley of Death Rode the six hundred."
23. "A damsel with a dulcimer______________"

Answer: in a vision once I saw

"Kubla Khan", by Samuel Taylor Coleridge (1772-1834). Coleridge was an opium addict for much of his life. This poem was apparently an opium vision.
24. "Isabel, Isabel didn't worry Isabel didn't scream or scurry. She washed her hands and she straightened her hair up,___________"

Answer: then Isabel quietly ate the bear up

"Adventures of Isabel", by Ogden Nash (1902-1971). Ogden Nash's funny and bright poems were like a fresh breeze through the English classes of my youth. Although children don't seem to regularly memorize poetry the way we used to have to, I am thankful to see that Ogden Nash is still firmly entrenched in at least some English textbooks.
25. "And what rough beast, its hour come round at last,_____________"

Answer: slouches towards Bethlehem to be born?

"The Second Coming", by W. B. Yeats (1865-1939) Yeats won the Nobel Prize for Literature in 1923. Upon learning of the win, he and his wife went to open a bottle of wine. They found their cellar empty, and were obliged to celebrate by cooking some sausages.
Source: Author agony

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series A Fancy Sampler:

A selection of quizzes that took my fancy when I played them.

  1. Famous (well, kinda famous) First Lines Average
  2. More (Kinda) Famous First Lines Tough
  3. Who Created Me? Tough
  4. Who Created Me? #2 Tough
  5. Who Created Me? #3 Easier
  6. Literary Siblings Average
  7. Hugo Runners-up Average
  8. Classic SF - Novellas Average
  9. Word Smiths Average
  10. Ben and Stephen and Nick Average
  11. Can Lit? Can do! Average
  12. You Know More Poetry Than You Think! Average

Also part of quiz list
2/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us