FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Youre Hired At The Bookstore
Quiz about Youre Hired At The Bookstore

You're Hired At The Bookstore! Quiz


Pretend that you're a bookstore employee again. It's going to be a long day, the customers and the questions just keep coming! Have a good time with this (and don't forget to punch in).

A multiple-choice quiz by gatsby722. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Mixed Literature
  8. »
  9. Specific Subjects & Themes

Author
gatsby722
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
51,936
Updated
Mar 30 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
6126
Awards
Editor's Choice
Last 3 plays: Dazza34582 (5/10), lethisen250582 (7/10), Shadman11 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. OK. You're punched in (good start). The first shopper wants 'The Cat Who Came For Christmas'. Who wrote the book? Hint


Question 2 of 10
2. A polite bookworm is your next encounter (just when you were going to dash next door and grab a donut). He wants the latest book by John Kennedy Toole. What's the one he won a Pulitzer for? Hint


Question 3 of 10
3. I'm the boss (but not a grumpy one) and I tell you to pull all books by Judith Martin off the shelf. Where would you likely find them? Hint


Question 4 of 10
4. Just when you got to the jelly in your donut another customer strolls in. They want to see a copy of the store's BIP. What the heck are they talking about? Hint


Question 5 of 10
5. Your donut is now consumed. A sweet older lady comes in and wants to buy a book that a movie she saw on AMC was based on. It starred Gregory Peck as a southern lawyer and some kid named Mary Badham. Who wrote the book she wants? Hint


Question 6 of 10
6. Our mean old grouchy district manager shows up asking you questions designed to give you a headache. He likes to throw out pop quizzes. Today it's 'Why isn't the original V.C. Andrews writing anymore'? Hint


Question 7 of 10
7. I'll bribe you. If you order some more modern stuff to spruce up the stuffy Poetry section, I'll run to the 7-11 to buy you a pint of milk to wash down that jelly donut. Which author would you NOT order? Hint


Question 8 of 10
8. A former guest of 'The Jerry Springer' show pops in wanting the cookbook 'White Trash Cooking'. You leaf through it and are amazed to see that who wrote a blurb on the opening page saying they loved the book? Hint


Question 9 of 10
9. Time for your pee break. I'll get the next customer. A polite young man wants 'Call Me Anna'. Which section do we search? Hint


Question 10 of 10
10. Just as you are about to punch out after a long day one more person strolls in. You resist your instinct to bite him! He wants a copy of 'Where The Sidewalk Stops'. You know that is not the right title exactly but you know what he's looking for. Which section do you take him to? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 21 2024 : Dazza34582: 5/10
Feb 20 2024 : lethisen250582: 7/10
Feb 18 2024 : Shadman11: 10/10
Feb 12 2024 : lunamoth54: 7/10
Feb 12 2024 : Guest 66: 5/10
Feb 12 2024 : Cymruambyth: 7/10
Feb 12 2024 : Guest 81: 6/10
Feb 12 2024 : elon78: 5/10
Feb 12 2024 : Guest 109: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. OK. You're punched in (good start). The first shopper wants 'The Cat Who Came For Christmas'. Who wrote the book?

Answer: Cleveland Amory

The book sells like hotcakes at Christmas. Amory used to write for TV Guide.
2. A polite bookworm is your next encounter (just when you were going to dash next door and grab a donut). He wants the latest book by John Kennedy Toole. What's the one he won a Pulitzer for?

Answer: A Confederacy Of Dunces

One of the funniest books I ever read (and it won a Pulitzer to boot). Now you may go purchase that donut! Oh, and Mr. Toole had other writing published after his untimely death; in fact, all his work was made public after he died, but "A Confederacy Of Dunces" was the best known one.
3. I'm the boss (but not a grumpy one) and I tell you to pull all books by Judith Martin off the shelf. Where would you likely find them?

Answer: Self Help

She is the acerbic Miss Manners!
4. Just when you got to the jelly in your donut another customer strolls in. They want to see a copy of the store's BIP. What the heck are they talking about?

Answer: Books In Print

Books In Print is an essential tool in the store----it lists not the books in your store but the ones that are still available out there somewhere. Typically it is three enormous volumes.
5. Your donut is now consumed. A sweet older lady comes in and wants to buy a book that a movie she saw on AMC was based on. It starred Gregory Peck as a southern lawyer and some kid named Mary Badham. Who wrote the book she wants?

Answer: Harper Lee

That would be 'To Kill A Mockingbird' by Harper Lee. Peck played Atticus Finch and Badham was his daughter Scout. Good movie. Better book. And, since I'm the boss, I'm allowed to share that opinion. LOL
6. Our mean old grouchy district manager shows up asking you questions designed to give you a headache. He likes to throw out pop quizzes. Today it's 'Why isn't the original V.C. Andrews writing anymore'?

Answer: She's dead

V.C. is deceased---but the books keep coming. Her family continues to write under her name. And the books remain to be just AWFUL. Just my opinion.
7. I'll bribe you. If you order some more modern stuff to spruce up the stuffy Poetry section, I'll run to the 7-11 to buy you a pint of milk to wash down that jelly donut. Which author would you NOT order?

Answer: Hilary Swank

She nabbed an Oscar but she's no poet! Quite frankly, Jewel is dubious as such!
8. A former guest of 'The Jerry Springer' show pops in wanting the cookbook 'White Trash Cooking'. You leaf through it and are amazed to see that who wrote a blurb on the opening page saying they loved the book?

Answer: Helen Hayes

Helen Hayes grew up poor and loved the recipes in the book. It reflected her childhood. And there is nothing trashy about the recipes. Just good down home cookin'!
9. Time for your pee break. I'll get the next customer. A polite young man wants 'Call Me Anna'. Which section do we search?

Answer: Biography

That was a book chronicling the wild ups and downs of Patty Duke, who was born Anna.
10. Just as you are about to punch out after a long day one more person strolls in. You resist your instinct to bite him! He wants a copy of 'Where The Sidewalk Stops'. You know that is not the right title exactly but you know what he's looking for. Which section do you take him to?

Answer: Children's

The late and great Shel Silverstein came up with this Children's book. OK. You can punch out now. Have a great evening! And it's 'Where The Sidewalk Ends', by the way!
Source: Author gatsby722

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us