FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Andrews VC Quizzes, Trivia and Puzzles
Andrews VC Quizzes, Trivia

V.C. Andrews Trivia

V.C. Andrews Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C

Fun Trivia
So popular have the books by Virginia Andrews been with readers that, after her death, her estate hired a ghostwriter (Andrew Niederman) to complete some novels in progress and write additional entries for several series using her name. 'Flowers in the Attic' and other books about the Dollangangers have been adapted for television movies, bringing them to an even wider audience.
69 V.C. Andrews quizzes and 966 V.C. Andrews trivia questions.
Sub-Categories:
1.
  The De Beers Family Series    
Multiple Choice
 20 Qns
This is a quiz on The De Beers Series by one of my favorite authors V.C. Andrews. The quiz covers the novels 'Willow', 'Wicked Forest', 'Twisted Roots' and 'Into The Woods'.
Average, 20 Qns, Shelleybean, Aug 21 17
Average
Shelleybean
1090 plays
2.
  'My Sweet Audrina'    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the V.C. Andrews novel, 'My Sweet Audrina'.
Average, 10 Qns, Morrigan716, Jun 29 03
Average
Morrigan716 gold member
3799 plays
3.
  The Orphan Series    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is about the Orphan series of books by V.C. Andrews.
Average, 15 Qns, Morrigan716, Jun 29 03
Average
Morrigan716 gold member
1760 plays
4.
  Same Names in V.C. Andrews Books    
Multiple Choice
 10 Qns
Have you ever noticed that a lot of V.C. Andrews books have characters of the same name? Let's see how many names you remember! NOTE: There are spoilers, so if you haven't read some of the books, you might not want to take it.
Average, 10 Qns, shorty30490, Jun 22 07
Average
shorty30490
1867 plays
5.
  The V.C. Andrews Mansions    
Multiple Choice
 15 Qns
Let's see how well you remember who lived in which mansion, neighborhood or town, from the V.C. Andrews novels. No cheating...if you have the books don't go get them! Some answers may be used more than once.
Average, 15 Qns, monalisa2, Sep 19 13
Average
monalisa2
1752 plays
6.
  The Hudson Series    
Multiple Choice
 10 Qns
The questions in this quiz relate to the Hudson series of books by V.C. Andrews.
Average, 10 Qns, Morrigan716, Dec 01 22
Average
Morrigan716 gold member
Dec 01 22
784 plays
7.
  The Logan Series    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is on the Logan series of books by V.C. Andrews. There are a few spoilers here, so don't take it unless you've read all the novels!
Average, 15 Qns, Morrigan716, Jun 29 03
Average
Morrigan716 gold member
1809 plays
8.
  Novels by V C Andrews    
Multiple Choice
 10 Qns
Match the character with the series. An easy quiz if you've read her books.
Average, 10 Qns, krayt8, Sep 04 10
Average
krayt8
2560 plays
9.
  VC. Andrews    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a fairly simple quiz about V.C Andrews I hope you ace it!
Average, 10 Qns, Patton321, Aug 01 06
Average
Patton321
2526 plays
10.
  10 Questions: V.C. Andrews Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is just a simple quiz about the main characters in each series of books by V.C. Andrews. "My Sweet Audrina" is excluded.
Average, 10 Qns, cheshirealice, Jul 27 09
Average
cheshirealice
1082 plays
trivia question Quick Question
What was Chester's profession in Sewell, West Virginia?

From Quiz "The Logan Series"




11.
  The Wildflowers Series    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on the Wildflowers series of novels written by V.C. Andrews.
Average, 10 Qns, Morrigan716, Jun 29 03
Average
Morrigan716 gold member
981 plays
12.
  The 'Shooting Stars' Series    
Multiple Choice
 20 Qns
This is a quiz on the 'Shooting Stars' series by V.C. Andrews. Most of the questions will deal with the novel 'Falling Stars'. Have fun!
Average, 20 Qns, shelleybean, May 22 06
Average
shelleybean
678 plays
13.
  V.C. Andrews Books    
Multiple Choice
 15 Qns
If you are a V.C. Andrews fan as I am and know all her books, this should be an easy quiz for you. Give it a try and have some fun. Good luck!
Average, 15 Qns, califredrose, Jul 19 13
Average
califredrose
2489 plays
14.
  Virginia Andrews Novels    
Multiple Choice
 20 Qns
For all the VC Andrews lovers this should be easy. If your not, well see how you go anyway. Enjoy.
Average, 20 Qns, sax, Jul 21 12
Average
sax
2695 plays
15.
  For VC Andrews Fans    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz based on the life and various novels of Virginia C. Andrews.
Average, 10 Qns, ginniebusam, May 22 06
Average
ginniebusam
1296 plays
16.
  "Heavenstone Secrets"    
Multiple Choice
 10 Qns
V.C Andrews is one of my favorite authors and I decided to make a quiz. Hope you enjoy.
Average, 10 Qns, brianaanadell, Apr 23 11
Average
brianaanadell
146 plays
17.
  Super Easy VC Andrews Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is just a fun, easy quiz about V.C. Andrews novels. Good Luck! (WARNING: Spoilers)
Average, 10 Qns, sarahnkrystal, Feb 13 04
Average
sarahnkrystal
1121 plays
18.
  V.C Andrews Writings    
Multiple Choice
 10 Qns
V.C Andrews is a very popular author. I made a quiz on her writings. Note: There are spoilers!
Average, 10 Qns, brianaanadell, Apr 24 11
Average
brianaanadell
185 plays
19.
  VC Andrews    
Multiple Choice
 20 Qns
For all that have enjoyed my other VC Andrews Quizzes, here is another one. Try your luck at this one. Combines some questions about her books and also her life.
Tough, 20 Qns, sax, May 22 06
Tough
sax
2136 plays
20.
  Flowers in Heaven    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz includes two V.C. Andrews book series, the "Flowers in the Attic" series, and the "Heaven" series.
Average, 10 Qns, SL79, Dec 05 22
Average
SL79
Dec 05 22
1625 plays
21.
  V C Andrews' "My Sweet Audrina"    
Multiple Choice
 10 Qns
We really enjoyed this book, and hope you did too! This is our first quiz. Hope you like it.
Average, 10 Qns, plumbing girls, Feb 05 07
Average
plumbing girls
1147 plays
22.
  The Works of V.C. Andrews    
Multiple Choice
 10 Qns
Yet another quiz on the works of V.C. Andrews.
Tough, 10 Qns, Lesleymj5, Mar 20 08
Tough
Lesleymj5
852 plays
23.
  "Delia's Crossing" Book 1 in V.C. Andrews series    
Multiple Choice
 10 Qns
These are pretty easy questions if you've read the book. They are all multiple choice.
Average, 10 Qns, musicmachine, May 21 11
Average
musicmachine
127 plays
24.
  VC Andrews Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
For all you VC Andrews fans here's some fairly difficult trivia on her books. Have fun and good luck!
Average, 10 Qns, ginny_anne, Jun 29 03
Average
ginny_anne
1709 plays
25.
  'My Sweet Audrina' Deaths    
Multiple Choice
 5 Qns
If you've read 'My Sweet Audrina' you know that many people died. Do you remember how?
Average, 5 Qns, blackdiamond013, Feb 01 09
Average
blackdiamond013
843 plays
26.
  A Quiz on the Works of V.C. Andrews    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a simple quiz on books by V.C. Andrews.
Tough, 10 Qns, Lesleymj5, Jun 29 03
Tough
Lesleymj5
1125 plays
27.
  Thrilling "Rain" series (V.C. Andrews)    
Multiple Choice
 10 Qns
These are questions about "Rain", "Lightning Strikes", "Eye of the Storm", and "End of the Rainbow". Enjoy.
Average, 10 Qns, sl79, Jul 03 03
Average
sl79
676 plays
28.
  More Novels by V.C. Andrews    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is another little quiz on V.C. Andrews. Have fun and good luck!
Very Difficult, 10 Qns, lesleymj5, Jun 29 03
Very Difficult
lesleymj5
947 plays
Related Topics
  Contemporary Literature and Fiction [Literature] (22 quizzes)


V.C. Andrews Trivia Questions

2. What was V.C Andrews' first published series of books?

From Quiz V.C Andrews Writings

Answer: Dollanganger

The Dollanganger series were her first books to write. She died right after the Casteel books were published.

3. Who is Semantha afraid of?

From Quiz "Heavenstone Secrets"

Answer: Cassie

Cassie threatens from time to time to make Semantha's life miserable if she doesn't do as her sister says. Other than that she doesn't know the exact reason why she is afraid of Cassie. They are both sisters and in a sibling rivalry.

4. How many children did Olivia Gordon raise?

From Quiz Super Easy VC Andrews Quiz

Answer: 3

She raised her two children, Jacob and Chester, plus her sister Belinda's daughter Hailie.

5. What is the correct order of The Hudson Series?

From Quiz The Hudson Series

Answer: "Rain", "Lightning Strikes", 'Eye of the Storm", "The End of the Rainbow", "Gathering Clouds"

Most of the series by V.C. Andrews have five books.

6. Cathy Dollanganger and Heaven Casteel share the same middle name. What is it?

From Quiz Same Names in V.C. Andrews Books

Answer: Leigh

Carrie is the name of Cathy's little sister, and Fanny is the name of Heaven's. Lee is just a different spelling. Heaven got her middle name from her mother, who lived just long enough to name her daughter. Her brother, Tom, used to refer to her as "Heavenly." Cathy is from the "Dollanganger" series, and Heaven is from the "Casteel" series.

7. What is the correct order of the novels in the Wildflowers series?

From Quiz The Wildflowers Series

Answer: "Misty", "Star", "Jade", "Cat", "Into the Garden"

The first four novels are about each girl in a group therapy session, discussing the way their lives have been affected by their parents' divorce. "Into the Garden" is the story of the four girls coming together as friends.

8. Cathy Dollanganger is a character in which V.C. Andrews book?

From Quiz V.C. Andrews

Answer: Flowers in the Attic

The very first of many series written by V.C. Andrews and her daughter. Another author writes under her name now that she has passed away. This book, "Flowers In The Attic", was made into a movie which, in my opinion, destroyed the story line.

9. On what day did Lucietta and Ellsbeth meet for "teatime" with Aunt Mercy Marie?

From Quiz V C Andrews' "My Sweet Audrina"

Answer: Tuesday

It wasn't always tea; it was heavily laced with bourbon. In the end, Damian confessed that "teatime" was held two times a week to confuse Audrina.

10. What was the name of the private school that Rain attended?

From Quiz Thrilling "Rain" series (V.C. Andrews)

Answer: Dogwood School for Girls

After driving under the sign that read "Dogwood School for Girls," Rain said "School? I thought. This is more like a small city. My eyes felt like they were popping and my head moved like a windshield wiper from side to side as I tried to take in everything at once: the beautiful trees and flowers, the small fountians and the pond , the athletic field and tennis court, the chapel and a seperate building called the Dogwood Theater."

11. In the "Flowers in the Attic" series, what were Carrie's favorite colors?

From Quiz Flowers in Heaven

Answer: Red & Purple

In "Petals in the Wind", Carrie wanted Dr. Paul to buy her clothes that were purple and red.

12. What is the correct chronological order of the books in the Orphan series?

From Quiz The Orphan Series

Answer: "Butterfly", "Crystal", "Brooke", "Raven", "Runaways"

Each book with a girl's name in the title tells the story of the girls before they meet. "Runaways" tells the story of all the girls after they have come together in the foster home and decided to run away.

13. What is the order of publication of the books in the Logan series?

From Quiz The Logan Series

Answer: "Melody", "Heart Song", "Unfinished Symphony", "Music in the Night", "Olivia"

The events of "Olivia" and "Music in the Night" take place before the others, but since they are prequels they were published later.

14. What was the rumor going around Aunt Mercy Mary's death?

From Quiz 'My Sweet Audrina' Deaths

Answer: She was eaten by savages in another country

Mercy Mary's death was supposedly because she had been eaten by savages. No one ever really knew how she died.

15. Who or what was Willow named after?

From Quiz The De Beers Family Series

Answer: Her father's psychiatric clinic (The Willows)

Her father named her Willow (much to her adoptive mother's dismay) after his very successful mental health clinic The Willows.

16. In 'Flowers in the Attic' which child was Christopher Senior's favorite?

From Quiz The Works of V.C. Andrews

Answer: Cathy

Cathy was upset when she found out her mother was having twins because she believed her father wouldn't love her anymore, especially if they were girls. He promised he would always love her more. So unfair!

17. Each of the four girls in the 'Shooting Stars' series has a different talent. List the girls' talents in this order: Rose, Cinnamon, Honey and Ice.

From Quiz The 'Shooting Stars' Series

Answer: dancing, acting, violin and singing

Cinnamon Carlson acts, Honey Forman plays the violin, Rose Wallace dances, and Ice Goodman sings.

18. In the novel 'Fallen Stars' what were the two musicals Ice sang songs from at the first performance night?

From Quiz More Novels by V.C. Andrews

Answer: Sweeny Todd and Cats

She was always the second performer, right after Steven the piano player.

19. In the book 'Heaven', what was the name of the hamster Heaven had to take care of for a science class?

From Quiz A Quiz on the Works of V.C. Andrews

Answer: Chuckles

Poor little Chuckles was pregnant when Heaven found her dead in the bathtub, killed by Kitty.

20. What year was the book published?

From Quiz 'My Sweet Audrina'

Answer: 1982

It was published in 1982. V.C. Andrews herself actually wrote this one, not a ghost writer as many of her others.

21. Who lived in the House of Dumas?

From Quiz The V.C. Andrews Mansions

Answer: The Landrys

This was Ruby's father's home in New Orleans, which she fled to after her grandmere died in The Landry series.

22. Which series features the character Heaven Leigh?

From Quiz Novels by V C Andrews

Answer: Casteel

The books in the series are "Heaven", "Dark Angel", "Fallen Hearts", "Gates of Paradise" and "Web of Dreams".

23. What was name of Dawn Cutler's little girl?

From Quiz VC. Andrews

Answer: Christie

24. In the Dollanganger series, what is the name of Dr Paul's maid?

From Quiz VC Andrews Trivia

Answer: Henrietta Beech

Henrietta Beech was Dr Pauls maid, she was the woman who brought the children to Dr Paul.

25. Which was the first book in the Logan family series?

From Quiz Virginia Andrews Novels

Answer: Melody

26. Delia had to move in with her aunt and cousins in America. What country was she leaving?

From Quiz "Delia's Crossing" Book 1 in V.C. Andrews series

Answer: Mexico

Delia had to leave the only country she knew and leave her grandma. Her grandma was too poor and too old to take care of Delia.

27. Who did Semantha go to the basketball game with?

From Quiz "Heavenstone Secrets"

Answer: Kent

Semantha really liked Kent their freshman year. They ended up boyfriend and girlfriend for a couple of days, so he asked her to go to the basketball game and then the party afterward. She was very excited, but Kent wasn't the kind of guy she thought he was.

28. In "Petals On the Wind", what is Cathy's stage name?

From Quiz Super Easy VC Andrews Quiz

Answer: Catherine Dahl

Cathy wanted to be known as Catherine Doll, her name in the attic, but Madame Zolta did not approve of it, so she changed it to Dahl.

29. In what city did Rain grow up?

From Quiz The Hudson Series

Answer: Washington, DC

Rain was raised in Washington, DC with her adopted parents, and her adopted siblings, Roy and Beni. She ended up moving to rural Virginia with her biological grandmother and finding she had just as many problems living in a huge mansion as she did living in the projects.

30. From whose point of view is "Into the Garden" told?

From Quiz The Wildflowers Series

Answer: Cat

Cat tells of the struggle with fitting in with her new friends, as well as dealing with Geraldine's death, and her father stalking her.

This is category 8819
Last Updated Jul 13 2024 5:46 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.