FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The De Beers Family Series
Quiz about The De Beers Family Series

The De Beers Family Series Trivia Quiz


This is a quiz on The De Beers Series by one of my favorite authors V.C. Andrews. The quiz covers the novels 'Willow', 'Wicked Forest', 'Twisted Roots' and 'Into The Woods'.

A multiple-choice quiz by Shelleybean. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. V.C. Andrews

Author
Shelleybean
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
83,569
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
14 / 20
Plays
1089
- -
Question 1 of 20
1. Who or what was Willow named after? Hint


Question 2 of 20
2. How did Willow first learn that her adoptive father Dr. Claude DeBeers was actually her birth father? Hint


Question 3 of 20
3. What name does Willow use when she first arrives in Palm Beach pretending to be working on a psychology project, but actually trying to get closer to her birth mother? Hint


Question 4 of 20
4. When Thatcher finally learns who Willow is and why she really came to Palm Beach, he asks Willow not to tell Bunny and Asher until after their party. Why is Willow forced to tell them the truth in the middle of the party? Hint


Question 5 of 20
5. At the end of the novel 'Willow', a character in an earlier V.C. Andrews novel writes Willow a letter sympathizing with Willow's situation with her father. Which character was this? Hint


Question 6 of 20
6. What did the ladies in 'The Club d'Amour' find out about Thatcher? Hint


Question 7 of 20
7. Thatcher tells Willow that Linden reminds him of what fictional character? Hint


Question 8 of 20
8. Why does Willow decide to name her daughter Hannah? Hint


Question 9 of 20
9. Linden's obsession with Willow becomes dangerous after their mother's death. What does Linden do in an attempt to prove to Willow that they belong together? Hint


Question 10 of 20
10. Who did Willow marry at the end of the book 'Wicked Forest'? Hint


Question 11 of 20
11. At the end of the book 'Wicked Forest' a character from an earlier V.C. Andrews novel writes to Willow about her experiences in trying to find and reconnect with her mother. Which character was this? Hint


Question 12 of 20
12. What are the names of Hannah's twin half brothers? Hint


Question 13 of 20
13. Hannah and her boyfriend Heyden decide to runaway from their unhappy homes and persue their dream of becoming professional singers. They take Hannah's Uncle Linden with them and head for...? Hint


Question 14 of 20
14. What is the name of the farmhouse, owned by Mrs. Stanton and managed by Charles 'Chubs' Dawson, where Hannah and the others have to spend a few days when their motor home breaks down? Hint


Question 15 of 20
15. Mrs. Stanton's troubled granddaughter Bess confuses Hannah with her own daughter who died tragically many years before. What was her daughter's name? Hint


Question 16 of 20
16. At the end of the novel 'Twisted Roots', a character from an earlier V.C. Andrews novel writes to Hannah about the time she ran off with her boyfriend in search of his father. Which character was this? Hint


Question 17 of 20
17. What was the nickname that Grace's father had for her?

Answer: (he was in the U. S. Navy)
Question 18 of 20
18. What was the name of Jackie Lee's playboy third husband, who lost her entire inheritance through his gambling habit and bad investments? Hint


Question 19 of 20
19. Why did Grace walk out into the water at the end of 'Into the Woods'? Hint


Question 20 of 20
20. At the end of the novel 'Into The Woods', which V.C. Andrews character writes to Grace about her own experiences with joining high society after coming from a modest background? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 03 2024 : gme24: 14/20
Mar 07 2024 : Guest 40: 14/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who or what was Willow named after?

Answer: Her father's psychiatric clinic (The Willows)

Her father named her Willow (much to her adoptive mother's dismay) after his very successful mental health clinic The Willows.
2. How did Willow first learn that her adoptive father Dr. Claude DeBeers was actually her birth father?

Answer: Her father left a letter and diary for her to read after his death.

Her father's lawyer was instructed to give Willow a manilla envelope after his death. The envelope contained a letter from her father asking her to forgive him and a diary which chronicled how he met, fell in love and had a child (Willow) with one of his patients.

He then adopted the child, telling his wife that she was the daughter of a patient who had been raped by an employee of the clinic.
3. What name does Willow use when she first arrives in Palm Beach pretending to be working on a psychology project, but actually trying to get closer to her birth mother?

Answer: Isabel Amou

Isabella was the name of her beloved Portugese childhood nanny who was more like a mother to Willow than her A.M. (adopted mother). Amou was what Willow had always called Isabella. Mai was Thatcher's ex-girlfriend. Margaret Selby was Willow's snobbish cousin. Grace was Willow's mother.
4. When Thatcher finally learns who Willow is and why she really came to Palm Beach, he asks Willow not to tell Bunny and Asher until after their party. Why is Willow forced to tell them the truth in the middle of the party?

Answer: Because Linden is missing and feared drowned

Linden becomes depressed when he learns that Willow is his sister. He had hoped she would be his girlfriend. He goes out in his boat and doesn't come back. Fearing that he may have drowned, Willow convinces Bunny and Asher to call in the Coast Guard to find him by telling them the truth about who she is.
5. At the end of the novel 'Willow', a character in an earlier V.C. Andrews novel writes Willow a letter sympathizing with Willow's situation with her father. Which character was this?

Answer: Annie Casteel

Annie Stonewall Casteel could sympathize with Willow because she learned that the man she had thought was her father was not after the death of her parents. Her story was told in the book 'Gates of Paradise' part of The Casteel Family Series.
6. What did the ladies in 'The Club d'Amour' find out about Thatcher?

Answer: That he was still having a relationship with Mai Stone while married to Willow

Manon Florette and her girlfriends Liana, Sharon and Marjorie were known as 'The Love Club'. They took it upon themselves to keep tabs on fellow members husbands, boyfriends etc. They enlisted Willow as a reluctant member. When a private investigator they had hired took incriminating photos of Thatcher with Mai Stone, a pregnant Willow filed for divorce.
7. Thatcher tells Willow that Linden reminds him of what fictional character?

Answer: Boo Radley

When Willow's classmate Holden Mitchell won't take no for an answer, Linden comes out of nowhere to rescue her. Thatcher jokingly said it was just like Boo Radley coming out of the shadows to rescue Scout in 'To Kill A Mockingbird'.
8. Why does Willow decide to name her daughter Hannah?

Answer: Because Hannah means 'grace' in Hebrew

When Miguel finds out that Willow's baby will be a girl he suggests that she name her Hannah. He knows how close Willow is to her mother Grace and tells Willow that Hannah means 'grace' in Hebrew. Willow decides that that is the perfect name for the baby, despite Thatcher's dislike of the name.
9. Linden's obsession with Willow becomes dangerous after their mother's death. What does Linden do in an attempt to prove to Willow that they belong together?

Answer: He locks Willow up in her bedroom to keep her and 'Our Hannah' for himself.

Linden locks Willow in her room, disconnects her phone extension and paints all the windows in the house black to keep out the world. Willow also discovers that Linden has drilled a hole in the wall that separates her and Linden's bedroom so he can spy on her and Thatcher.

While attempting to escape she falls down the stairs. Fortunately, Willow and her unborn baby are alright, thanks to Miguel who rescues her.
10. Who did Willow marry at the end of the book 'Wicked Forest'?

Answer: Miguel Fuentes

Willow's close friendship with her professor became a romance after her divorce from Thatcher. Holden was Willow's overly aggressive classmate. Allan was Willow's first serious boyfriend before she came to Palm Beach.
11. At the end of the book 'Wicked Forest' a character from an earlier V.C. Andrews novel writes to Willow about her experiences in trying to find and reconnect with her mother. Which character was this?

Answer: Melody Logan

Melody Logan felt a bond with Willow because of her own seperation from her mother, who had abandoned her with relatives while she persued fame and fortune in Hollywood. Melody's story was told in the novels 'Melody', 'Heart Song' and "Unfinished Symphony'.
12. What are the names of Hannah's twin half brothers?

Answer: Adrian and Cade

Thatcher married a pretty travel agent named Danielle and they had twin sons, Adrian and Cade,who were a year younger than Hannah. The boys were arrogant and spoiled, ultimately leading to tradgedy for one of them.
13. Hannah and her boyfriend Heyden decide to runaway from their unhappy homes and persue their dream of becoming professional singers. They take Hannah's Uncle Linden with them and head for...?

Answer: New Orleans

Heyden's father is a jazz musician in New Orleans and Heyden hopes that he can help them get a foot in the door. They rent a motor home, clean out Linden's bank account to buy supplies and set out for New Orleans. Of course, they run into trouble along the way.
14. What is the name of the farmhouse, owned by Mrs. Stanton and managed by Charles 'Chubs' Dawson, where Hannah and the others have to spend a few days when their motor home breaks down?

Answer: Casa de la Luna

Mrs. Stanton's farm was called Casa de la Luna (House of the Moon). Joya del Mar (Jewel of the Sea) was Willow's family estate.
15. Mrs. Stanton's troubled granddaughter Bess confuses Hannah with her own daughter who died tragically many years before. What was her daughter's name?

Answer: Rosemary

Bess thinks Hannah is actually Rosemay come back to her. Hannah plays along so that Bess won't be hurt. Lilliann is Mrs. Stanton's first name. Jessica was Bess's mother's name. Elisha was the name of Heyden's drug addicted sister.
16. At the end of the novel 'Twisted Roots', a character from an earlier V.C. Andrews novel writes to Hannah about the time she ran off with her boyfriend in search of his father. Which character was this?

Answer: Summer Clarke

Summer Clarke writes to Hannah that Hannah's running away with Heyden reminded her of the time she went off with her boyfriend Harley to find his father. Summer's story is told in the novel 'The End of the Rainbow' part of The Hudson Family Series.
17. What was the nickname that Grace's father had for her?

Answer: Sailor Girl

Grace cherished her memories of her father who was killed in a helicopter accident. The most special of all was when he would call her his Sailor Girl.
18. What was the name of Jackie Lee's playboy third husband, who lost her entire inheritance through his gambling habit and bad investments?

Answer: Kirby Scott

Kirby Scott also took advantage of Grace and fathered her son Linden, who Jackie Lee tried to pass off as her own son for years. Roland Houston was Jackie Lee's first husband and Grace's father. Winston Montgomery was Jackie Lee's wealthy second husband. Warren Tremont was the husband of Jackie Lee's friend Dallas.
19. Why did Grace walk out into the water at the end of 'Into the Woods'?

Answer: She thought her father was taking her onto his boat.

Grace began seeing the image of her long deceased father. She talked with him and one night thought that he had come to take her away with him forever.Her mother saw her walk out into the water, and with the help of a servant, pulled her out. Grace was then sent to the mental health clinic The Willows where she met Dr. Claude De Beers and the rest is history.
20. At the end of the novel 'Into The Woods', which V.C. Andrews character writes to Grace about her own experiences with joining high society after coming from a modest background?

Answer: Ruby Landry

Ruby grew up poor in the swamps of Louisiana before finding her wealthy birth father and his family in New Orleans. She told Grace she knew what it was like trying to be accepted by people who were snobs while trying to hold on to your own values. Her story was told in the novels 'Ruby', 'Pearl in the Mist' and 'All That Glitters'. Thanks for playing!
Source: Author Shelleybean

This quiz was reviewed by FunTrivia editor nerthus before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. V.C. Andrews Average
2. The Wildflowers Series Average
3. VC. Andrews Average
4. Novels by V C Andrews Average
5. V.C. Andrews Books Average
6. The Hudson Series Average
7. 'My Sweet Audrina' Average
8. The Orphan Series Average
9. Super Easy VC Andrews Quiz Average
10. The Logan Series Average
11. V.C Andrews Writings Average
12. The V.C. Andrews Mansions Average

4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us