FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Logan Series
Quiz about The Logan Series

The Logan Series Trivia Quiz


This quiz is on the Logan series of books by V.C. Andrews. There are a few spoilers here, so don't take it unless you've read all the novels!

A multiple-choice quiz by Morrigan716. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. V.C. Andrews

Author
Morrigan716
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
110,919
Updated
Jul 23 22
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
1807
- -
Question 1 of 15
1. What is the order of publication of the books in the Logan series? Hint


Question 2 of 15
2. What did the kids at school call Cary behind his back? Hint


Question 3 of 15
3. How many times is Melody nearly sexually assaulted? Hint


Question 4 of 15
4. What instrument does Melody play? Hint


Question 5 of 15
5. What were Olivia's and Belinda's nicknames in high school? Hint


Question 6 of 15
6. Which novel is written from Laura's point of view? Hint


Question 7 of 15
7. Who was Melody's best friend in West Virginia? Hint


Question 8 of 15
8. What was the name of the statue Melody modeled for? Hint


Question 9 of 15
9. What is May's handicap? Hint


Question 10 of 15
10. Why can't Kenneth and Haille be together? Hint


Question 11 of 15
11. Who does Kenneth eventually marry? Hint


Question 12 of 15
12. What is the sex of the stillborn baby Belinda gives birth to as a teenager?

Answer: (Boy or Girl)
Question 13 of 15
13. True or false: Winston Gordon is Olivia's biological father.


Question 14 of 15
14. When Laura was in the mental hospital, where was she told that no one ever came back from? Hint


Question 15 of 15
15. What was Chester's profession in Sewell, West Virginia? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the order of publication of the books in the Logan series?

Answer: "Melody", "Heart Song", "Unfinished Symphony", "Music in the Night", "Olivia"

The events of "Olivia" and "Music in the Night" take place before the others, but since they are prequels they were published later.
2. What did the kids at school call Cary behind his back?

Answer: Grandpa

They called him "Grandpa" because they thought he was too serious and acted more like an old man than a teenager.
3. How many times is Melody nearly sexually assaulted?

Answer: 4

First by Adam Jackson, whom she later finds out is her half brother; next by the guy in the van who picked her up hitchhiking; then by the actor, whose excuse was that he was just "getting into the scene"; lastly by Archie "Richard" Marlin, her mother's boyfriend.
4. What instrument does Melody play?

Answer: Fiddle

She was taught to play the fiddle by Papa George when she lived in West Virginia.
5. What were Olivia's and Belinda's nicknames in high school?

Answer: Miss Hot and Miss Cold

They were called this because Olivia was very serious and Belinda was always having fun.
6. Which novel is written from Laura's point of view?

Answer: "Music in the Night"

In the first two novels, we believe that Laura and her boyfriend Robert are killed in a sailing accident. In "Unfinished Symphony" we learn the truth, and in "Music of the Night" we hear the story from Laura's point of view.
7. Who was Melody's best friend in West Virginia?

Answer: Alice

Alice was the friend who sent her the catalog with Haille's picture in it. Haille was thought to have been killed in a car accident, but she was really in Hollywood trying to become an actress or model.
8. What was the name of the statue Melody modeled for?

Answer: Neptune's Daughter

Melody posed nude while Kenneth carved the statue. She found later that the face of the statue more closely resembled her mother Haille.
9. What is May's handicap?

Answer: Deafness

Melody quickly learns sign language when she arrives in Provincetown so that she can communicate with her younger cousin May.
10. Why can't Kenneth and Haille be together?

Answer: They are brother and sister

Haille grew up with Olivia and Samuel, with Chester and Jacob as her brothers. It is later found out that Judge Childs is Haille's biological father, so that makes Kenneth her half-brother.
11. Who does Kenneth eventually marry?

Answer: Holly

Holly is Kenneth's girlfriend from New York. Holly and her friend Billy own a New Age store there and teach Melody a lot about life and being happy.
12. What is the sex of the stillborn baby Belinda gives birth to as a teenager?

Answer: Boy

Belinda gives birth in the middle of the night to a stillborn baby boy. She had been hiding her pregnancy, increasing the shock for everyone. Her father buries the child in the backyard and is haunted by its cries for years.
13. True or false: Winston Gordon is Olivia's biological father.

Answer: False

She grows up believing he is, but her mother tells Olivia on her deathbed that her real father was a sailor. Winston had agreed to raise Olivia as his own child.
14. When Laura was in the mental hospital, where was she told that no one ever came back from?

Answer: Upstairs

Megan is taken upstairs and never returns. Eventually, Laura is taken upstairs as well.
15. What was Chester's profession in Sewell, West Virginia?

Answer: Coal Miner

Haille and Chester raised Melody in a trailer park here after having "disgraced themselves" in Provincetown. After Chester is killed in an accident, Melody finds out that he wasn't her biological father and that he and Haille grew up as siblings but were really cousins, and that her biological father was Teddy Jackson. Confusing, huh?
Source: Author Morrigan716

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
12/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us