FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Heavenstone Secrets
Quiz about Heavenstone Secrets

"Heavenstone Secrets" Trivia Quiz


V.C Andrews is one of my favorite authors and I decided to make a quiz. Hope you enjoy.

A multiple-choice quiz by brianaanadell. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. V.C. Andrews

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
337,518
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
145
Question 1 of 10
1. Who is Semantha afraid of? Hint


Question 2 of 10
2. Who did Semantha go to the basketball game with? Hint


Question 3 of 10
3. Who tries to take the attention away from Semantha? Hint


Question 4 of 10
4. When was the book published? Hint


Question 5 of 10
5. Who was Semantha's uncle? Hint


Question 6 of 10
6. Who told the story? Hint


Question 7 of 10
7. How old was Semantha in the beginning of the book? Hint


Question 8 of 10
8. Who fell down the stairs? Hint


Question 9 of 10
9. Who got Semantha pregnant? Hint


Question 10 of 10
10. What was Semantha's baby's name? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is Semantha afraid of?

Answer: Cassie

Cassie threatens from time to time to make Semantha's life miserable if she doesn't do as her sister says. Other than that she doesn't know the exact reason why she is afraid of Cassie. They are both sisters and in a sibling rivalry.
2. Who did Semantha go to the basketball game with?

Answer: Kent

Semantha really liked Kent their freshman year. They ended up boyfriend and girlfriend for a couple of days, so he asked her to go to the basketball game and then the party afterward. She was very excited, but Kent wasn't the kind of guy she thought he was.
3. Who tries to take the attention away from Semantha?

Answer: Cassie

Cassie was the oldest, so Cassie thought that their father loved her best and that Semantha isn't as wise and smart as Cassie. Cassie believed that she was more of a Heavenstone than her sister was because when Semantha was born she was more fragile than normal babies.
4. When was the book published?

Answer: 2010

V.C Andrews has had many of her books published. Since she has died in 1986, she has had a ghost writer writing the rest of her books that she has had an outline on, or has started.
5. Who was Semantha's uncle?

Answer: Perry

During Semantha's days with Cassie and her dad, Uncle Perry has always been there for her. When Semantha was pregnant he was the one who took her to the hospital and the first one that took Semantha's side in the horrible situation Cassie has put her in. He was the only one, other than Semantha, who truly thought that Cassie wasn't an angel.
6. Who told the story?

Answer: Semantha

Semantha describes her life with Cassie as a sister and how Cassie tried to act like her mother. She also describes what happens before her mother's death, after her death, and her school life.
7. How old was Semantha in the beginning of the book?

Answer: 14

Semantha was going through a change of being a teenager. Cassie tried to tell her not to give in to boys or drinking. Eventually she totally doesn't listen to her but she doesn't go that far with the boys.
8. Who fell down the stairs?

Answer: Cassie

Semantha and Cassie were fighting over the pill bottle that Cassie used to kill their mother. The result of their fighting ended up with Cassie falling down the stairs. She told her father and Uncle Perry the truth but they had to lie to the police to protect the family name.
9. Who got Semantha pregnant?

Answer: Porter

Cassie put a rape drug in Semantha's drink so Porter can have sex with Semantha without her knowing, but she ended up remembering everything from that night. Cassie wanted Semantha to lie and say Semantha was being idiotic with the boys in her grade. The truth about what Cassie did didn't come out until Cassie died from falling down the stairs and breaking her neck.
10. What was Semantha's baby's name?

Answer: Anna

When Semantha gave birth, her father didn't want to see the child. After the adoption of the child, by her cousins, they decided to name her Anna. The Heavenstones were not allowed to see her after the adoption because the Normans were afraid they might find someway to take her back.
Source: Author brianaanadell

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The De Beers Family Series Average
2. 'My Sweet Audrina' Average
3. The Orphan Series Average
4. Same Names in V.C. Andrews Books Average
5. The V.C. Andrews Mansions Average
6. The Hudson Series Average
7. The Logan Series Average
8. Novels by V C Andrews Average
9. VC. Andrews Average
10. V.C. Andrews Average
11. The Wildflowers Series Average
12. The 'Shooting Stars' Series Average

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us