FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Cutler Series Quizzes, Trivia and Puzzles
Cutler Series Quizzes, Trivia

Cutler Series Trivia

Cutler Series Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Andrews, V.C.

Fun Trivia
All of the novels in this series were written by Andrew Neiderman, but attributed to V. C. Andrews. Starting with 'Dawn', they follow Dawn as she grows up and has a child of her own, before finishing with a prequel that looks at her grandmother, Lillian.
4 Cutler Series quizzes and 60 Cutler Series trivia questions.
1.
  Cutler Series    
Multiple Choice
 25 Qns
My favorite series by V.C. Andrews is the Cutler series - if you have read the books you'll do great! If you haven't read the series then be warned that there is several spoilers in this quiz. Good luck!
Average, 25 Qns, EmrldGoddess, Apr 15 16
Average
EmrldGoddess
1482 plays
2.
  Dawn - VC Andrews    
Multiple Choice
 10 Qns
Just a bit of trivia from the book "Dawn" by VC Andrews.
Easier, 10 Qns, sax, Mar 20 08
Easier
sax
2550 plays
3.
  The Cutler Series    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is about the Cutler series by V.C. Andrews.
Average, 15 Qns, Morrigan716, Mar 20 08
Average
Morrigan716 gold member
1908 plays
4.
  "Dawn" by V.C.Andrews    
Multiple Choice
 10 Qns
I have just begun to read this series again, and I thought I would make a quiz. HAVE FUN!
Easier, 10 Qns, Buckobunny, Dec 28 20
Easier
Buckobunny
Dec 28 20
614 plays
trivia question Quick Question
What were the names of Dawn's supposed brother and sister?

From Quiz "Dawn - VC Andrews"





Cutler Series Trivia Questions

2. Who was the girl that had a secret crush on Jimmy at Emerson Peabody?

From Quiz Cutler Series

Answer: Louise

Lousie wrote a love letter to Jimmy in which Clara Sue found and used it to get Louise to spy on Dawn for her.

3. What is the order of the novels in the Cutler series?

From Quiz The Cutler Series

Answer: 'Dawn', 'Secrets of the Morning', 'Twilight's Child', 'Midnight Whispers', 'Darkest Hour'

The events in 'Darkest Hour' actually take place first, but because it is a prequel it is the last book in the series.

4. What were the names of Dawn's supposed brother and sister?

From Quiz Dawn - VC Andrews

Answer: Jimmy and Fern

5. What are the names of the parents Dawn grew up with?

From Quiz "Dawn" by V.C.Andrews

Answer: Sally Jean and Ormand

These were the parents of Dawn in the first book before she finds out she was kidnapped.

6. What was the reason as to why Grandmother Cutler locked Dawn in her Room?

From Quiz Cutler Series

Answer: Dawn wouldn't wear a nameplate on her chambermaid uniform

Grandmother Cutler insisted that Dawn wear a nameplate on her uniform with her birth name on it. Dawn refused to give up her name, Dawn and as a result, Grandmother Culter locked Dawn in her room with no food.

7. What is the name of Lillian and Eugenia's cat?

From Quiz The Cutler Series

Answer: Cotton

Poor Cotton was drowned in the pond by Emily.

8. What was the surname Dawn grew up believing to be hers?

From Quiz Dawn - VC Andrews

Answer: Longchamp

9. What was the name of the girl who always gave Dawn trouble at Emerson Peabody?

From Quiz "Dawn" by V.C.Andrews

Answer: Clara Sue

Clara Sue was always giving Dawn a hard time out of jealousy. When Dawn got the lead in the school musical Clara Sue was so jealous that she cornered Dawn in the bathroom and sprayed her with stink spray just before she was about to go on stage. Thankfully she was able to get a new uniform.

10. In the book, Midnight Whispers, what special occasion is being celebrated when we first start reading the book?

From Quiz Cutler Series

Answer: Christie's birthday party

Christie is celebrating her 16th birthday.

11. What is the birth order of the 'Longchamp' children?

From Quiz The Cutler Series

Answer: Jimmy, Dawn, Fern, Gavin

Although Dawn is technically not a Longchamp, she was raised as one.

12. What was Dawn's real surname?

From Quiz Dawn - VC Andrews

Answer: Cutler

13. How many children does Grandmother Cutler have?

From Quiz Cutler Series

Answer: 2

We learn in the book, Dawn, that Grandmother Cutler has a son, Randolph, however, in the book, Darkest Hour, we also learn that Grandmother Cutler's pa attacked her in a drunken rage and as a result produced, Charlotte.

14. By what name does Fern refer to Christie?

From Quiz The Cutler Series

Answer: Princess

She called her 'Princess' because she was jealous. Not because she liked her.

15. What were the names of the two Cutler children?

From Quiz Dawn - VC Andrews

Answer: Philip and Clara-Sue

She met them at the fancy school - Philip tried to become her boyfriend and forced himself upon her. Clara-sue hated her from the very begining.

16. Jimmy was older than Dawn. By how many years?

From Quiz "Dawn" by V.C.Andrews

Answer: 2

It says this in the very beginning of the book.

17. Who is the father of Christie?

From Quiz Cutler Series

Answer: Michael Sutton

After leaving Cutler Cove, Dawn goes to school in New York and meets Michael Sutton. At first her teacher, Michael seduces Dawn and secretly courts her for a while.

18. How did Jimmy and Dawn die?

From Quiz The Cutler Series

Answer: Fire

They died reaching for each other in the basement at the Cutler's Cove Hotel.

19. What was the name of the Lady in New York where Dawn became a boarder?

From Quiz Dawn - VC Andrews

Answer: Agnes Morris

20. When the Longchamps ran short on money, what was usually served for dinner?

From Quiz "Dawn" by V.C.Andrews

Answer: grits and black eyed peas

Her mama was always apologizing for the lack of food she had for the kids. They always gave Dawn complements about how good it tasted anyway.

21. Where is Dawn sent to have her baby?

From Quiz Cutler Series

Answer: The Meadows

When Grandmother Cutler hears of Dawn's pregnancy she vows to not have the Cutler name disgraced and sends Dawn to live with her sisters at the Meadows to have her baby.

22. How did Clara Sue die?

From Quiz The Cutler Series

Answer: Truck accident

23. What was the name of the grandfather clock at the house where Dawn became a boarder?

From Quiz Dawn - VC Andrews

Answer: Mr Fairbanks

Agnes named most of her possessions.

24. What liquid does Miss Emily give Dawn to drink when she first arrives at the Meadows?

From Quiz Cutler Series

Answer: Castor Oil

Miss Emily has Dawn drink 2 full glasses of Castor Oil.

25. Who was Clara Sue Cutler's biological father?

From Quiz The Cutler Series

Answer: Bronson Alcott

She is the result of an affair between Laura Cutler and Bronson Alcott, but grows up believing Randolph is her father.

26. What was the name of Dawn's friend in New York?

From Quiz Dawn - VC Andrews

Answer: Trisha

Trisha was also a boarder at Agnes Morris's they became lifelong friends.

27. What was the last name of Dawn's blood related family?

From Quiz "Dawn" by V.C.Andrews

Answer: Cutler

After her father was arrested, the cops informed her that Cutler was her real last name. She was quite shocked considering her relationship with Phillip.

28. What is the one thing that Phillip just can't accept?

From Quiz Cutler Series

Answer: Dawn being his sister

After learning that Dawn is his sister he is distraught about it and never accepts it. Which leads to him raping Dawn.

29. What did the hotel staff call Lillian Cutler to tell her apart from Laura Cutler?

From Quiz The Cutler Series

Answer: Big Mrs. Cutler

Although Mean would have suited her better.

30. What was the name of the school Dawn attended in New York?

From Quiz Dawn - VC Andrews

Answer: Sarah Bernhartd School Of Performing Arts

This is category 18074
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.