FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dawn by VCAndrews
Quiz about Dawn by VCAndrews

"Dawn" by V.C.Andrews Trivia Quiz


I have just begun to read this series again, and I thought I would make a quiz. HAVE FUN!

A multiple-choice quiz by Buckobunny. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Andrews, V.C.
  8. »
  9. Cutler Series

Author
Buckobunny
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
109,577
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
614
- -
Question 1 of 10
1. What is Dawn's age (at least, the age she THINKS she is) when she starts to tell her story? Hint


Question 2 of 10
2. What are the names of the parents Dawn grew up with? Hint


Question 3 of 10
3. What was the name of the girl who always gave Dawn trouble at Emerson Peabody? Hint


Question 4 of 10
4. Did Phillip and Dawn go all the way on the second trip up to the view point?


Question 5 of 10
5. Jimmy was older than Dawn. By how many years? Hint


Question 6 of 10
6. When the Longchamps ran short on money, what was usually served for dinner? Hint


Question 7 of 10
7. Did Sally Jean die the same day Ormond was arrested for kidnapping?


Question 8 of 10
8. What was the last name of Dawn's blood related family? Hint


Question 9 of 10
9. What did Grandmother Cutler put Dawn to work as? Hint


Question 10 of 10
10. What is Grandmother Cutler's first name? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Dawn's age (at least, the age she THINKS she is) when she starts to tell her story?

Answer: 14

She is 14, her brother Jimmy is 16.
2. What are the names of the parents Dawn grew up with?

Answer: Sally Jean and Ormand

These were the parents of Dawn in the first book before she finds out she was kidnapped.
3. What was the name of the girl who always gave Dawn trouble at Emerson Peabody?

Answer: Clara Sue

Clara Sue was always giving Dawn a hard time out of jealousy. When Dawn got the lead in the school musical Clara Sue was so jealous that she cornered Dawn in the bathroom and sprayed her with stink spray just before she was about to go on stage. Thankfully she was able to get a new uniform.
4. Did Phillip and Dawn go all the way on the second trip up to the view point?

Answer: No

They fooled around a little bit, but Dawn stopped him from going all the way. Though she liked what they were doing, alarm bells were ringing off in her head. It's a good thing too, because Phillip ended up being her blood brother.
5. Jimmy was older than Dawn. By how many years?

Answer: 2

It says this in the very beginning of the book.
6. When the Longchamps ran short on money, what was usually served for dinner?

Answer: grits and black eyed peas

Her mama was always apologizing for the lack of food she had for the kids. They always gave Dawn complements about how good it tasted anyway.
7. Did Sally Jean die the same day Ormond was arrested for kidnapping?

Answer: No

Sally Jean died during the night and Ormond was arrested the following morning. It was quite sad that the children had to deal with the loss of their mother, then have their father get arrested all within 24 hours.
8. What was the last name of Dawn's blood related family?

Answer: Cutler

After her father was arrested, the cops informed her that Cutler was her real last name. She was quite shocked considering her relationship with Phillip.
9. What did Grandmother Cutler put Dawn to work as?

Answer: maid

Grandmother Culter wanted her to get in the swing of things as soon as possible, so she set Dawn up as a chambermaid.
10. What is Grandmother Cutler's first name?

Answer: Lillian

Such a lovely name for a mean woman.
Source: Author Buckobunny

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Dawn - VC Andrews Easier
2. The Cutler Series Average
3. Cutler Series Average
4. V.C. Andrews Average
5. The Wildflowers Series Average
6. VC. Andrews Average
7. Novels by V C Andrews Average
8. V.C. Andrews Books Average
9. The Hudson Series Average
10. 'My Sweet Audrina' Average
11. The Orphan Series Average
12. Super Easy VC Andrews Quiz Average

4/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us