FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Cutler Series
Quiz about Cutler Series

Cutler Series Trivia Quiz


My favorite series by V.C. Andrews is the Cutler series - if you have read the books you'll do great! If you haven't read the series then be warned that there is several spoilers in this quiz. Good luck!

A multiple-choice quiz by EmrldGoddess. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Andrews, V.C.
  8. »
  9. Cutler Series

Author
EmrldGoddess
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
84,260
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
18 / 25
Plays
1482
- -
Question 1 of 25
1. Who was the girl that had a secret crush on Jimmy at Emerson Peabody? Hint


Question 2 of 25
2. What was the reason as to why Grandmother Cutler locked Dawn in her Room? Hint


Question 3 of 25
3. In the book, Midnight Whispers, what special occasion is being celebrated when we first start reading the book? Hint


Question 4 of 25
4. How many children does Grandmother Cutler have? Hint


Question 5 of 25
5. Who is the father of Christie? Hint


Question 6 of 25
6. Where is Dawn sent to have her baby? Hint


Question 7 of 25
7. What liquid does Miss Emily give Dawn to drink when she first arrives at the Meadows? Hint


Question 8 of 25
8. What is the one thing that Phillip just can't accept? Hint


Question 9 of 25
9. When Dawn is on the plane to New York that lady sitting next to her says she is from where? Hint


Question 10 of 25
10. Why do Dawn and Trisha sneak into Agnes's room? Hint


Question 11 of 25
11. What is the name of the housekeeper that lives with Agnes? Hint


Question 12 of 25
12. In what book does Grandmother Cutler die? Hint


Question 13 of 25
13. In which branch of the Military does Jimmy join? Hint


Question 14 of 25
14. The lady that Daddy Longchamp meets and eventually marries is who? Hint


Question 15 of 25
15. What is the name of Ormand Longchamp's brother who is in jail? Hint


Question 16 of 25
16. Why did Jimmy get in a fight at Emerson Peabody? Hint


Question 17 of 25
17. Who was the couple that had baby Christie? Hint


Question 18 of 25
18. Lillian Booth's pa loses the Meadows in a card game. For her pa to get the Meadows back, what must happen? Hint


Question 19 of 25
19. After the Spring Concert at Emerson Peabody, what does Phillip get for Dawn and him to eat before going to Phillip's secret spot? Hint


Question 20 of 25
20. What is the first name of Dawn and Jimmy's son? Hint


Question 21 of 25
21. True or False: Clara Sue and Dawn eventually become friends.


Question 22 of 25
22. True or False: After marrying Betty, Phillip still imagines being with Dawn.


Question 23 of 25
23. True or False: Christie sets out to find her real dad, Michael Sutton.


Question 24 of 25
24. True or False: Laura Sue Cutler never marries again after Randoph Cutler dies.


Question 25 of 25
25. True or False: Miss Walker is Lillian's teacher.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the girl that had a secret crush on Jimmy at Emerson Peabody?

Answer: Louise

Lousie wrote a love letter to Jimmy in which Clara Sue found and used it to get Louise to spy on Dawn for her.
2. What was the reason as to why Grandmother Cutler locked Dawn in her Room?

Answer: Dawn wouldn't wear a nameplate on her chambermaid uniform

Grandmother Cutler insisted that Dawn wear a nameplate on her uniform with her birth name on it. Dawn refused to give up her name, Dawn and as a result, Grandmother Culter locked Dawn in her room with no food.
3. In the book, Midnight Whispers, what special occasion is being celebrated when we first start reading the book?

Answer: Christie's birthday party

Christie is celebrating her 16th birthday.
4. How many children does Grandmother Cutler have?

Answer: 2

We learn in the book, Dawn, that Grandmother Cutler has a son, Randolph, however, in the book, Darkest Hour, we also learn that Grandmother Cutler's pa attacked her in a drunken rage and as a result produced, Charlotte.
5. Who is the father of Christie?

Answer: Michael Sutton

After leaving Cutler Cove, Dawn goes to school in New York and meets Michael Sutton. At first her teacher, Michael seduces Dawn and secretly courts her for a while.
6. Where is Dawn sent to have her baby?

Answer: The Meadows

When Grandmother Cutler hears of Dawn's pregnancy she vows to not have the Cutler name disgraced and sends Dawn to live with her sisters at the Meadows to have her baby.
7. What liquid does Miss Emily give Dawn to drink when she first arrives at the Meadows?

Answer: Castor Oil

Miss Emily has Dawn drink 2 full glasses of Castor Oil.
8. What is the one thing that Phillip just can't accept?

Answer: Dawn being his sister

After learning that Dawn is his sister he is distraught about it and never accepts it. Which leads to him raping Dawn.
9. When Dawn is on the plane to New York that lady sitting next to her says she is from where?

Answer: Queens

She states, "People are friendly once you get to know them. Especially in my neighborhood in Queens."
10. Why do Dawn and Trisha sneak into Agnes's room?

Answer: To find a letter that Grandmother Cutler wrote

Agnes lets Dawn know that her Grandmother wrote her and informed her of her behavior and upon Dawn's arrival she is already put on probation.
11. What is the name of the housekeeper that lives with Agnes?

Answer: Mrs. Liddy

Dawn is introduced to Mrs. Liddy when she arrives at Agnes's home.
12. In what book does Grandmother Cutler die?

Answer: Secrets of the Morning

When Jimmy and Dawn arrive back at Cutlers Cove, Dawn learns that Grandmother Cutler is in the hospital and goes there to try to find out what Grandmother Cutler did with her baby.
13. In which branch of the Military does Jimmy join?

Answer: Army

Jimmy phones Dawn to let her know that he is tired of going from foster home to foster home and he has talked to a recuiting officer and had decided to enlist in the Army.
14. The lady that Daddy Longchamp meets and eventually marries is who?

Answer: Edwina Freemont

Charlotte and Emily Booth are the sisters of Grandmother Cutler and Mary Boston was the housekeeper for the Cutler Family at the hotel.
15. What is the name of Ormand Longchamp's brother who is in jail?

Answer: Rueben

Daddy Longchamp tells Dawn that Jimmy reminds him of his brother Rueben who is in jail. Daddy Longchamp tells Dawn this after they learn that Jimmy was suspended from Emerson Peabody for fighting.
16. Why did Jimmy get in a fight at Emerson Peabody?

Answer: defending Dawn

Although it was never mentioned what was said, Jimmy fought 2 other boys in Dawn's defense. Phillip noticed the fight and joined in also.
17. Who was the couple that had baby Christie?

Answer: Sanford and Patricia Compton

Sanford and Patricia Compton made arrangements with Grandmother Cutler to take baby Christie in the understanding that Dawn did not want the baby. Clayton and Leslie Osborne are the adoptive parents of baby Fern.
18. Lillian Booth's pa loses the Meadows in a card game. For her pa to get the Meadows back, what must happen?

Answer: Lillian must marry Bill Cutler

Having an attraction to Lillian Booth, Bill Cutler wins the Meadows in a card game and is willing to give her pa the Meadows back in exchange for Lillian's hand in marriage.
19. After the Spring Concert at Emerson Peabody, what does Phillip get for Dawn and him to eat before going to Phillip's secret spot?

Answer: pizza

Phillip and Dawn go to a local pizza parlor. Phillip not recieving the attention he wants from Dawn decided to get the pizza to go and head to his secret spot.
20. What is the first name of Dawn and Jimmy's son?

Answer: Jefferson

Richard is the son of Phillip and Betty Cutler. Gavin is the son of Ormand and Edwina Longchamp. Arthur is a student with Dawn at Bernhardt.
21. True or False: Clara Sue and Dawn eventually become friends.

Answer: False

Clara Sue never stops tormenting Dawn until Clara Sue is killed in a truck accident.
22. True or False: After marrying Betty, Phillip still imagines being with Dawn.

Answer: True

Phillip even has Betty dye her hair to match Dawn's hair color.
23. True or False: Christie sets out to find her real dad, Michael Sutton.

Answer: True

After Uncle Phillip calls her Dawn, Christie realizes her uncle's lust for her mom. Christie sets out to find her real dad in hopes to escape the horror of her Uncle Phillip.
24. True or False: Laura Sue Cutler never marries again after Randoph Cutler dies.

Answer: False

Laura Sue Cutler marries Bronson Alcott, who is also the real father of Clara Sue.
25. True or False: Miss Walker is Lillian's teacher.

Answer: True

Emily would tell horrifing stories about Miss Walker to scare Lillian.
Source: Author EmrldGoddess

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Dawn - VC Andrews Easier
2. The Cutler Series Average
3. "Dawn" by V.C.Andrews Easier
4. 'My Sweet Audrina' Average
5. Virginia Andrews Novels Average
6. Novels by V C Andrews Average
7. VC. Andrews Average
8. V.C. Andrews Books Average
9. VC Andrews Tough
10. Same Names in V.C. Andrews Books Average
11. The Logan Series Average
12. The Orphan Series Average

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us