FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Cutler Series
Quiz about The Cutler Series

The Cutler Series Trivia Quiz


This quiz is about the Cutler series by V.C. Andrews.

A multiple-choice quiz by Morrigan716. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Andrews, V.C.
  8. »
  9. Cutler Series

Author
Morrigan716
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
54,626
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
1908
- -
Question 1 of 15
1. What is the order of the novels in the Cutler series? Hint


Question 2 of 15
2. What is the name of Lillian and Eugenia's cat? Hint


Question 3 of 15
3. What is the birth order of the 'Longchamp' children? Hint


Question 4 of 15
4. By what name does Fern refer to Christie? Hint


Question 5 of 15
5. How did Jimmy and Dawn die? Hint


Question 6 of 15
6. How did Clara Sue die? Hint


Question 7 of 15
7. Who was Clara Sue Cutler's biological father? Hint


Question 8 of 15
8. What did the hotel staff call Lillian Cutler to tell her apart from Laura Cutler? Hint


Question 9 of 15
9. What job was Dawn given when she first arrived at Cutler's Cove? Hint


Question 10 of 15
10. What song did Dawn sing to audition for Michael Sutton? Hint


Question 11 of 15
11. Who is Dawn's biological father? Hint


Question 12 of 15
12. Who is Christie Longchamp in love with? Hint


Question 13 of 15
13. What was the name Fern's adoptive parents gave her? Hint


Question 14 of 15
14. What was Dawn Longchamp's name at birth? Hint


Question 15 of 15
15. What did the epitaph say on Dawn's 'tombstone'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the order of the novels in the Cutler series?

Answer: 'Dawn', 'Secrets of the Morning', 'Twilight's Child', 'Midnight Whispers', 'Darkest Hour'

The events in 'Darkest Hour' actually take place first, but because it is a prequel it is the last book in the series.
2. What is the name of Lillian and Eugenia's cat?

Answer: Cotton

Poor Cotton was drowned in the pond by Emily.
3. What is the birth order of the 'Longchamp' children?

Answer: Jimmy, Dawn, Fern, Gavin

Although Dawn is technically not a Longchamp, she was raised as one.
4. By what name does Fern refer to Christie?

Answer: Princess

She called her 'Princess' because she was jealous. Not because she liked her.
5. How did Jimmy and Dawn die?

Answer: Fire

They died reaching for each other in the basement at the Cutler's Cove Hotel.
6. How did Clara Sue die?

Answer: Truck accident

7. Who was Clara Sue Cutler's biological father?

Answer: Bronson Alcott

She is the result of an affair between Laura Cutler and Bronson Alcott, but grows up believing Randolph is her father.
8. What did the hotel staff call Lillian Cutler to tell her apart from Laura Cutler?

Answer: Big Mrs. Cutler

Although Mean would have suited her better.
9. What job was Dawn given when she first arrived at Cutler's Cove?

Answer: Chambermaid

'Big Mrs. Cutler' made her do it.
10. What song did Dawn sing to audition for Michael Sutton?

Answer: 'Somewhere Over the Rainbow'

This seems to be Dawn's favorite song.
11. Who is Dawn's biological father?

Answer: William B. Cutler

She was the result of the rape of Laura Cutler by William Cutler.
12. Who is Christie Longchamp in love with?

Answer: Gavin Longchamp

Though not bioligically related, they grow up as cousins.
13. What was the name Fern's adoptive parents gave her?

Answer: Kelly

Kelly Anne Osborne
14. What was Dawn Longchamp's name at birth?

Answer: Eugenia Grace Cutler

Before she was 'kidnapped'.
15. What did the epitaph say on Dawn's 'tombstone'?

Answer: Gone But Not Forgotten

Grandmother Cutler put up the tombstone soon after Dawn's arranged kidnapping.
Source: Author Morrigan716

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Cutler Series Average
2. Dawn - VC Andrews Easier
3. "Dawn" by V.C.Andrews Easier
4. The De Beers Family Series Average
5. 'My Sweet Audrina' Average
6. The Orphan Series Average
7. Same Names in V.C. Andrews Books Average
8. The V.C. Andrews Mansions Average
9. The Hudson Series Average
10. The Logan Series Average
11. Novels by V C Andrews Average
12. VC. Andrews Average

4/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us