FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Few of My Favourite Things
Quiz about A Few of My Favourite Things

A Few of My Favourite Things Trivia Quiz


Here's a short quiz about one of MY favourite things: "The Sound of Music"! It's pretty easy, if you've seen the movie at least once.

A multiple-choice quiz by LadyCaitriona. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. The Sound Of Music

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
25,909
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
14784
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: maos264 (9/10), Guest 49 (7/10), Guest 82 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. "The Sound of Music" was filmed in this country: Hint


Question 2 of 10
2. "The Sound of Music" is based on a true story. True or false?


Question 3 of 10
3. What is the name of the oldest Von Trapp child? Hint


Question 4 of 10
4. How old is the eldest Von Trapp child in the movie? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the youngest von Trapp child?

Answer: (One Word)
Question 6 of 10
6. Liesl and the Captain sing a song about a white flower. Which flower is it? Hint


Question 7 of 10
7. Who played Maria? Hint


Question 8 of 10
8. What was the name of the Von Trapp singing group? Hint


Question 9 of 10
9. What is alive with the sound of music?

Answer: (Two Words)
Question 10 of 10
10. What is the name of the dance that Maria and Captain Von Trapp perform for the children on the patio? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Aug 03 2026 : maos264: 9/10
Aug 01 2026 : Guest 49: 7/10
Jul 31 2026 : Guest 82: 9/10
Jul 28 2026 : candice94501: 8/10
Jul 27 2026 : Guest 172: 6/10
Jul 23 2026 : Guest 109: 10/10
Jul 21 2026 : Guest 172: 10/10
Jul 18 2026 : Guest 90: 9/10
Jul 13 2026 : Guest 24: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "The Sound of Music" was filmed in this country:

Answer: Austria

This is also the country in which the movie is set.
2. "The Sound of Music" is based on a true story. True or false?

Answer: True

3. What is the name of the oldest Von Trapp child?

Answer: Liesl

4. How old is the eldest Von Trapp child in the movie?

Answer: sixteen

5. Who was the youngest von Trapp child?

Answer: Gretl

6. Liesl and the Captain sing a song about a white flower. Which flower is it?

Answer: Edelweiss

7. Who played Maria?

Answer: Julie Andrews

8. What was the name of the Von Trapp singing group?

Answer: The Von Trapp Family Singers

9. What is alive with the sound of music?

Answer: the hills

10. What is the name of the dance that Maria and Captain Von Trapp perform for the children on the patio?

Answer: The Laendler

My Mom and Dad recently took ballroom dancing lessons and the Viennese Waltz was among the ones that they learned! It's pretty hard though, so my Dad started calling it the "Villainous" Waltz :) hehe!
Source: Author LadyCaitriona

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
8/4/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us