Quiz about A Reckless Romeo
Quiz about A Reckless Romeo

A Reckless Romeo Trivia Quiz


Starring Roscoe "Fatty" Arbuckle and released in 1917, "A Reckless Romeo" was thought lost until the Norwegian Filminstitute made a restored version available in 1999.

A multiple-choice quiz by ubermom. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. R
  8. »
  9. Ra - Rh Movies

Author
ubermom
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
319,278
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
160
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Roscoe stumbles home drunk at 3 a.m., waking his irate wife. What does he do to convince her that it's only midnight? Hint

He smacks a bronze vase twelve times to simulate the clock striking midnight.
He resets the clock so it shows midnight.
He coo-coos the nine additional coo-coos after the clock sounds three.
He bribes the butler into lying for him.

2. Roscoe has trouble getting into his nightshirt but manages in a way that would do a contortionist proud. Where does he end up spending the night? Hint

In the bathtub
On the dining room table
On the floor
On the lawn

3. At breakfast, Roscoe begs (and gets) his wife's forgiveness, then winks at the camera. Her mother stays aloof, giving Roscoe the eye. When it's time for the morning walk, Roscoe has a bit of trouble helping both women with their jackets. Where does he take the ladies? Hint

To a show
To the zoo
To the amusement park
To the county fair

4. Roscoe and the ladies approach an attraction that we'd not see nowadays -- for ten cents admission, visitors could gawk at live premature babies in incubators. Roscoe gets a scolding from his mother-in-law, and a fake scolding but a real smile from his wife, when he tells them he's done what? Hint

Bought tickets to see the infants
Bought seeds to plant a cabbage patch
Given their address to the stork
Seen all the babies he ever wants to see in a lifetime

5. Meanwhile, Al has brought his girl, Alice, for an afternoon date. He and Alice get separated. Alice goes to a game booth to try to win a prize. What does Al go to gawk at? Hint

A pretty girl
A strong man
The freak show tent
A man diving off a 120-foot platform

6. Roscoe spots two mongrels hanging out by a frankfurter stand, and warns them to get lost, lest they end up in the sausage. He stops to take a breather, but is quickly entranced by an elegant woman and by Alice. Indecisive, he flips a coin but overrides the coin toss to follow Alice. Has Alice done anything to lead him on?

Yes
No

7. Roscoe sneaks up behind Alice and steals a kiss. She starts beating on him with the doll she won at the game booth. Al spots the fracas and takes over, beating Roscoe black and blue. A newsreel cameraman captures the fight. But on arriving home, Roscoe has quite a different story to tell his wife and her mother. How does he claim he got so battered? Hint

Rescuing a girl from a gang of mashers
Fighting thugs who had robbed a blind beggar
Retrieving a widow's purse from a mugger
Stopping a bank robbery

8. To add insult to injury, after Roscoe is left battered on the ground by Al, he gets a kick in the pants from somebody else. Who is it that abuses Roscoe when he's down? Hint

A cop
His mother-in-law
Alice
The newsreel cameraman

9. Roscoe takes his wife and mother-in-law to the Rialto, where they're seated as a singer entertains. Along come Al and Alice. Then the newsreel starts: "Mashers flirting in our parks should be stopped." And, in a massive continuity error, the newsreel shows not just the fight, but the original flirtation between Roscoe and Alice. How does Roscoe respond? Hint

He tries to convince his wife that the man in the newsreel is his twin brother.
He checks himself to make sure he's really there.
He slides down onto the floor and tries to crawl away.
He immediately bolts for the door.

10. Roscoe's wife and her mother follow him out of the theater, scolding, "Just you wait until we get home!" Then Roscoe has an inspiration. What does he do? Hint

He returns to the theater to face Al.
He decks a cop.
He starts throwing bricks through a store window.
He hops aboard a crosstown bus.


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Roscoe stumbles home drunk at 3 a.m., waking his irate wife. What does he do to convince her that it's only midnight?

Answer: He coo-coos the nine additional coo-coos after the clock sounds three.

Roscoe falls off the chair arm, sits on the cat, and ends up thinking he's being attacked by his suspenders. The butler, who is not listed in the credits, rescues Roscoe from his suspenders and draws him a nice bath.
2. Roscoe has trouble getting into his nightshirt but manages in a way that would do a contortionist proud. Where does he end up spending the night?

Answer: In the bathtub

Roscoe starts by just splashing water on his face, then dunks his head in the tub, then leaps in, clad in socks, skivvies, shirt, tie, and nightshirt. He sinks down under the water and goes to sleep. The butler finds him still there, still sleeping, the following morning. A groggy Roscoe staggers to his feet and shoots water out his ears.
3. At breakfast, Roscoe begs (and gets) his wife's forgiveness, then winks at the camera. Her mother stays aloof, giving Roscoe the eye. When it's time for the morning walk, Roscoe has a bit of trouble helping both women with their jackets. Where does he take the ladies?

Answer: To the amusement park

At the amusement park we meet the pretty girl (Alice Lake) and her sweetheart (Roscoe's nephew, Al St. John). Al's not exactly a model boyfriend -- he distracts his girl's attention so he can steal some of her ice cream.
4. Roscoe and the ladies approach an attraction that we'd not see nowadays -- for ten cents admission, visitors could gawk at live premature babies in incubators. Roscoe gets a scolding from his mother-in-law, and a fake scolding but a real smile from his wife, when he tells them he's done what?

Answer: Given their address to the stork

Mother-in-law Agnes Neilson is displeased, and wife Corinne Parquet pretends to be, but after her mother stomps off she turns around to give her husband a smile. Roscoe lets the women go inside to see the babies, and wanders off on his own.
5. Meanwhile, Al has brought his girl, Alice, for an afternoon date. He and Alice get separated. Alice goes to a game booth to try to win a prize. What does Al go to gawk at?

Answer: A man diving off a 120-foot platform

Al is so impressed with the dive that he claps his hands. This wouldn't have been a problem if he hadn't been holding two ice cream cones. He splatters ice cream all over another man.
6. Roscoe spots two mongrels hanging out by a frankfurter stand, and warns them to get lost, lest they end up in the sausage. He stops to take a breather, but is quickly entranced by an elegant woman and by Alice. Indecisive, he flips a coin but overrides the coin toss to follow Alice. Has Alice done anything to lead him on?

Answer: Yes

Alice smiles and flirts with Roscoe -- right up until he sits on the bench beside her. Then suddenly his attentions aren't welcome any more. Perhaps it's because he hitches his pants clear up to his nipples. Alice puts a doll she's won between them, and Roscoe picks it up and comments, "Well, you can't blame this one on the stork." She slaps him and stomps off.
7. Roscoe sneaks up behind Alice and steals a kiss. She starts beating on him with the doll she won at the game booth. Al spots the fracas and takes over, beating Roscoe black and blue. A newsreel cameraman captures the fight. But on arriving home, Roscoe has quite a different story to tell his wife and her mother. How does he claim he got so battered?

Answer: Fighting thugs who had robbed a blind beggar

In his version of the story, he even stops the fight for a moment to allow the beggar to cross the street unmolested, then the beggar turns out not to be blind, steals the thugs' gambling money, and scurries off. The story doesn't fool the butler, who gets a wink from Roscoe.
8. To add insult to injury, after Roscoe is left battered on the ground by Al, he gets a kick in the pants from somebody else. Who is it that abuses Roscoe when he's down?

Answer: A cop

A cop comes along and immediately starts kicking Roscoe as he lays propped against a stone wall. The cop isn't credited in the film at all.
9. Roscoe takes his wife and mother-in-law to the Rialto, where they're seated as a singer entertains. Along come Al and Alice. Then the newsreel starts: "Mashers flirting in our parks should be stopped." And, in a massive continuity error, the newsreel shows not just the fight, but the original flirtation between Roscoe and Alice. How does Roscoe respond?

Answer: He checks himself to make sure he's really there.

Alice also gets an unpleasant surprise, since the newsreel reveals that she'd been flirting, too. But Al's rage is all aimed at Roscoe. Roscoe, not realizing Al is there, flees his wife and mother-in-law only to get the attention of the entire audience -- including Al, who leaps up and attacks him. Thus we end up with one fight on the screen and the other in the aisle in front of it.
10. Roscoe's wife and her mother follow him out of the theater, scolding, "Just you wait until we get home!" Then Roscoe has an inspiration. What does he do?

Answer: He starts throwing bricks through a store window.

Of course, Roscoe gets arrested, so he gets to spend the night in jail rather than listening to his wife and mother-in-law. He cordially walks the cop to the station house. The end!
Source: Author ubermom

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
12/7/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us