FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Before They Were The Walking Dead
Quiz about Before They Were The Walking Dead

Before They Were "The Walking Dead" Quiz


This quiz will be about what people involved with "The Walking Dead" did before the show on the AMC channel began. I'll give some hints so that it won't be necessary to have watched the show.

A multiple-choice quiz by madasasnake. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed Groups
  8. »
  9. Cast of...

Author
madasasnake
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
346,034
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
317
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Jon Bernthal plays Shane, the man you love or hate. He has appeared in many television shows, off-Broadway plays and some movies also. In which movie does he appear as famous mob boss Al Capone? It also features Napoleon Bonaparte, Sacajawea and Amelia Earhart. Hint


Question 2 of 10
2. Norman Reedus was born in Hollywood, Florida (not a typo) in 1969. He has done a lot of acting over the years. He plays everyone's favorite redneck Daryl Dixon on "The Walking Dead". One of his most famous roles is Irishman Murphy MacManus. In which movie does he play this character? (It also has a sequel.) Hint


Question 3 of 10
3. Michael Rooker plays a lot of villain/bad-guy roles. In "The Walking Dead", he plays Merle Dixon, Daryl's meaner older brother. The movie I'm thinking about is a comedy. He plays a character named Jared Svenning. He is a protective father, who doesn't like his daughter's boyfriend. He's also a game show producer wannabe. Which movie is this? Hint


Question 4 of 10
4. Chandler Riggs was born in 1999 in Atlanta, Georgia. He plays Rick and Laurie's son, Carl, in "The Walking Dead". He also appears in a quirky comedy starring Bill Murray, Robert Duvall and Sissy Spacek. Name this movie. Hint


Question 5 of 10
5. Laurie Holden plays Andrea on "The Walking Dead". Her sister, Amy, is bitten by a zombie and is killed by her in the first season. She has appeared in a lot of television shows, most notably in 10 episodes of "The X-Files". She has also been in some movies. In my favorite movie she stars in, she plays a cop named Cybil Bennett. In this movie a woman searches for her lost daughter, who has vanished. Which movie is this? Hint


Question 6 of 10
6. Scott Wilson plays Hershel Greene on the show. His farmhouse is where a lot of season two takes place. He was born in Atlanta, Georgia in 1942. He began his acting career in 1967. The movie I remember him from involves a highway prostitute who kills her clients for their money. In which movie does Scott Wilson play the murdering hooker's last kill? Hint


Question 7 of 10
7. IronE Singleton plays T-Dog on "The Walking Dead". He's done some television shows and some movies also. He plays a menacing thug named Alton in a movie about a kind family and a young man's trip to the N.F.L. What movie is this? Hint


Question 8 of 10
8. Jeffrey DeMunn plays Dale Horvath on "The Walking Dead". He began his acting career in 1978. He has appeared in a lot of TV movies , series work and some movies. He plays only a small part as a district attorney in the movie in question. Which movie features Jeffrey Demunn and the characters Red, Andy, Brooks and Heywood? Hint


Question 9 of 10
9. Melissa Suzanne McBride plays the character Carol Peletier on "The Walking Dead". She spends most of season two hoping her lost daughter would be found. Melissa appears in a movie where her character was also trying to save her children from evil. In which movie does she appear as a character named in the credits as 'Woman with children at home'? Hint


Question 10 of 10
10. Frank Darabont helped develop "The Walking Dead" for television and he was the executive producer for the first season and part of the second season. Three of the movies he's directed and wrote screenplays for were based on stories from one author. Which author wrote stories that inspired the movies "The Mist", "The Shawshank Redemption" and "The Green Mile"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Jon Bernthal plays Shane, the man you love or hate. He has appeared in many television shows, off-Broadway plays and some movies also. In which movie does he appear as famous mob boss Al Capone? It also features Napoleon Bonaparte, Sacajawea and Amelia Earhart.

Answer: Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009)

"Night at the Museum: Battle of the Smithsonian" tells the story of an ancient tablet that brings things to live inside a museum. Jon played professional baseball in a European baseball league and also attended The Moscow Art Theater School, in Moscow, Russia.
2. Norman Reedus was born in Hollywood, Florida (not a typo) in 1969. He has done a lot of acting over the years. He plays everyone's favorite redneck Daryl Dixon on "The Walking Dead". One of his most famous roles is Irishman Murphy MacManus. In which movie does he play this character? (It also has a sequel.)

Answer: The Boondock Saints (1999)

"The Boondock Saints" tells the story of two men against the mob and corruption in Boston, Massachusetts. Norman Reedus has done modeling, television shows, movies and even music videos. He's appeared in music videos for R.E.M., Radiohead and even Lady Gaga. In 2005 after a R.E.M concert he was in a serious car accident. He has a titanium left eye-socket resulting from the crash.
3. Michael Rooker plays a lot of villain/bad-guy roles. In "The Walking Dead", he plays Merle Dixon, Daryl's meaner older brother. The movie I'm thinking about is a comedy. He plays a character named Jared Svenning. He is a protective father, who doesn't like his daughter's boyfriend. He's also a game show producer wannabe. Which movie is this?

Answer: Mallrats (1995)

"Mallrats", tells the story of two slackers and their adventures at the mall. Rooker's first starring role was in "Henry: Portrait of a Serial Killer" (1986) as Henry. He has the strange distinction of appearing in separate films starring Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, and even Steven Seagal.
4. Chandler Riggs was born in 1999 in Atlanta, Georgia. He plays Rick and Laurie's son, Carl, in "The Walking Dead". He also appears in a quirky comedy starring Bill Murray, Robert Duvall and Sissy Spacek. Name this movie.

Answer: Get Low (2009)

"Get Low", is about a social outcast who has his own funeral wake while he's not really dead, just to see what people say about him. Chandler Riggs has also appeared in a television movie called "The Wronged Man".
5. Laurie Holden plays Andrea on "The Walking Dead". Her sister, Amy, is bitten by a zombie and is killed by her in the first season. She has appeared in a lot of television shows, most notably in 10 episodes of "The X-Files". She has also been in some movies. In my favorite movie she stars in, she plays a cop named Cybil Bennett. In this movie a woman searches for her lost daughter, who has vanished. Which movie is this?

Answer: Silent Hill (2006)

"Silent Hill" is based on a popular video game. Laurie's character meets up with the mother in an abandoned town. Very strange movie. She appears in all the other movies listed. Laurie was born in Los Angeles, California in 1969. She won a modeling pageant as a teenager and has a Bachelor's degree in theater arts.
6. Scott Wilson plays Hershel Greene on the show. His farmhouse is where a lot of season two takes place. He was born in Atlanta, Georgia in 1942. He began his acting career in 1967. The movie I remember him from involves a highway prostitute who kills her clients for their money. In which movie does Scott Wilson play the murdering hooker's last kill?

Answer: Monster (2003)

"Monster" was based on real life serial killer Aileen Wuornos. Scott Wilson drew rave reviews for his character Dick from "In Cold Blood" (1967), based on a book by Truman Capote, in which he plays a brutal killer. He has had a long and successful career.
7. IronE Singleton plays T-Dog on "The Walking Dead". He's done some television shows and some movies also. He plays a menacing thug named Alton in a movie about a kind family and a young man's trip to the N.F.L. What movie is this?

Answer: The Blind Side (2009)

"The Blind Side" is based on the true story of Michael Oher's path to the Baltimore Ravens. IroneE was born in Atlanta, Georgia. He had a rough childhood but received two scholarships to college. He has degrees in Theater and Speech Communications.
8. Jeffrey DeMunn plays Dale Horvath on "The Walking Dead". He began his acting career in 1978. He has appeared in a lot of TV movies , series work and some movies. He plays only a small part as a district attorney in the movie in question. Which movie features Jeffrey Demunn and the characters Red, Andy, Brooks and Heywood?

Answer: The Shawshank Redemption (1994)

"The Shawshank Redemption" is about a man wrongly convicted of killing his wife. He's given a life sentence and it details his life. Jeffrey DeMunn studied acting in England. He's appeared in a lot of theater productions, both off and on Broadway. He received a Tony nomination in 1983.
9. Melissa Suzanne McBride plays the character Carol Peletier on "The Walking Dead". She spends most of season two hoping her lost daughter would be found. Melissa appears in a movie where her character was also trying to save her children from evil. In which movie does she appear as a character named in the credits as 'Woman with children at home'?

Answer: The Mist (2007)

"The Mist" tells the story of a strange mist that has evil creatures in it. It also stars Laurie Holden (Andrea) and Jeffrey DeMunn (Dale Horvath) from "The Walking Dead". Melissa Suzanne McBride was born in Lexington, Kentucky in 1965. The bulk of her career has been on television. Spoiler: She finds her children alive and well in the movie but not on the show.
10. Frank Darabont helped develop "The Walking Dead" for television and he was the executive producer for the first season and part of the second season. Three of the movies he's directed and wrote screenplays for were based on stories from one author. Which author wrote stories that inspired the movies "The Mist", "The Shawshank Redemption" and "The Green Mile"?

Answer: Stephen King

"The Green Mile" tells the story of an imprisoned man with a special gift. The other two movies listed were described in earlier questions. Stephen King is a renowned author. Many of his works have been turned into movies. Frank Darabont began his movie career as a production assistant on a low budget horror film in 1981. He later switched to writing screenplays and then to directing.
Source: Author madasasnake

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us