FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Harry Potter Actors in Other Roles
Quiz about Harry Potter Actors in Other Roles

'Harry Potter' Actors in Other Roles Quiz


You need not have seen the movie to answer these questions. Most of the actors appearing in 'Harry Potter' have been seen on the screen before. What do you know about their other performances?

A multiple-choice quiz by minch. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed Groups
  8. »
  9. Cast of...

Author
minch
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
57,902
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
5034
- -
Question 1 of 10
1. Three of these actors, who are in 'Harry Potter' were in a 1999 television production of 'David Copperfield'. Which one was not? Hint


Question 2 of 10
2. The actor who starred in the British television series 'Fawlty Towers' plays which part in 'Harry Potter'? Hint


Question 3 of 10
3. Robbie Coltrane, who plays Hagrid was in the British crime series 'Cracker'. What country does he come from? Hint


Question 4 of 10
4. Richard Harris who plays Dumbledore, is also well known for his role in the musical 'Camelot'. What part did he play in 'Camelot'?

Answer: (Two Words)
Question 5 of 10
5. The actress who plays Mrs Weasley also had roles in 'Billy Elliot' and 'Educating Rita' Who is she? Hint


Question 6 of 10
6. John Hurt who plays Mr Ollivander, was seen in a 2001 movie which starred Nicolas Cage. What was this movie? Hint


Question 7 of 10
7. The actress who plays Professor McGonagall played in three of these movies. In which did she not star? Hint


Question 8 of 10
8. Alan Rickman, who played the Sheriff of Nottingham in 'Robin Hood, Prince of Thieves' plays which character in 'Harry Potter'? Hint


Question 9 of 10
9. Thomas Felton who plays Draco Malfoy, was a child in a 1999 movie with Jodie Foster. What was this movie? Hint


Question 10 of 10
10. The director Chris Columbus, has directed other notable movies. Which one did he NOT direct Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Three of these actors, who are in 'Harry Potter' were in a 1999 television production of 'David Copperfield'. Which one was not?

Answer: John Cleese

Daniel Radcliffe - Harry Potter, played the young {David;} Maggie Smith - Professor McGonagall, played Betsy {Trotwood;} and Zoe Wanamaker - Madame Hooch, daughter of director Sam Wanamaker, played Miss Murdstone.
2. The actor who starred in the British television series 'Fawlty Towers' plays which part in 'Harry Potter'?

Answer: Nearly Headless Nick

The actor, of course, is John Cleese, who was also in the movie 'A Fish Called Wanda' and the popular television show 'Monty Python's Flying Circus'.
3. Robbie Coltrane, who plays Hagrid was in the British crime series 'Cracker'. What country does he come from?

Answer: Scotland

He has been seen on the screen in many roles.
4. Richard Harris who plays Dumbledore, is also well known for his role in the musical 'Camelot'. What part did he play in 'Camelot'?

Answer: King Arthur

5. The actress who plays Mrs Weasley also had roles in 'Billy Elliot' and 'Educating Rita' Who is she?

Answer: Julie Walters

She won Best Actress Oscar for her role in 'Educating Rita' and Best Supporting actress for her role in 'Billy Elliot'.
6. John Hurt who plays Mr Ollivander, was seen in a 2001 movie which starred Nicolas Cage. What was this movie?

Answer: Captain Corelli's Mandolin

7. The actress who plays Professor McGonagall played in three of these movies. In which did she not star?

Answer: Titanic

8. Alan Rickman, who played the Sheriff of Nottingham in 'Robin Hood, Prince of Thieves' plays which character in 'Harry Potter'?

Answer: Professor Snape

He also played Colonel Brandon in 'Sense and Sensibility' and Metatron in "Dogma".
9. Thomas Felton who plays Draco Malfoy, was a child in a 1999 movie with Jodie Foster. What was this movie?

Answer: Anna and the King

Yun-Fat Chow played the King of Siam.
10. The director Chris Columbus, has directed other notable movies. Which one did he NOT direct

Answer: Aliens

'Aliens' was directed by James Cameron.
Source: Author minch

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us