Quiz about Coney Island
Quiz about Coney Island

Coney Island Trivia Quiz


"Coney Island", starring Roscoe "Fatty" Arbuckle, Buster Keaton, and Al St. John, was released in 1917.

A multiple-choice quiz by ubermom. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. C
  8. »
  9. Cm - Cq Movies

Author
ubermom
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
319,796
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
153
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Buster and his girl, Alice, are trying to see the parade, but since they're both fairly short and at the back of the crowd, they can't see anything. What does Buster do so that he can see the parade? Hint

He climbs a tree.
He climbs a lamp post.
He climbs Al.
He climbs a building.

2. When we first see Fatty, he's on the beach with his wife -- and not having a very good time. She's making him just sit there while she reads her magazine. How does Fatty manage to get away from her? Hint

He slips into the water and swims away.
He buries himself in the sand.
He tells her he's going to buy some ice cream.
He hides behind a float as the parade goes past.

3. When Buster gets to Coney Island amusement park with the already put-out Alice, she's really perturbed to find out he has no money and can't buy tickets. Al shows up with a wad of cash and buys her a ticket, winning her away from Buster, who cries. How does Buster manage to get into the park? Hint

He hides in a trash barrel.
He slips in with a group of schoolchildren.
He smacks the man at the turnstile over the head.
He vaults a fence.

4. Buster follows Al and Alice to The Witching Waves, in which flat-bottomed wicker carts ride an undulating track. But Alice doesn't enjoy the ride much. What happens to her? Hint

She gets seasick.
She's disgusted by Al's aggressive advances.
She falls out of the cart.
Buster yanks Al out of the cart and puts the moves on Alice.

5. While Al is buying ice cream and tormenting Buster, Fatty makes his move on Alice. Alice, being fickle, switches fellows in the blink of an eye. But Al doesn't give up without a fight. How does Fatty finally get rid of Al? Hint

He and Alice lose Al in the Fun House.
He tosses him off the pier into the Atlantic.
He kicks a cop but makes it seem like Al did it.
He shoves him into Buster, and makes off with Alice while they fight.

6. We already saw a rare and elusive Keaton smile as he watched the parade. But later, after he seeks solace in playing Ring the Bell, we see that even more rare and elusive beast -- the Keaton laugh. What strikes Buster as so funny? Hint

Fatty gets splashed by the Log Flume.
Fatty gets a face full of ice cream.
He accidentally smacks Fatty with a mallet.
Al is getting hauled off by the cop.

7. When Fatty and Alice get tossed into the water, Buster gallantly leaps in and rescues Alice. Does this win her back?

Yes
No

8. Why does Fatty steal a large woman's swimming suit? Hint

Because the concession doesn't have a big enough suit for him to rent one.
To hide from his wife, who is closing in on him.
So he can sneak into the women's changing room.
To get into the pool free on Ladies' Day.

9. How does Al get out of jail? Hint

He escapes by slipping out when an inattentive guard is putting another man in the cell.
He starts a riot with the other prisoners, and escapes in the melee.
He knocks out a cop and steals his uniform.
Fatty's wife bails him out.

10. Sodden and broke, Buster hires on as a lifeguard. As he steps out of the bathhouse, he shows off his athletic body with a standing backflip. Why does he do this? Hint

He wants to impress Alice.
He is struck by the vision of Alice in her swimming suit.
No discernible reason.
He is struck by the vision of Fatty in the big woman's bathing suit.

11. Fatty, resplendent in the large woman's bathing costume, sits on a bench. Along come his wife and Al, who sit nearby. How does Al respond when he spots Fatty? Hint

He looks at the picture of Mrs. Fatty's husband and does a double-take.
He flirts with him.
He points Fatty out to Mrs. Fatty.
He points and laughs rudely.

12. Who is it that reveals Fatty's real identity? Hint

Al
Luke the Dog
Alice
Buster

13. Once Fatty is unmasked, Al attacks him. How does Mrs. Fatty respond to the fight? Hint

She calls the cops.
She faints.
She beats Fatty with her purse.
She sics Luke the Dog on Fatty.

14. Al and Fatty get hauled off by the cops for fighting. Buster gets the girl (and a kiss). We get another Keaton smile. But there's more. Fatty and Al don't stay locked up for long. How do they end up free? Hint

They lure the cops into the cell and knock them out.
Alice attracts the cops' attention while Fatty and Al sneak out.
They bean two cops and steal their uniforms.
Alice flirts with the judge, who lets them go.

15. The end sees Fatty and Al as friends, swearing off women. Then a woman saunters by, giving them a sly glance. Do Al and Fatty fight over her?

Yes
No


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Buster and his girl, Alice, are trying to see the parade, but since they're both fairly short and at the back of the crowd, they can't see anything. What does Buster do so that he can see the parade?

Answer: He climbs a lamp post.

Buster's pleased by the sight, and gives us one of the supposedly non-existent Keaton smiles. However, not content just to smile, he claps his hands as well, falling from the lamp post and knocking Alice over. Disgusted with him, she picks him up and shoves him along.
2. When we first see Fatty, he's on the beach with his wife -- and not having a very good time. She's making him just sit there while she reads her magazine. How does Fatty manage to get away from her?

Answer: He buries himself in the sand.

Seeing Luke, the Comique dog, digging in the sand gives Fatty the idea. He buries himself then uses a bit of pipe as a periscope to watch his wife wander off in search of him.

Agnes Neilson, who plays Fatty's wife, played in several other Comique films, usually as a woman who was thwarting Fatty.
3. When Buster gets to Coney Island amusement park with the already put-out Alice, she's really perturbed to find out he has no money and can't buy tickets. Al shows up with a wad of cash and buys her a ticket, winning her away from Buster, who cries. How does Buster manage to get into the park?

Answer: He hides in a trash barrel.

Clearly Buster Keaton's "Great Stone Face" persona wasn't etched in stone yet. He cries grotesquely, in a marked contrast to his later, famous stoic responses to setbacks. His response to the sight of the trash barrels is more classic Keaton -- he gets a predatory look in his eyes and goes after his prey.

It was Fatty's wife who smacks the man at the turnstile over the head to get into the park.
4. Buster follows Al and Alice to The Witching Waves, in which flat-bottomed wicker carts ride an undulating track. But Alice doesn't enjoy the ride much. What happens to her?

Answer: She gets seasick.

Alice looks pretty convincingly ill. They collide with Buster and Al goes flying out of the cart. The two men scuffle briefly -- with Al quickly gaining the upper hand and tossing Buster aside. He then helps Alice to a bench and goes off to buy some ice cream to settle her stomach.

Buster, having lost Alice yet again, cries. When he's finally distracted with the Ring the Bell, Al comes up behind him and kicks him in the bottom as he's preparing to swing the mallet. Buster tries to take revenge by smacking Al, but ends up flipping himself and losing the mallet.
5. While Al is buying ice cream and tormenting Buster, Fatty makes his move on Alice. Alice, being fickle, switches fellows in the blink of an eye. But Al doesn't give up without a fight. How does Fatty finally get rid of Al?

Answer: He kicks a cop but makes it seem like Al did it.

Fatty kicks the cop in the backside, then picks Al up and switches places with him. The cop makes Al do the Wedgie Walk.

Al St. John was Roscoe Arbuckle's nephew. When Arbuckle started doing feature films, Al did a few bit parts in some of Buster Keaton's two-reelers, then finally found a niche playing sidekicks in Westerns.
6. We already saw a rare and elusive Keaton smile as he watched the parade. But later, after he seeks solace in playing Ring the Bell, we see that even more rare and elusive beast -- the Keaton laugh. What strikes Buster as so funny?

Answer: He accidentally smacks Fatty with a mallet.

Buster is still manfully striving with the Ring the Bell when Fatty saunters by with Alice -- right behind the unsuspecting Buster, who smacks him in the face.

Contrary to rumors -- which Keaton himself fueled -- that Buster never smiled on camera, he actually smiled and laughed quite a bit in the early Comique shorts he did with Roscoe Arbuckle. Evidently this was a directorial call, since the moment he took over the studio himself, Buster shelved his smile, and never used it professionally again.
7. When Fatty and Alice get tossed into the water, Buster gallantly leaps in and rescues Alice. Does this win her back?

Answer: No

Still gallant, Buster tries to help Fatty out of the water, only to have his rival yank him into the drink and make off with Alice yet again. For the third time in this two-reeler, Buster cries grotesquely.
8. Why does Fatty steal a large woman's swimming suit?

Answer: Because the concession doesn't have a big enough suit for him to rent one.

The rude man at the suit rental concession tells Fatty to "hire a tent". The large woman drapes her suit over a railing while attending some business. Fatty measures her posterior and his own with her umbrella, judges that the suit should fit, and makes off with her entire beach ensemble.

Though the idea of renting a swimming suit is pretty disgusting to modern sensibilities, it was evidently common enough practice at the time, since it shows up in other silent movies as well, including Buster Keaton's "The Cameraman" (1928), in which he and a huge man end up wearing each other's rented suits.
9. How does Al get out of jail?

Answer: Fatty's wife bails him out.

Mrs. Fatty, still seeking her wayward husband, arrives at the police station and spots Al, who is an old friend. When she shows him a picture of her husband, Al exclaims, "That's the guy that stole my girl!" Now the two of them are on Fatty's trail.
10. Sodden and broke, Buster hires on as a lifeguard. As he steps out of the bathhouse, he shows off his athletic body with a standing backflip. Why does he do this?

Answer: No discernible reason.

He's strutting a bit, so perhaps it's a macho thing, though nobody's watching but the camera -- and Buster's not playing to the camera.

When he was a child, Buster's father had arranged for him to take tumbling training with a group of acrobats. He soon learned that they used rough physical discipline to correct mistakes, and evidently Joe Keaton didn't think anybody but him should hit his kid, so the lessons were stopped. Still, Buster learned to do butterflies and backflips and impressive dives and vaults.
11. Fatty, resplendent in the large woman's bathing costume, sits on a bench. Along come his wife and Al, who sit nearby. How does Al respond when he spots Fatty?

Answer: He flirts with him.

Fatty gets quite flirtatious in return, beckoning Al over and freely patting and rubbing his leg.

Mrs. Fatty, on the other hand, looks at the picture of her husband in the locket, and at the large woman flirting with Al, and ponders the situation.
12. Who is it that reveals Fatty's real identity?

Answer: Buster

Mrs. Fatty asks lifeguard Buster, "Who's that fat lady?" We see another Keaton laugh as Buster tells her, "He ain't a lady -- she's a man!" And he hooks Fatty's hat and wig off with a fishing pole.

Al, in the meantime, caresses Fatty's face and notices chin stubble. He seems to have second thoughts about the flirtation.
13. Once Fatty is unmasked, Al attacks him. How does Mrs. Fatty respond to the fight?

Answer: She calls the cops.

We get a Keystone Kops moment at the station house, with four klutzy, mustachioed cops falling over each other. Then back to the beach, where Roscoe Arbuckle swims, amazingly, like a dolphin, with Al St. John in hot pursuit.
14. Al and Fatty get hauled off by the cops for fighting. Buster gets the girl (and a kiss). We get another Keaton smile. But there's more. Fatty and Al don't stay locked up for long. How do they end up free?

Answer: They lure the cops into the cell and knock them out.

The cop Fatty dumps out of his trousers (the only cop not to end up unconscious in the cell) is none other than an uncredited Buster Keaton. If you don't recognize the face behind the huge mustache, or the body in the oversized police uniform, watch frame-by-frame for the missing right index fingertip -- a dead giveaway no matter how Buster is disguised. You'll see it as Buster holds up his hands before entering the cell area.
15. The end sees Fatty and Al as friends, swearing off women. Then a woman saunters by, giving them a sly glance. Do Al and Fatty fight over her?

Answer: No

Al takes off after the girl, who seems glad of his company. But Fatty lets him go his own way, and isn't left to pine alone for long. Another woman walks by in the opposite direction, and Fatty -- his wife locked up with the unconscious cops -- takes off after her. The end.
Source: Author ubermom

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. What's Your 10-20? Over. Tough
2. Confessions Of A Teenage Drama Queen Average
3. Coneheads: The Movie Average
4. The Color of Money Average
5. Do You Know Your 'Cold Mountain'? Average
6. Collateral Average
7. Cowboy Bebop: The Movie Average
8. The Court Jester Average
9. "Corky Romano" Craze Average
10. Coma Average
11. Conjuring, The Average
12. CODA Easier

12/7/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us