FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about From Here to Eternity
Quiz about From Here to Eternity

Movie Quiz: From Here to Eternity: 10 Questions | Movies


This will be a quiz to honour my favourite actor...Montgomery Clift, and his brilliant performance in "From Here To Eternity".

A multiple-choice quiz by irishpuppygal. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. From Here to Eternity

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
102,866
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
830
- -
Question 1 of 10
1. Who did Montgomery Clift play in "From Here to Eternity"? Hint


Question 2 of 10
2. Who played Prewitt's love interest?

Answer: (One/Two words...the actresses name. (First and last name, or last name only.))
Question 3 of 10
3. Which of these actors did NOT star in "From Here to Eternity"? Hint


Question 4 of 10
4. Where was the famous love scene in "From Here To Eternity" filmed? Hint


Question 5 of 10
5. Why was Prewitt discriminated against in the Army? Hint


Question 6 of 10
6. What instrument did Prewitt play? Hint


Question 7 of 10
7. Which one of these is a line from the movie? Hint


Question 8 of 10
8. Where was the film set? Hint


Question 9 of 10
9. What nationality of people were dropping bombs towards the end of the film? Hint


Question 10 of 10
10. Which one of these does NOT die in the film? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 12 2024 : pughmv: 9/10
Feb 29 2024 : Guest 99: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who did Montgomery Clift play in "From Here to Eternity"?

Answer: Robert. E. Lee Prewitt

His character was named after a famous general.
2. Who played Prewitt's love interest?

Answer: Donna Reed

She played the character of Lorene/Alma.
3. Which of these actors did NOT star in "From Here to Eternity"?

Answer: Cary Grant

The film also had Deborah Kerr as one of its leads.
4. Where was the famous love scene in "From Here To Eternity" filmed?

Answer: on the beach

This scene showed Burt Lancaster and Deborah Kerr having an intimate moment on the beach.
5. Why was Prewitt discriminated against in the Army?

Answer: He refused to fight.

Prewitt wouldn't fight because he once blinded an opponent who was a friend. This frightened him and he didn't want to hurt anyone like that again.
6. What instrument did Prewitt play?

Answer: bugle

In his previous regiment, he was First Bugler.
7. Which one of these is a line from the movie?

Answer: "A man should be what he can do."

"Frankly my dear..." comes from the film "Gone with the Wind". "How many roads must a man walk down..." is a line from a Bob Dylan song.
8. Where was the film set?

Answer: Hawaii

It was set during the time of the bombing of Pearl Harbor.
9. What nationality of people were dropping bombs towards the end of the film?

Answer: Japanese

The Japanese bombed Pearl Harbor. The Americans in turn dropped an atomic bomb on Hiroshima.
10. Which one of these does NOT die in the film?

Answer: Alma

Alma left Hawaii at the end. Maggio was severely hurt when trying to escape from "The Hole" (the stockade), then died later in Prewitt's arms. Prewitt killed Fatso for beating up Maggio when he was in the army prison. Some soldiers shot Prewitt at the end.
Source: Author irishpuppygal

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. From Here to Eternity Average
2. "From Here to Eternity" [1953] Tough
3. From Here to Eternity Average

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us