FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hitchcock Films
Quiz about Hitchcock Films

Hitchcock Films Trivia Quiz


If you know a lot about Alfred Hitchcock movies you should know the answers to this quiz.

A multiple-choice quiz by daisyduke71. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K
  8. »
  9. Alfred Hitchcock

Author
daisyduke71
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
8,562
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1923
- -
Question 1 of 10
1. Who was nominated for the Academy Award for 'Notorious'? Hint


Question 2 of 10
2. Daphne DuMaurier's 'Rebecca' was Hitchcock's only oscar for this category? Hint


Question 3 of 10
3. Alfred Hitchcock won the Oscar for directing which of the following movies? Hint


Question 4 of 10
4. Who won for 'Suspicion'? Hint


Question 5 of 10
5. What best supporting actress award did Janet Leigh win for 'Psycho'? Hint


Question 6 of 10
6. In addition to best picture award, what other award was 'Suspicion' nominated for, of the following? Hint


Question 7 of 10
7. Who won the New York Film Critics Award for 'Lifeboat'? Hint


Question 8 of 10
8. Which of Hitchcock's movies won an Academy Award for The Best Song? Hint


Question 9 of 10
9. What was the name of the song in a Hitchcock movie that won an Academy Award for Best Song? Hint


Question 10 of 10
10. For which of the following pictures was Alfred Hitchcock nominated for best director? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 19 2024 : Johnmcmanners: 10/10
May 03 2024 : Guest 172: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was nominated for the Academy Award for 'Notorious'?

Answer: Claude Rains

He won for best supporting actor in 1946.
2. Daphne DuMaurier's 'Rebecca' was Hitchcock's only oscar for this category?

Answer: Best Picture

It was his first American made movie.
3. Alfred Hitchcock won the Oscar for directing which of the following movies?

Answer: None of these

He never won the award for best director.
4. Who won for 'Suspicion'?

Answer: Joan Fontaine

She won it for best actress in 1941.
5. What best supporting actress award did Janet Leigh win for 'Psycho'?

Answer: The Golden Globe

6. In addition to best picture award, what other award was 'Suspicion' nominated for, of the following?

Answer: Oscar for best orginal dramatic score

7. Who won the New York Film Critics Award for 'Lifeboat'?

Answer: Tallulah Bankhead

This was taken from a story by John Steinbeck.
8. Which of Hitchcock's movies won an Academy Award for The Best Song?

Answer: The Man Who Knew Too Much

9. What was the name of the song in a Hitchcock movie that won an Academy Award for Best Song?

Answer: Que Sera, Sera

10. For which of the following pictures was Alfred Hitchcock nominated for best director?

Answer: All of these

Source: Author daisyduke71

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us