FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about How Deeply Did You Watch The Little Mermaid
Quiz about How Deeply Did You Watch The Little Mermaid

How Deeply Did You Watch "The Little Mermaid"? Quiz


This movie is one of my children's favorites. They still watch it occasionally, even now that they are teenagers. Some of these are easy, some require paying a little more attention.

A multiple-choice quiz by monstermoose. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. The Little Mermaid

Author
monstermoose
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
351,020
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
830
Last 3 plays: Guest 209 (7/10), Johnmcmanners (10/10), Guest 68 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. What marine life pulls King Triton's chariot? Hint


Question 2 of 10
2. How do Ariel and Flounder first get into the sunken ship? Hint


Question 3 of 10
3. How do Ariel and Flounder get away from the shark?

Hint


Question 4 of 10
4. What object does Sebastian run into when he frees himself from the door to the cave? Hint


Question 5 of 10
5. Who does Scuttle think Ariel is talking about on the deck of the ship when Ariel says, "Isn't he handsome?"? Hint


Question 6 of 10
6. Ariel has many siblings. Does she have brothers or sisters, and is she the youngest or oldest? Hint


Question 7 of 10
7. What musical instrument does Prince Eric play? Hint


Question 8 of 10
8. While Chef Louie is chasing Sebastian through the kitchen in the palace, which one of these injuries does he NOT receive? Hint


Question 9 of 10
9. Ariel is heading off to bed her first night in the palace. Who blows out the candle beside her bed? Hint


Question 10 of 10
10. What name does Ursula go by while in her human form? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 22 2024 : Guest 209: 7/10
May 19 2024 : Johnmcmanners: 10/10
May 11 2024 : Guest 68: 8/10
May 07 2024 : Guest 216: 7/10
Apr 29 2024 : Guest 98: 9/10
Apr 28 2024 : Guest 176: 3/10
Apr 22 2024 : Guest 82: 10/10
Apr 19 2024 : Guest 71: 10/10
Apr 10 2024 : Guest 98: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What marine life pulls King Triton's chariot?

Answer: Dolphins

Near the beginning of the movie, you can see the dolphins pulling his chariot as he enters for the concert. They swoop around the stage and he lets go of the reins so his chariot is deposited up high so he can get a better view of the concert. Sebastian's chariot, on the other hand, is pulled by what appear to be goldfish.
2. How do Ariel and Flounder first get into the sunken ship?

Answer: They swim through a porthole.

Ariel swims in first, and tells Flounder he can wait outside and watch for sharks. Naturally, Flounder gets scared and follows her in.
3. How do Ariel and Flounder get away from the shark?

Answer: The shark gets stuck in an anchor.

The shark busts through the rear of the ship and the chase begins. After chasing them through most of the ship, they make it outside. Ariel drops her bag of treasures in front of the anchor and goes back to get it. The shark, seeing only Ariel, lunges for her only to become trapped. Flounder then tries to taunt the shark, but winds up swimming away scared.
4. What object does Sebastian run into when he frees himself from the door to the cave?

Answer: An hourglass

He gets stuck in the door and as he frees himself, he tumbles into the hourglass. Sebastian ends up on top of an accordion, with a ring around his neck and a pipe in his mouth.
5. Who does Scuttle think Ariel is talking about on the deck of the ship when Ariel says, "Isn't he handsome?"?

Answer: Max the dog

Scuttle takes a peek for himself and sees Max. He turns to Ariel and says, "I don't know. He looks kind of hairy and slobbery to me."
6. Ariel has many siblings. Does she have brothers or sisters, and is she the youngest or oldest?

Answer: She has sisters and she is youngest.

You can see all six of her sisters in the concert scene. One of the lines in their song is, "Our youngest sister, Ariel."
7. What musical instrument does Prince Eric play?

Answer: flute

Eric plays the flute on the deck of the ship and later throws the flute into the sea when he begins to doubt if he will ever find the girl who saved his life.
8. While Chef Louie is chasing Sebastian through the kitchen in the palace, which one of these injuries does he NOT receive?

Answer: Cuts his finger with a knife

Poor Chef Louie isn't having a good day at all. He also has a bowl hit him on the head.
9. Ariel is heading off to bed her first night in the palace. Who blows out the candle beside her bed?

Answer: Sebastian

Sebastian was in the middle of a serious talk with Ariel about how she should get Eric to kiss her. You can tell at this point that Sebastian isn't as hard-shelled (pun intended) as he comes across.
10. What name does Ursula go by while in her human form?

Answer: Vanessa

You can hear Prince Eric telling Grimsby that, "Vanessa and I wish to be married as soon as possible." Vanessa is of course Ursula in disguise using Ariel's stolen voice. In the end Scuttle finds out her true identity and alerts Ariel. Of course, all ends well and they live happily ever after.
Source: Author monstermoose

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us