FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Little Mermaid 2
Quiz about The Little Mermaid 2

The Little Mermaid 2 Trivia Quiz


A quiz all about the movie "The Little Mermaid 2".

A multiple-choice quiz by SakuraChan. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. The Little Mermaid

Author
SakuraChan
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
241,956
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3291
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 98 (7/10), Guest 166 (10/10), Guest 64 (8/10).
Question 1 of 10
1. What is the name of Ariel's daughter? Hint


Question 2 of 10
2. Who is the villian in this movie? Hint


Question 3 of 10
3. What does Melody get turned into? Hint


Question 4 of 10
4. Who does Melody look like and who did she get her singing voice from? Hint


Question 5 of 10
5. Has Flounder grown any bigger?


Question 6 of 10
6. What color is Melody's tail? Hint


Question 7 of 10
7. What are the names of Melody's friends? Hint


Question 8 of 10
8. Who gets the trident from Morgana? Hint


Question 9 of 10
9. What happens to Melody's map? Hint


Question 10 of 10
10. Who is sitting on the rock at the very end of the movie? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 23 2024 : Guest 98: 7/10
Feb 23 2024 : Guest 166: 10/10
Feb 20 2024 : Guest 64: 8/10
Feb 18 2024 : Guest 149: 8/10
Feb 11 2024 : Guest 68: 9/10
Feb 08 2024 : Guest 72: 9/10
Jan 31 2024 : Guest 172: 8/10
Jan 25 2024 : Guest 67: 9/10
Jan 15 2024 : Guest 45: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of Ariel's daughter?

Answer: Melody

We first figure out Melody's name when Ariel sings it in a lullaby at the beginning. Her name was decided by Ariel's love of singing.

"You are my world, my darling. What a wonderful world
I see. You are the song I'm singing. You're my beautiful Melody!"

As the movie goes on we learn that Melody loves the sea, despite being forbidden to go in it, and that she is also friendly and just a bit stubborn.
2. Who is the villian in this movie?

Answer: Morgana

Morgana tries to capture baby Melody at the beginning of the movie, and is the one who tricks Melody later on. She is also the sister of Ursula, the villian from the first movie, who almost got away with marrying Eric.
3. What does Melody get turned into?

Answer: Mermaid

Morgana uses some of her Ursula's stolen magic to turn Melody into a mermaid, and later says Melody has to steal the Trident to become a mermaid forever. This is what sends Melody on a quest to Atlantica in order to take the trident from King Tritan, but Melody doesn't know that he is her grandfather.
4. Who does Melody look like and who did she get her singing voice from?

Answer: Her looks from her dad, voice from her mother

Melody has black hair like her father, Eric. He is the King of the land and a devoted father. Melody gets her singing voice from her mother, who was born as a mermaid but thanks to her father's, King Triton, power she was turned into a human.
5. Has Flounder grown any bigger?

Answer: Yes

In the first movie Flounder was small and Ariel always referred to him as a 'guppy' whenever he tried to back out of some adventure. Now he is no longer a guppy. Flounder has grown a lot and even has five children of his own, but we never find out who the mother is.
6. What color is Melody's tail?

Answer: Red

After Morgana turns Melody into a mermaid she is sitting on the ice with a red tail replacing her feet. It is a different color from her mother's; Ariel has a green tail.
7. What are the names of Melody's friends?

Answer: Titanic Tip and Daring Dash

Tip is the penguin and Dash is the walrus who are trying to be heroes but always seem to fail. They help Melody to steal the trident and they sing their own theme song to her. At the end of the movie when Melody falls off the ice cliff, Dash jumps under her and cushions her fall with his large belly.
8. Who gets the trident from Morgana?

Answer: Melody

Melody sneaks up the tower of ice and, after escaping from Morgana's tentacles, throws the trident down to her grandfather, King Tritan.

"Grandfather? I think this belongs to you."

He then uses the trident to break the spell that had placed on the others and to encase Morgana in a block of ice, sending her down to the deep depths of the sea.
9. What happens to Melody's map?

Answer: It smashes.

The map is given to her by Morgana in order to reach Atlantica. Melody is riding on a whale when some seaweed tickles it and the whale sneezes, making Melody fly off its back. The map is made of ice so when Melody loses her grip, it smashes when it hits the ground. This is right before she meets Tip and Dash.
10. Who is sitting on the rock at the very end of the movie?

Answer: Melody, Ariel, and Eric

At the end the whole royal family is sitting on the rock surrounded by mermaids and mermen, fish and humans. They are holding the final note of the song together.
Source: Author SakuraChan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us