FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match the DiCaprio Films
Quiz about Match the DiCaprio Films

Match the DiCaprio Films Trivia Quiz


Your task is to marry up the film title with the relevant description. All are films which starred American actor Leonardo DiCaprio.

A matching quiz by suomy. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed A-D
  8. »
  9. Leonardo DiCaprio

Author
suomy
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
380,134
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
502
Last 3 plays: Guest 1 (10/10), Guest 51 (10/10), book_reader_94 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. In a world of corporate thievery, dreams are the backdoor to your secrets.  
  The Aviator
2. A treasure hunter finds a safe with a drawing of a nude woman wearing a diamond. The woman in the drawing then tells her tale.  
  Django Unchained
3. Mix a German bounty hunter with a freed slave in search of his wife to get a violent Spaghetti Western.  
  The Departed
4. A biographical tale about Howard Hughes.  
  Titanic
5. A murderess disappears and a US Marshal is sent to investigate.  
  Shutter Island
6. DiCaprio is a bit grumpy after being mauled by a bear and then given up for dead by his fellow trappers.  
  Inception
7. Con man makes millions through cheque fraud. On the way there, he flew planes, became a medical practitioner and acted as a lawyer.  
  Body of Lies
8. An undercover cop in an Irish gang and a mole in the police try to uncover each other before their own covers are blown.  
  The Wolf of Wall Street
9. Biographical tale charting the rise and fall of Jordan Belford.  
  Catch Me If You Can
10. CIA Agent Roger Ferris tries to catch a terrorist leader in the Middle East.  
  The Revenant





Select each answer

1. In a world of corporate thievery, dreams are the backdoor to your secrets.
2. A treasure hunter finds a safe with a drawing of a nude woman wearing a diamond. The woman in the drawing then tells her tale.
3. Mix a German bounty hunter with a freed slave in search of his wife to get a violent Spaghetti Western.
4. A biographical tale about Howard Hughes.
5. A murderess disappears and a US Marshal is sent to investigate.
6. DiCaprio is a bit grumpy after being mauled by a bear and then given up for dead by his fellow trappers.
7. Con man makes millions through cheque fraud. On the way there, he flew planes, became a medical practitioner and acted as a lawyer.
8. An undercover cop in an Irish gang and a mole in the police try to uncover each other before their own covers are blown.
9. Biographical tale charting the rise and fall of Jordan Belford.
10. CIA Agent Roger Ferris tries to catch a terrorist leader in the Middle East.

Most Recent Scores
Apr 08 2024 : Guest 1: 10/10
Mar 31 2024 : Guest 51: 10/10
Mar 18 2024 : book_reader_94: 10/10
Feb 28 2024 : kmoore004: 8/10
Feb 24 2024 : Guest 108: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In a world of corporate thievery, dreams are the backdoor to your secrets.

Answer: Inception

This 2010 science fiction thriller brings the victim into a shared dream world where the crime is committed. DiCaprio plays one of the 'extractors' who is given the opportunity to wipe his criminal record in exchange for arranging a difficult 'heist'.
2. A treasure hunter finds a safe with a drawing of a nude woman wearing a diamond. The woman in the drawing then tells her tale.

Answer: Titanic

The safe was lifted from the Titanic and an elderly Rose Dawson Calvert tells of her romance during the fateful voyage of the RMS Titanic in 1912. The 1997 film was directed by James Cameron who used actual footage of the wreck in his film. The film was the most expensive made at the time, costing some $200 million.
3. Mix a German bounty hunter with a freed slave in search of his wife to get a violent Spaghetti Western.

Answer: Django Unchained

This 2012 film directed by Quentin Tarantino sees DiCaprio playing the cruel plantation owner who holds Django's wife. Django, the freed slave, is played by Jamie Foxx.
4. A biographical tale about Howard Hughes.

Answer: The Aviator

DiCaprio takes on the lead role in this 2004 biopic. The film depicts Howard Hughes' early years as maverick film maker and aviation pioneer with mental health issues, before he becomes a recluse.
5. A murderess disappears and a US Marshal is sent to investigate.

Answer: Shutter Island

The action takes place in a psychiatric hospital for the criminally insane on Shutter Island. DiCaprio is playing the lead, US Marshall Edward 'Teddy' Daniels, in this 2010 film.
6. DiCaprio is a bit grumpy after being mauled by a bear and then given up for dead by his fellow trappers.

Answer: The Revenant

The 2015 film got three Oscars (out of twelve nominations) with DiCaprio getting his first Best Actor award as well as a BAFTA and Golden Globe. The film is based on the story of 19th century trapper Hugh Glass.
7. Con man makes millions through cheque fraud. On the way there, he flew planes, became a medical practitioner and acted as a lawyer.

Answer: Catch Me If You Can

Based on another real-life character, this time DiCaprio plays Frank Abagnale in this 2002 film. The background to the film is a broken home and troubled childhood. The film's director Stephen Spielberg, like Frank Abagnale, also had parents who divorced during his teens.
8. An undercover cop in an Irish gang and a mole in the police try to uncover each other before their own covers are blown.

Answer: The Departed

DiCaprio plays the undercover cop to Matt Damon's mole. This 2006 film, directed by Martin Scorsese, is a remake of the 2002 film "Infernal Affairs". The film won four Oscars.
9. Biographical tale charting the rise and fall of Jordan Belford.

Answer: The Wolf of Wall Street

Martin Scorsese directs this 2013 film which takes its name from the title of Belford's biography and was Scorsese's fifth film with DiCaprio. It is a tale of corruption and crime in the stockbroking world, liberally dosed with the excesses that financial success can bring.
10. CIA Agent Roger Ferris tries to catch a terrorist leader in the Middle East.

Answer: Body of Lies

DiCaprio is the lead spy in a James Bond-type movie where he seems to be in constant contact with his boss (Russell Crowe) in the US via an earpiece while backed up by pinpoint surveillance from the skies. Lying seems to be essential to his modus operandi and this causes problems for him and those around him. Ridley Scott directs this 2008 film.
Source: Author suomy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. O Solo Leo Very Easy
2. Leo D. Based On a True Story Easier
3. Leonardo DiCaprio's Movies Average

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us