FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about More Best of Hitchcock
Quiz about More Best of Hitchcock

More Best of Hitchcock Trivia Quiz


Another of my quizzes that deal with some of the Master's best works.

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K
  8. »
  9. Alfred Hitchcock

Author
robert362
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
102,778
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
904
Last 3 plays: Johnmcmanners (10/10), Guest 175 (2/10), Guest 24 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. In "Vertigo", how does Jimmy Stewart find the historian who is an expert on local history? Hint


Question 2 of 10
2. In "Saboteur", man-on-the-run Bob Cummings encounters an elderly gentleman with an impairment. What is it? Hint


Question 3 of 10
3. In "Dial M for Murder", Ray Milland attempts to manipulate an old acquaintance into committing the crime. Who is this person? Hint


Question 4 of 10
4. In "Birds", the birds attack during a party. What is being celebrated? Hint


Question 5 of 10
5. In "Rear Window", how does James Stewart get injured at the end of the movie? Hint


Question 6 of 10
6. In "Strangers on a Train", who does the the deranged Bruno want to kill? Hint


Question 7 of 10
7. In "To Catch a Thief", where does Cary Grant encounter Hitchcock? Hint


Question 8 of 10
8. In "North By Northwest", Cary Grant is on the run. Who did he supposedly kill? Hint


Question 9 of 10
9. In "The Man Who Knew Too Much", James Stewart thinks that a certain piece of information refers to a person, but it really refers to a ...? Hint


Question 10 of 10
10. "Psycho" starred Anthony Perkins, but also included another male lead. Who was he? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Johnmcmanners: 10/10
Apr 27 2024 : Guest 175: 2/10
Apr 12 2024 : Guest 24: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In "Vertigo", how does Jimmy Stewart find the historian who is an expert on local history?

Answer: Barbara Bel Geddes takes him there

Bel Geddes knows someone who knows about such matters.
2. In "Saboteur", man-on-the-run Bob Cummings encounters an elderly gentleman with an impairment. What is it?

Answer: Blindness

Thus, the old man cannot see the handcuffs that Cummings is wearing.
3. In "Dial M for Murder", Ray Milland attempts to manipulate an old acquaintance into committing the crime. Who is this person?

Answer: A fellow he knew from school

He knew him from school - and knew about a bit of scandal involving him.
4. In "Birds", the birds attack during a party. What is being celebrated?

Answer: A birthday

It's a birthday celebration that goes bad.
5. In "Rear Window", how does James Stewart get injured at the end of the movie?

Answer: He falls from a window

The movie starts with an injured leg and ends with an injured leg.
6. In "Strangers on a Train", who does the the deranged Bruno want to kill?

Answer: His father

"Criss-cross".
7. In "To Catch a Thief", where does Cary Grant encounter Hitchcock?

Answer: Hitch is on a bus

Cute bit.
8. In "North By Northwest", Cary Grant is on the run. Who did he supposedly kill?

Answer: A speaker at the U.N.

Of course, things are never what they seem.
9. In "The Man Who Knew Too Much", James Stewart thinks that a certain piece of information refers to a person, but it really refers to a ...?

Answer: Place

There's an "Albert Hall" and an "Ambrose Chapel". Easy mistake to make.
10. "Psycho" starred Anthony Perkins, but also included another male lead. Who was he?

Answer: John Gavin

Gavin and Vera Miles investigated Janet Leigh's disappearance.
Source: Author robert362

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us