Quiz about Movie Musicals
Quiz about Movie Musicals

Movie Musicals Test | Movie Mixture


I'm trying to make a list of all the movie musicals I've seen, but I'm so bad with names. Could you help me figure out the movie names if I give you as much info as I can?

A multiple-choice quiz by Jacifan. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movie Mixture
  8. »
  9. Musicals Mixture

Author
Jacifan
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
137,919
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
11307
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 74 (13/15), Guest 137 (15/15), Guest 136 (13/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. I saw this one when I was really little. I do remember that what's-his-name from "White Christmas" was in it. He tried to start a business, or something... and everybody was chasing after the blonde girl who worked there. And...wait a second... yeah, the song "White Christmas" actually came from here. Hint

Can-Can
A Christmas Carol
Brilliant the Dinosaur
Holiday Inn

2. I just saw the 1998 remake of this musical. It was done by the same people who wrote the music for "South Pacific" and "Oklahoma!" and all that. I liked the Disney cartoon better, but this one wasn't bad. "The Stepsisters' Lament" is pretty funny. Hint

Evergreen
Cinderella
Titanic
It's a Bird, It's a Plane, It's Superman

3. This movie is a classic! The wicked witch used to scare me when she showed up in the middle of that song that the little short people were singing. And I always wanted those red shoes that Dorothy had. Hint

The Witches of Eastwick
Frogs
At Home Abroad
The Wizard of Oz

4. This is totally a sixties movie. There were a bunch of people who had really goofy clothes, one had a HUGE afro! And the main character was dressed as a clown. I remember it had pretty music, though. I think it was the same guy who wrote the music for "Children of Eden". Hint

Bitter Sweet
Man of La Mancha
The Hunchback of Notre Dame
Godspell

5. I saw this movie a long, long time ago, but a guy and a girl got married and then the guy left. It also had that one song that my mom used to sing all the time... "Fish gotta swim, birds gotta fly..." It had a very sad ending. Hint

Victor/Victoria
Which Witch
Show Boat
I Had a Ball

6. My mom rented this about five years ago. It was written by the same people who wrote "Camelot" and "My Fair Lady". I expected to enjoy it, but I didn't really. Most of the songs were really slow. But the guy from "Singin' in the Rain" was in it, and there was some really cool dancing. Hint

Brigadoon
I Can't Keep Running in Place
Footloose
Grease

7. I heard the song "Another Op'nin, Another Show" from this musical on showtunes radio, and liked it. I rented the movie to see if it was any good, but first of all, that song was cut out of it! Secondly, it was just silly. At one point they lead into a song by saying something along the lines of, "Oh, do you remember that song that we sang in that opera a long time ago?" And then they sing and dance around in the dressing rooms. Hint

Billy!
Tommy
Kiss Me Kate
Do Re Mi

8. My dad loved the music for this movie, so we finally rented it. I liked it a lot. There was a song sung on a rooftop, and another one sung on a fire escape, This movie was supposed to be a modern version of one of Shakespeare's plays. It was set in New York. Hint

West Side Story
Miss Saigon
I'd Rather Be Right
3 Guys Naked From the Waist Down

9. This movie is about a Jewish village, and some guy with a bunch of daughters. The main guy is always singing, always talking to God. Hint

Billy!
Dreamgirls
Carrie
Fiddler on the Roof

10. This movie is based on a comic strip, and there was a great song in it about rotten little kids. Hint

Rent
Whistle Down the Wind
Annie
Hallelujah, Baby!

11. This movie is all about America first breaking away from England, and had this really beautiful sad song, sung about dying soldiers which was sung by a page boy. Hint

1776
Crazy For You
Girl Crazy
Martin Guerre

12. This movie told the story of someone who went on a long journey away from his home and fell in love with this ballet dancer. It was based on the story of a real person... an author. Hint

Hans Christian Andersen
Bat Boy
Victor/Victoria
Applause

13. This movie is about an orphan boy. And I finally found out where my dad got the song that goes, "You gotta pick a pocket or two, boys, you gotta pick a pocket or two" - it came from this movie! This movie was based on a Charles Dickens book. Hint

Big Boy
Heads Up!
As the Girls Go
Oliver!

14. This movie started off with this guy in brown wandering around town looking for a wife. He found her in a bar and walked up to her and asked her to marry him and go live in the mountains, and she said okay, but then she found out that he had a huge family she had to take care of too. Hint

Grand Hotel
Seven Brides For Seven Brothers
Charlotte Sweet
Again

15. When I saw that this movie musical had Barbra Streisand and Michael Crawford in it (my two musical idols) I snapped it up from the shelf. I didn't like the movie much, but I did like the play it was based on - "The Matchmaker" by Thornton Wilder. Hint

Hello, Dolly!
Les Miserables
Finian's Rainbow
The Bandwagon


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I saw this one when I was really little. I do remember that what's-his-name from "White Christmas" was in it. He tried to start a business, or something... and everybody was chasing after the blonde girl who worked there. And...wait a second... yeah, the song "White Christmas" actually came from here.

Answer: Holiday Inn

"Holiday Inn" was made in 1942 and starred Bing Crosby and Fred Astaire. Irving Berlin wrote the song "White Christmas" for this movie, but then it turned into a popular Christmas tune, and there was even a movie named after it that Bing Crosby was also in.
2. I just saw the 1998 remake of this musical. It was done by the same people who wrote the music for "South Pacific" and "Oklahoma!" and all that. I liked the Disney cartoon better, but this one wasn't bad. "The Stepsisters' Lament" is pretty funny.

Answer: Cinderella

"Cinderella," by Richard Rodgers and Oscar Hammerstein, was first made as a TV movie in 1957 starring Julie Andrews (although I never managed to see that one), then in 1965 starring Lesley Anne Warren as "Cinderella", and then in 1998, starring Brandy in the same role.
3. This movie is a classic! The wicked witch used to scare me when she showed up in the middle of that song that the little short people were singing. And I always wanted those red shoes that Dorothy had.

Answer: The Wizard of Oz

"The Wizard of Oz" was made in 1939 and starred Judy Garland as Dorothy.
4. This is totally a sixties movie. There were a bunch of people who had really goofy clothes, one had a HUGE afro! And the main character was dressed as a clown. I remember it had pretty music, though. I think it was the same guy who wrote the music for "Children of Eden".

Answer: Godspell

"Godspell," by Stephen Schwartz, was made in 1973 and starred Victor Garber as Jesus. It told the story of Jesus' life as recorded in the Gospel of Matthew.
5. I saw this movie a long, long time ago, but a guy and a girl got married and then the guy left. It also had that one song that my mom used to sing all the time... "Fish gotta swim, birds gotta fly..." It had a very sad ending.

Answer: Show Boat

"Show Boat," by Jerome Kern and Oscar Hammerstein, was made in 1951 and starred Howard Keel and Kathryn Grayson. There was also a version made in 1936 starring Irene Dunne and Allan Jones.
6. My mom rented this about five years ago. It was written by the same people who wrote "Camelot" and "My Fair Lady". I expected to enjoy it, but I didn't really. Most of the songs were really slow. But the guy from "Singin' in the Rain" was in it, and there was some really cool dancing.

Answer: Brigadoon

"Brigadoon," by Alan Jay Lerner and Frederick Loewe was made in 1954 starring Gene Kelly and Cyd Charisse.
7. I heard the song "Another Op'nin, Another Show" from this musical on showtunes radio, and liked it. I rented the movie to see if it was any good, but first of all, that song was cut out of it! Secondly, it was just silly. At one point they lead into a song by saying something along the lines of, "Oh, do you remember that song that we sang in that opera a long time ago?" And then they sing and dance around in the dressing rooms.

Answer: Kiss Me Kate

"Kiss Me Kate," by Cole Porter, was made in 1953 and starred Howard Keel and Kathryn Grayson. It is a modernized version of "The Taming of the Shrew."
8. My dad loved the music for this movie, so we finally rented it. I liked it a lot. There was a song sung on a rooftop, and another one sung on a fire escape, This movie was supposed to be a modern version of one of Shakespeare's plays. It was set in New York.

Answer: West Side Story

"West Side Story", by Leonard Bernstein and Stephen Sondheim, was made in 1961 starring Richard Beymer and Natalie Wood. It is a modern version of "Romeo and Juliet", except Juliet doesn't die in this one.
9. This movie is about a Jewish village, and some guy with a bunch of daughters. The main guy is always singing, always talking to God.

Answer: Fiddler on the Roof

"Fiddler on the Roof," by Jerry Bock and Sheldon Harnick, was made in 1971 and starred Topol as Tevye.
10. This movie is based on a comic strip, and there was a great song in it about rotten little kids.

Answer: Annie

"Annie," by Charles Strouse and Martin Charnin, was made in 1982 and starred Carol Burnett as Miss Hannigan and Aileen Quinn as Annie.
11. This movie is all about America first breaking away from England, and had this really beautiful sad song, sung about dying soldiers which was sung by a page boy.

Answer: 1776

"1776," by Sherman Edwards, was made in 1972 and starred William Daniels as John Adams.
12. This movie told the story of someone who went on a long journey away from his home and fell in love with this ballet dancer. It was based on the story of a real person... an author.

Answer: Hans Christian Andersen

"Hans Christian Andersen" was a movie musical made in 1952 and starred Danny Kaye as Andersen.
13. This movie is about an orphan boy. And I finally found out where my dad got the song that goes, "You gotta pick a pocket or two, boys, you gotta pick a pocket or two" - it came from this movie! This movie was based on a Charles Dickens book.

Answer: Oliver!

"Oliver!", by Lionel Bart, was made in 1968 and starred Mark Lester as Oliver and Ron Moody as Fagin.
14. This movie started off with this guy in brown wandering around town looking for a wife. He found her in a bar and walked up to her and asked her to marry him and go live in the mountains, and she said okay, but then she found out that he had a huge family she had to take care of too.

Answer: Seven Brides For Seven Brothers

"Seven Brides For Seven Brothers," by Johnny Mercer and Gene de Paul, was made in 1954 and starred Howard Keel and Jane Powell.
15. When I saw that this movie musical had Barbra Streisand and Michael Crawford in it (my two musical idols) I snapped it up from the shelf. I didn't like the movie much, but I did like the play it was based on - "The Matchmaker" by Thornton Wilder.

Answer: Hello, Dolly!

"Hello, Dolly!", by Jerry Herman, was made in 1969 and starred Walter Matthau and Barbra Streisand.
Source: Author Jacifan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 01 2022 : Guest 74: 13/15
Dec 01 2022 : Guest 137: 15/15
Dec 01 2022 : Guest 136: 13/15
Dec 01 2022 : Inquizition: 14/15
Dec 01 2022 : Guest 173: 15/15
Dec 01 2022 : Guest 108: 14/15
Dec 01 2022 : Guest 1: 10/15
Nov 30 2022 : Guest 146: 13/15
Nov 29 2022 : wendy71: 12/15

Score Distribution

quiz
12/5/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us