Quiz about Rocky Horror Picture Show Your Smarts
Quiz about Rocky Horror Picture Show Your Smarts

"Rocky Horror Picture Show" Your Smarts Quiz


Test your knowledge of the cult classic "Rocky Horror Picture Show" musical. Enjoy!

A multiple-choice quiz by pandabear23. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Rocky Horror Picture Show

Author
pandabear23
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
351,087
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1303
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 24 (8/10), Guest 114 (8/10), Guest 73 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In the beginning of the movie, Janet and Brad go for help after they have a tire blowout. They walk a few miles to a castle, where they sing a song. According to the lyrics of this song, where is there NOT a light? Hint

"In my eyes."
"In the darkness of everybody's life."
"Over at the Frankenstein place."
"Burning in the fireplace."

2. Fill in the missing lyric. "I'm just a sweet ____________ from Transexual, Transylvania." Hint

alien
transvestite
transgender
pirate

3. True or False? Richard O'Brien, the creator of "Rocky Horror", also played a role in the movie.

True
False

4. What is the name of the red-haired, tapdancing girl, who's part of Dr. Frank's crew? Hint

Magenta
Pixie
Janet
Columbia

5. What happened to Eddie? Hint

He was killed by Frank.
He returned to Transexual.
He ran away.
He was locked back in the freezer.

6. Fill in the missing lyrics. "Hot Patootie, bless my soul, I really love that ___________." Hint

rock n' roll
yellow snow
music
drum roll

7. Who is Magenta? Hint

Rocky's wife
One of Frank's servants.
Frank's creation
Frank's wife

8. Who does Rocky sleep with besides Dr. Frank-N-Furter? Hint

Brad
Columbia
Magenta
Janet

9. Fill in the missing lyric. "Don't _____ it, be it." Hint

think
drink
feel
dream

10. What happens to Rocky and Frank-N-Furter in the end? Hint

Rocky dies and Frank lives.
Frank dies and Rocky lives.
They die.
They do the Time Warp again.


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the beginning of the movie, Janet and Brad go for help after they have a tire blowout. They walk a few miles to a castle, where they sing a song. According to the lyrics of this song, where is there NOT a light?

Answer: "In my eyes."

After this song, entitled "There's a Light Over at the Frankenstein Place", Brad and Janet are first introduced to Riff Raff and invited into the ominous home.
2. Fill in the missing lyric. "I'm just a sweet ____________ from Transexual, Transylvania."

Answer: transvestite

This is the first song of the film sung by the owner of the house, Dr. Frank-N-Furter, played by Tim Curry. Tim also played Frank-N-Furter in the original play, the "Rocky Horror Show".
3. True or False? Richard O'Brien, the creator of "Rocky Horror", also played a role in the movie.

Answer: True

He plays Riff Raff, a servant of Frank.
4. What is the name of the red-haired, tapdancing girl, who's part of Dr. Frank's crew?

Answer: Columbia

Columbia sings about her romance with Eddie and also reveals that she used to be in love with Frank.
5. What happened to Eddie?

Answer: He was killed by Frank.

Eddie is killed after interrupting Frank's fun and angering him. We are led to believe that he is also served for dinner. Frank responds to Dr. Scott's remark about Eddie, with "Yes, what a tender subject. Another slice anyone?", followed by a revealing of the remainder of Eddie's body in a clear case under the tablecloth.
6. Fill in the missing lyrics. "Hot Patootie, bless my soul, I really love that ___________."

Answer: rock n' roll

The song "Hot Patootie" is sung by Eddie, after he escapes from the freezer. It is the first time we are introduced to him and also when he dies.
7. Who is Magenta?

Answer: One of Frank's servants.

Riff Raff and Magenta are siblings who work for Frank and have a romantic relationship.
8. Who does Rocky sleep with besides Dr. Frank-N-Furter?

Answer: Janet

After Janet cheats with Frank, she finds out that Brad has done the same and becomes upset. She stumbles upon Rocky, who is bruised and crying and they have an affair.
9. Fill in the missing lyric. "Don't _____ it, be it."

Answer: dream

This is the song Frank sings during the orgy in the pool, during the floorshow.
10. What happens to Rocky and Frank-N-Furter in the end?

Answer: They die.

At the end of the movie, Riff Raff and Magenta break in and interrupt the floor show. After Frank sings and tries to explain his actions, Riff Raff kills him. Seeing this, Rocky goes over to Frank and tries to carry him up the radio tower prop and is also shot by Riff Raff.
Source: Author pandabear23

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 24 2022 : Guest 24: 8/10
Nov 24 2022 : Guest 114: 8/10
Nov 24 2022 : Guest 73: 9/10
Nov 23 2022 : Guest 2: 10/10
Nov 21 2022 : Guest 172: 4/10
Nov 20 2022 : piggy123321: 9/10
Nov 16 2022 : Guest 23: 10/10
Nov 15 2022 : Guest 217: 10/10
Nov 15 2022 : demurechicky: 8/10

Score Distribution

quiz
11/26/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us