FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rosemarys Baby
Quiz about Rosemarys Baby

How much do you know about Rosemary's Baby? | Quiz


Here is a fantastically titillating quiz just for you!

A multiple-choice quiz by pumpkin27. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Rosemary's Baby

Author
pumpkin27
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
151,224
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1984
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 186 (9/10), Guest 67 (7/10), Guest 50 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the name of the book that Hutch gives Rosemary before he dies? Hint


Question 2 of 10
2. What is Guy's response when Rosemary comes home with her new Vidal Sasoon haircut? Hint


Question 3 of 10
3. What does Minnie Castevet serve the Woodhouses for dinner? Hint


Question 4 of 10
4. What background noise is predominantly heard in the film? Hint


Question 5 of 10
5. Which actor plays the voice of Donald Baumgard? Hint


Question 6 of 10
6. What does Rosemary say to herself in the mirror when she's putting the Tanis Root necklace into her vanity drawer? Hint


Question 7 of 10
7. Who does Rosemary apologize to when being raped by the Devil? Hint


Question 8 of 10
8. At what point in the film does Rosemary realize that Dr. Sapirstein is a satanist? Hint


Question 9 of 10
9. In Rosemary's first dream, who does the nun primarily represent? Hint


Question 10 of 10
10. What excerpt from the former tenant's journal did Rosemary read when looking through the apartment? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 11 2024 : Guest 186: 9/10
Mar 01 2024 : Guest 67: 7/10
Feb 24 2024 : Guest 50: 10/10
Feb 20 2024 : Guest 174: 7/10
Feb 15 2024 : Guest 209: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the book that Hutch gives Rosemary before he dies?

Answer: "All of Them Witches"

This title is later repeated when Rosemary is in the phone booth on her delivery date, trying desperately to contact Dr. Hill. It is the first major indication of her paranoia, and is (in my opinion) the climax of the film.
2. What is Guy's response when Rosemary comes home with her new Vidal Sasoon haircut?

Answer: "What's that?"

The fact that she cuts her hair in the middle of the film adds an element of reality to the situation. Rosemary goes from being an innocent-looking, happy young girl to a ghastly, very sick-looking woman.
3. What does Minnie Castevet serve the Woodhouses for dinner?

Answer: Steak and cake

One of my favorite scenes is when Minnie is voraciously eating the grotesquely unappealing cake. Her mannerisms are so extravagant and fantastically farcical.
4. What background noise is predominantly heard in the film?

Answer: The ticking of a clock

While many of these noises are commonly heard in the movie, the predominant one is indubitably the ticking of the bedside clock. It seeps into Rosemary's dreams, and can be heard whenever there is a scene in the bedroom (which is the most frequent setting).
5. Which actor plays the voice of Donald Baumgard?

Answer: Tony Curtis

This scene, which happens to be my favorite, has a unique quality to it. Polanski was playing a little joke on Mia and used Tony Curtis, a friend of hers, as the voice of Donald Baumgard. The fact that Farrow was acting out the scene, as well as trying to place the familiar voice, adds an element of curtness and intrigue to the dialog.
6. What does Rosemary say to herself in the mirror when she's putting the Tanis Root necklace into her vanity drawer?

Answer: "Tanis, anyone?"

A great, cooky scene. Polanski is brilliant.
7. Who does Rosemary apologize to when being raped by the Devil?

Answer: The Pope

She actually apologizes for not "coming to see him," and proceeds to explain that she "was bitten by a mouse," meaning Minnie's chocolate mousse. The seamless transitions between dream-reality percepts helps give the film a characteristic fluidity.
8. At what point in the film does Rosemary realize that Dr. Sapirstein is a satanist?

Answer: When the nurse says he smells like Tanis Root

When Rosemary's waiting to see the doctor, the nurse complements her on her perfume, saying it's "an improvement on your regular... Maybe the doctor will follow your example," indicating that the doctor, too, occasionally smells like Tanis Root.
9. In Rosemary's first dream, who does the nun primarily represent?

Answer: Minnie Castevet

The nun could actually be representative of many things, but in this instance it's Minnie Castevet. She has Minnie's characteristic voice and mannerisms. In this context, Minnie is yelling at Roman about Terry's death; this auditory stimulus is embedded in Rosemary's dream, which initially concerns mainly Terry, death, and religion in general (they all sort of go hand in hand).
10. What excerpt from the former tenant's journal did Rosemary read when looking through the apartment?

Answer: "I can no longer associate myself."

This passage sets a somber, frightening mood upon the scene, hampering Rosemary's delight concerning the apartment and enticing the viewer's curiosity.
Source: Author pumpkin27

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Rosemary's Baby Average
2. Rosemary's Baby Easier

4/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us