FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rosemarys Baby
Quiz about Rosemarys Baby

Rosemary's Baby | 10 Question Movie Multiple Choice Quiz


Definitely one of the most classic horror films ever made, "Rosemary's Baby" is a movie that sparked controversy, and a lot of good quiz questions! Good luck!

A multiple-choice quiz by Firedancer002. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Rosemary's Baby

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
114,397
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
2571
Last 3 plays: Guest 104 (10/10), Guest 174 (5/10), Guest 201 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who directed "Rosemary's Baby"? Hint


Question 2 of 10
2. What is the profession of Rosemary's husband, Guy? Hint


Question 3 of 10
3. Who plays Rosemary? Hint


Question 4 of 10
4. What is in the odd necklace Minnie gives Rosemary? Hint


Question 5 of 10
5. What happens to Guy's actor friend that allows Guy to step in and take over his role? Hint


Question 6 of 10
6. In what kind of dessert does Minnie disguise a sedative for Rosemary? Hint


Question 7 of 10
7. What two names does Rosemary keep calling the baby? Hint


Question 8 of 10
8. What do the Castevets end up naming the Satanic child? Hint


Question 9 of 10
9. Where does Rosemary meet Terri? Hint


Question 10 of 10
10. What was the real name of the apartment building in which the movie was shot? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 31 2024 : Guest 104: 10/10
Mar 29 2024 : Guest 174: 5/10
Mar 19 2024 : Guest 201: 10/10
Mar 11 2024 : Guest 186: 10/10
Mar 01 2024 : Guest 67: 10/10
Feb 15 2024 : Guest 209: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who directed "Rosemary's Baby"?

Answer: Roman Polanski

"Rosemary's Baby" was Polanski's very first American film. He is from Poland.
2. What is the profession of Rosemary's husband, Guy?

Answer: Actor

"He was in 'Luther' and 'Nobody Loves an Albatross' and a lot of television plays and commercials." Rosemary tells anyone who asks about his profession.
3. Who plays Rosemary?

Answer: Mia Farrow

Mia Farrow reportedly received her divorce papers on the set of "Rosemary's Baby". Who was she divorcing? Old Blue Eyes, Frank Sinatra.
4. What is in the odd necklace Minnie gives Rosemary?

Answer: Tanis root

This is the same necklace Terri wears at the beginning of the film. The director made it a point to have it stand out on Terri's lifeless body after her suicidal jump from her apartment window.
5. What happens to Guy's actor friend that allows Guy to step in and take over his role?

Answer: He goes blind

This is one of the first hints that something weird might be going on. After a dinner date, Guy comes home with his friend's tie, and now that the Castevets have an item of his in their posession, they are able to cast a spell and make him go blind.
6. In what kind of dessert does Minnie disguise a sedative for Rosemary?

Answer: chocolate mousse

After this weird sedative takes over, Rosemary has horrible dreams of being raped by a beast, only it wasn't a dream.
7. What two names does Rosemary keep calling the baby?

Answer: Baby Andy or Jenny

It was Andy for a boy and Jenny for a girl.
8. What do the Castevets end up naming the Satanic child?

Answer: Adrian

The baby was laid in a black, satin bassinette with an upside-down cross as a mobile.
9. Where does Rosemary meet Terri?

Answer: In the basement

Rosemary asks Terri if she's "...the famous actress Victoria Vetri..." The name of the actress who plays Terri is Victoria Vetri.
10. What was the real name of the apartment building in which the movie was shot?

Answer: The Dakota Building

The apartment was renamed "The Bramford" for the movie. In a strange coincidence, Polanski's pregnant wife, Sharon Tate, was murdered by the Charles Manson gang. The gang named their murder spree "Helter Skelter", after the Beatles song. In 1980, John Lennon was murdered outside The Dakota Building.
Source: Author Firedancer002

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Rosemary's Baby Average
2. Rosemary's Baby Tough

4/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us