FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Shrek First Lines
Quiz about Shrek First Lines

'Shrek' First Lines Trivia Quiz


Do you remember the first lines said by these 'Shrek' characters?

A multiple-choice quiz by TonyTheDad. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Shrek

Author
TonyTheDad
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
69,919
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
12005
Last 3 plays: Guest 31 (7/10), Guest 86 (3/10), Guest 71 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Shrek: Hint


Question 2 of 10
2. Donkey: Hint


Question 3 of 10
3. Fiona: Hint


Question 4 of 10
4. Lord Farquaad: Hint


Question 5 of 10
5. Pinocchio: Hint


Question 6 of 10
6. Monsieur Hood: Hint


Question 7 of 10
7. Magic Mirror: Hint


Question 8 of 10
8. Captain of the Guard: Hint


Question 9 of 10
9. Three blind mice (any): Hint


Question 10 of 10
10. Which bachelorette did Thelonious suggest Farquaad pick? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Oct 24 2025 : Guest 31: 7/10
Oct 22 2025 : Guest 86: 3/10
Oct 21 2025 : Guest 71: 10/10
Oct 14 2025 : Guest 50: 6/10
Oct 14 2025 : Guest 128: 5/10
Sep 30 2025 : Guest 174: 8/10
Sep 27 2025 : JOHNNYBOI1: 10/10
Sep 24 2025 : Guest 99: 6/10
Sep 24 2025 : Guest 209: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Shrek:

Answer: Once upon a time, there was a lovely princess.

In the opening, when he's reading a book while in the outhouse.
2. Donkey:

Answer: Please don't turn me in!

To his former owner, who was turning him in for Farquaad's bounty.
3. Fiona:

Answer: Oh! Oh! What!?

When Shrek 'woke' her up in the dragon's keep.
4. Lord Farquaad:

Answer: That's enough.

When he entered the dungeon and ended Thelonious's torture of the Gingerbread Man.
5. Pinocchio:

Answer: I'm not a puppet! I'm a real boy!

When his 'father' sold him for a bounty.
6. Monsieur Hood:

Answer: La Liberte! Hey!

As he swung down and 'rescued' Fiona from Shrek.
7. Magic Mirror:

Answer: Well, technically, you're not a king.

What he meant to say was that Farquaad was not a king *yet*. 8-)
8. Captain of the Guard:

Answer: That's 20 pieces of silver for the witch.

9. Three blind mice (any):

Answer: Well, gents, it's not the farm, but it'll have to do.

When they invaded Shrek's house.
10. Which bachelorette did Thelonious suggest Farquaad pick?

Answer: 3

'Number three, my lord', which was Princess Fiona. However, he only held up two fingers. (Thelonious was not the brightest bulb.)
Source: Author TonyTheDad

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Shrek 2 Average
2. Beware! Ogres! Average
3. 'Shrek' Movie Quotes Easier
4. The Big 'Shrek' Quiz! Average
5. Shrek Forever After Average
6. 'Shrek' - Take the Challenge! Tough
7. Ogres Are Like Onions Average
8. Shrek 3 Easier
9. Shrek Forever After Average
10. "Shrek 2" - Did You Notice? Tough
11. Shrek Very Easy
12. More "Shrek 2" Average

10/28/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us