FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Shrek Movie Quotes
Quiz about Shrek Movie Quotes

'Shrek' Movie Quotes Trivia Quiz


This is a quiz about lines in the movie 'Shrek.' Have fun!

A multiple-choice quiz by pet. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Shrek

Author
pet
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
65,748
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Easy
Avg Score
21 / 25
Plays
16521
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 71 (22/25), Guest 68 (21/25), Guest 217 (24/25).
- -
Question 1 of 25
1. 'I'm not the monster here -- you are! You and the rest of that Fairy Tale trash poisoning my perfect world!' Who says this? Hint


Question 2 of 25
2. 'No, I'm just a little uncomfortable about going over a rickety bridge over a boiling lake of lava!' Who says this? Hint


Question 3 of 25
3. 'You know, not everybody likes onions. Cake! Everybody loves cake! Cakes have layers!?' Who says this? Hint


Question 4 of 25
4. 'Princess and 'ugly' don't go together. That's why I can't stay here with Shrek.' Who says this? Hint


Question 5 of 25
5. 'And then there was that day when I ate some rotten berries. Man, I had some bad gas eeking outta' my butt that day!' Who says this? Hint


Question 6 of 25
6. 'This cage is too small!' Who says this? Hint


Question 7 of 25
7. 'No! Not my buttons! Not my gumdrop buttons!' Who says this? Hint


Question 8 of 25
8. 'Where are we supposed to put her? The bed's taken.' Who says this? Hint


Question 9 of 25
9. 'Mirror Mirror, on the wall, is this not the most perfect kingdom of them all?' 'Well technically, you're not a king.' 'Thelonious...' Which two characters are having this conversation? Hint


Question 10 of 25
10. 'What?!' Who says this, while lying in bed, to Shrek, with a shrug? Hint


Question 11 of 25
11. 'Stop singing! Why, it's no wonder you don't have any friends!' Who says this? Hint


Question 12 of 25
12. 'I'm not a puppet -- I'm a real boy.' Who says this? Hint


Question 13 of 25
13. 'That's right, fool! Now I'm a flying, talking donkey! You may have seen a house fly, maybe even a superfly, but I bet you've never seen a donkey fly! Uh-oh.' Which actor says this? Hint


Question 14 of 25
14. 'This is not dignified! Put me down or you will suffer the consequences!' Who says this? Hint


Question 15 of 25
15. 'He huffed, and he puffed, and he...signed an eviction notice.' Who says this?' Hint


Question 16 of 25
16. 'What I meant was...you're not a king -- yet. But you can become one.' Who says this? Hint


Question 17 of 25
17. 'Look, pal! I don't know who you think you are, but --' Who says this? Hint


Question 18 of 25
18. 'Oh, Merry Meeeeeeennnnnnnnn!' Who says this? Hint


Question 19 of 25
19. 'Come on, Shrek -- don't die on me now!' Who says this? Hint


Question 20 of 25
20. 'Welcome to Duloc, such a perfect town. Here we have some rules -- let us lay them down: don't make waves, stay in line, and you'll get along fine. Duloc is a perfect place. Please stay off of the grass, shine your shoes, wipe your...face. Duloc is, Duloc is, Duloc is a peerfeect plaace!' Where is this song sung? Hint


Question 21 of 25
21. 'I'm all alone; there's no one here beside me. My problems never gone; there's no one to deride me...but ya gotta have friends- ' Who says this? Hint


Question 22 of 25
22. 'Eat me!' Who says this? Hint


Question 23 of 25
23. 'You think he's compensating for something?' Who says this the first time? Hint


Question 24 of 25
24. 'People of Duloc -- I give you our champion!' Who says this? Hint


Question 25 of 25
25. 'I love you.' Who says this at the end of the movie? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 25 2024 : Guest 71: 22/25
May 25 2024 : Guest 68: 21/25
May 24 2024 : Guest 217: 24/25
May 23 2024 : Guest 99: 24/25
May 23 2024 : Guest 172: 24/25
May 21 2024 : Guest 169: 21/25
May 20 2024 : Guest 173: 18/25
May 15 2024 : Guest 172: 25/25
May 15 2024 : Guest 175: 25/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'I'm not the monster here -- you are! You and the rest of that Fairy Tale trash poisoning my perfect world!' Who says this?

Answer: Lord Farquaad

This is near the beginning of the movie when Lord Farquaad is torturing the Gingerbread Man in his castle.
2. 'No, I'm just a little uncomfortable about going over a rickety bridge over a boiling lake of lava!' Who says this?

Answer: Donkey

This is when Shrek and Donkey are crossing the bridge to get to the castle to rescue Princess Fiona. This is a quest that they have taken so Shrek can get his swamp back.
3. 'You know, not everybody likes onions. Cake! Everybody loves cake! Cakes have layers!?' Who says this?

Answer: Donkey

This is said after Shrek says ogres are like onions.
4. 'Princess and 'ugly' don't go together. That's why I can't stay here with Shrek.' Who says this?

Answer: Princess Fiona

This is when the Princess is talking to Donkey inside the mill.
5. 'And then there was that day when I ate some rotten berries. Man, I had some bad gas eeking outta' my butt that day!' Who says this?

Answer: Donkey

This is at the beginning of the movie when Donkey and Shrek first meet. Donkey is telling stories as a way of introducing himself.
6. 'This cage is too small!' Who says this?

Answer: Baby Bear

This is at the beginning when the Fairy Tale creatures are being taken away. Baby Bear's cage was way too small.
7. 'No! Not my buttons! Not my gumdrop buttons!' Who says this?

Answer: Gingerbread Man

This is in Lord Farquaad's castle when Lord Farquaad is threatening to tear off the Gingerbread Man's gumdrop buttons.
8. 'Where are we supposed to put her? The bed's taken.' Who says this?

Answer: The Seven Dwarves

This is when the Seven Dwarves are hoisting Snow White's coffin onto Shrek's dinner table.
9. 'Mirror Mirror, on the wall, is this not the most perfect kingdom of them all?' 'Well technically, you're not a king.' 'Thelonious...' Which two characters are having this conversation?

Answer: Magic Mirror and Lord Farquaad

This is when Thelonious brings in the mirror and Lord Farquaad is talking to it.
10. 'What?!' Who says this, while lying in bed, to Shrek, with a shrug?

Answer: The Big Bad Wolf

This is when the Big Bad Wolf is in Shrek's bed.
11. 'Stop singing! Why, it's no wonder you don't have any friends!' Who says this?

Answer: Shrek

This is when Donkey is annoying Shrek by singing on the path to Shrek's house.
12. 'I'm not a puppet -- I'm a real boy.' Who says this?

Answer: Pinocchio

This is when Gepetto brings Pinocchio to the market to be sold.
13. 'That's right, fool! Now I'm a flying, talking donkey! You may have seen a house fly, maybe even a superfly, but I bet you've never seen a donkey fly! Uh-oh.' Which actor says this?

Answer: Eddie Murphy

This is when Tinkerbell's dust falls on Donkey at the beginning of the movie.
14. 'This is not dignified! Put me down or you will suffer the consequences!' Who says this?

Answer: Princess Fiona

This is when Shrek throws Princess Fiona over his shoulder to take her to Lord Farquaad.
15. 'He huffed, and he puffed, and he...signed an eviction notice.' Who says this?'

Answer: The Three Little Pigs

This is when the Fairy Tale creatures are explaining to Shrek why they are in his swamp.
16. 'What I meant was...you're not a king -- yet. But you can become one.' Who says this?

Answer: Magic Mirror

This is when Lord Farquaad is talking to the Magic Mirror after Thelonious brings it in.
17. 'Look, pal! I don't know who you think you are, but --' Who says this?

Answer: Princess Fiona

This is after Princess Fiona is swung up onto a tree branch by Robin Hood. Robin then says that he will be her king, and she will be a queen.
18. 'Oh, Merry Meeeeeeennnnnnnnn!' Who says this?

Answer: Robin Hood

This is when Robin Hood is introducing himself with a song that his Merry Men sing.
19. 'Come on, Shrek -- don't die on me now!' Who says this?

Answer: Donkey

This is when Donkey is looking for a blue flower with red thorns so he can 'help' Shrek. Princess Fiona is pulling an arrow out of Shrek's buttock.
20. 'Welcome to Duloc, such a perfect town. Here we have some rules -- let us lay them down: don't make waves, stay in line, and you'll get along fine. Duloc is a perfect place. Please stay off of the grass, shine your shoes, wipe your...face. Duloc is, Duloc is, Duloc is a peerfeect plaace!' Where is this song sung?

Answer: Duloc information centre

After this, Donkey says 'WOW! Let's do that again!' Then Shrek says 'NO!'
21. 'I'm all alone; there's no one here beside me. My problems never gone; there's no one to deride me...but ya gotta have friends- ' Who says this?

Answer: Donkey

This is at the the beginning of the movie when Donkey is happy he has a 'friend.'
22. 'Eat me!' Who says this?

Answer: Gingerbread Man

This is when Lord Farquaad is torturing the Gingerbread Man.
23. 'You think he's compensating for something?' Who says this the first time?

Answer: Shrek

This is when Shrek and Donkey arrive at Lord Farquaad's castle for the first time.
24. 'People of Duloc -- I give you our champion!' Who says this?

Answer: Lord Farquaad

This is at the tournament when Shrek is given a quest.
25. 'I love you.' Who says this at the end of the movie?

Answer: Shrek and Princess Fiona

They both do and then Princess Fiona changes her form.
Source: Author pet

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. 'Shrek'- tastic! Easier
2. Shrek Easier
3. Shrek 2 Average
4. Shrek Easier
5. 'Shrek' - Take the Challenge! Tough
6. The Dreamworks Movie 'Shrek' Average
7. Shrek 2 Average
8. 'Shrek' First Lines Average
9. Shrek Average
10. Shrek Very Easy
11. The Big 'Shrek' Quiz! Average
12. "Shrek the Third" Part One Easier

Referenced Topics
Movies   People   Famous Quotes   Bridges   Shrek   Blue   Robin Hood   Cakes   Lakes   Trees   Pigs   Pinocchio   White   Eddie Murphy  

Other Destinations
  Explore Other Quizzes by pet

  Go to Movies Q-T Quizzes

  More Shrek Quizzes

  FunTrivia Homepage

5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us