FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Shrek
Quiz about Shrek

Test yourself! Take this Shrek Quiz | Movies


A quiz on the movie 'Shrek'. I just rented it, and it's a great movie.

A multiple-choice quiz by JsusFreak. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Shrek

Author
JsusFreak
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
61,678
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
26766
Last 3 plays: Guest 98 (8/10), Guest 71 (10/10), Guest 120 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who voiced Princess Fiona? Hint


Question 2 of 10
2. Who provided the voice for Donkey? Hint


Question 3 of 10
3. When Shrek gets an arrow caught in his behind, what kind of flower is Donkey sent to look for? Hint


Question 4 of 10
4. In the opening scene, what does Shrek bathe in? Hint


Question 5 of 10
5. What was wrong with Lord Farquaad? Hint


Question 6 of 10
6. What did Shrek say ogres were like? Hint


Question 7 of 10
7. What was Lord Farquaad's fate? Hint


Question 8 of 10
8. During the ending scenes, what fairy tale character was seen scratching records, DJ style? Hint


Question 9 of 10
9. What music group recorded the song 'I'm a Believer,' one of the songs featured in the movie, before Smash Mouth? Hint


Question 10 of 10
10. What is the opening song in the opening scene? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 25 2024 : Guest 98: 8/10
May 25 2024 : Guest 71: 10/10
May 25 2024 : Guest 120: 8/10
May 24 2024 : glenjue: 7/10
May 23 2024 : Guest 99: 10/10
May 23 2024 : Guest 120: 7/10
May 23 2024 : Guest 114: 9/10
May 21 2024 : Guest 174: 10/10
May 21 2024 : Guest 169: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who voiced Princess Fiona?

Answer: Cameron Diaz

She does a pretty good job of it, too.
2. Who provided the voice for Donkey?

Answer: Eddie Murphy

Eddie Murphy was just TOOO funny in this movie.
3. When Shrek gets an arrow caught in his behind, what kind of flower is Donkey sent to look for?

Answer: Blue with red thorns

Donkey had a hard time finding such a flower, because he was color-blind. Eventually, he found it.
4. In the opening scene, what does Shrek bathe in?

Answer: Mud

One word: gross!
5. What was wrong with Lord Farquaad?

Answer: He was too short

He literally had to be carried down from his horse.
6. What did Shrek say ogres were like?

Answer: Onions

He said that ogres were like onions because they have layers.
7. What was Lord Farquaad's fate?

Answer: He was swallowed up by a dragon

Yup, swallowed whole, with nothing left but his crown.
8. During the ending scenes, what fairy tale character was seen scratching records, DJ style?

Answer: Pinocchio

That part was kinda cute.
9. What music group recorded the song 'I'm a Believer,' one of the songs featured in the movie, before Smash Mouth?

Answer: The Monkees

Smash Mouth provides an interesting rendition of the Monkees' classic hit.
10. What is the opening song in the opening scene?

Answer: 'Allstar'

'Allstar' by Smash Mouth. That's an awesome song.
Source: Author JsusFreak

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. 'Shrek'- tastic! Easier
2. Shrek 2 Average
3. 'Shrek' Movie Quotes Easier
4. "Shrek the Third" Part One Easier
5. Shrek Easier
6. Shrek 2 Average
7. "Shrek the Third" Part Two Easier
8. 'Shrek' - Take the Challenge! Tough
9. Shrek 3 Easier
10. More "Shrek 2" Average
11. Shrek Average
12. Shrek Forever After Average

5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us