FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Shrek 2
Quiz about Shrek 2

Movie Quiz: Shrek 2: 10 Questions | Movies


"Shrek" was one of my favorite movies. "Shrek 2" was even better. Here is a quiz about the movie.

A multiple-choice quiz by WestCoastHokie. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Shrek

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
181,606
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
13593
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 169 (0/10), Guest 75 (9/10), Guest 88 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. When does "Shrek 2" take place in relation to "Shrek"? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following movies is NOT lampooned in "Shrek 2"? Hint


Question 3 of 10
3. Who provides the vocal talents for Fiona's father (King Harold)? Hint


Question 4 of 10
4. Who of the following was/were NOT left behind to house sit while Shrek and Fiona were gone from the swamp? Hint


Question 5 of 10
5. Why are Shrek and Donkey in the woods when they meet Puss in Boots? Hint


Question 6 of 10
6. Who provides the vocal talents for Puss in Boots? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of the city that Fiona's parents live in? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of the potion that Shrek and Donkey drink after they have stolen it from Fairy Godmother? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of the giant gingerbread man that helps Shrek to get into the castle? Hint


Question 10 of 10
10. What was wrong with Donkey's girlfriend, the dragon, from the first movie? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 14 2024 : Guest 169: 0/10
Apr 12 2024 : Guest 75: 9/10
Apr 12 2024 : Guest 88: 10/10
Apr 11 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Apr 11 2024 : Guest 108: 10/10
Apr 10 2024 : Guest 38: 9/10
Apr 09 2024 : Guest 66: 9/10
Apr 09 2024 : Guest 207: 9/10
Apr 08 2024 : Guest 74: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When does "Shrek 2" take place in relation to "Shrek"?

Answer: Immediately after

The movie starts out showing Shrek and Fiona's honeymoon and is about their trip to meet Fiona's parents.
2. Which of the following movies is NOT lampooned in "Shrek 2"?

Answer: Finding Nemo

One of the things that makes both of the "Shrek" movies so good is how they use and poke fun at other movies. They use the ring being forged scene from "The Fellowship of the Ring". They use the dancing furniture scene from "Beauty and the Beast". Mongo the giant gingerbread man uses the signature Godzilla sound. I was not able to find any "Finding Nemo" references in the movie.
3. Who provides the vocal talents for Fiona's father (King Harold)?

Answer: John Cleese

Cleese, the former Monty Python member, brilliantly voices Fiona's father, who is hiding a secret himself.
4. Who of the following was/were NOT left behind to house sit while Shrek and Fiona were gone from the swamp?

Answer: The Seven Dwarfs

These guys eventually rescue Shrek and Donkey. The rescue scene is the famous "Mission Impossible" scene, with Pinocchio using his strings to be suspended above the floor. It is also very funny that the Gingerbread Man's legs were re-attached with frosting. Remember that they were removed during a torture scene in the first movie.
5. Why are Shrek and Donkey in the woods when they meet Puss in Boots?

Answer: King Harold had asked Shrek to go hunting

Fiona's father had paid Puss in Boots to 'take care of' Shrek. He then asked Shrek to join him for a hunt in the woods. Shrek agreed, in an effort to smooth things over with his new father-in-law.
6. Who provides the vocal talents for Puss in Boots?

Answer: Antonio Banderas

Banderas was not in "Shrek" but after his performance I am sure that he will be in "Shrek 3".
7. What is the name of the city that Fiona's parents live in?

Answer: Far Far Away

This city is supposed to be the fairy tale version of Los Angeles. The animators even altered the signature Hollywood sign on the hill.
8. What is the name of the potion that Shrek and Donkey drink after they have stolen it from Fairy Godmother?

Answer: Happily Ever After

Shrek, Donkey and Puss in Boot steal this potion from Fairy Godmother's magic factory. The workers in the factory were very reminiscent of the Oompa Loompas from "Charlie and the Chocolate Factory".
9. What is the name of the giant gingerbread man that helps Shrek to get into the castle?

Answer: Mongo

Shrek rides on the shoulder of this giant as they storm the castle. Sadly, Mongo seems to meet his end in the moat around the castle. There is a scene stolen from "E.T." when Mongo tells the regular sized gingerbread man to "be good".
10. What was wrong with Donkey's girlfriend, the dragon, from the first movie?

Answer: She was off having babies

One of the best scenes happened after the credits when the dragon showed up with several half-donkey and half-dragon babies.
Source: Author WestCoastHokie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. 'Shrek'- tastic! Easier
2. Shrek 2 Average
3. Shrek Easier
4. 'Shrek' Movie Quotes Easier
5. "Shrek the Third" Part One Easier
6. Shrek Easier
7. "Shrek the Third" Part Two Easier
8. 'Shrek' - Take the Challenge! Tough
9. Shrek 3 Easier
10. More "Shrek 2" Average
11. Shrek Average
12. Shrek Forever After Average

4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us