FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Shrek 2
Quiz about Shrek 2

Shrek 2 Quiz for Experts | Movies


Sometimes, when a movie is a huge success, the sequel can be more than a little disappointing. Such is not the case with 'Shrek 2' which, if anything, is even funnier than the original.

A multiple-choice quiz by skunkee. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Shrek

Author
skunkee
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
186,354
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
19499
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Johnmcmanners (10/10), shadowzep (6/10), Guest 35 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who did Prince Charming find sleeping in the bed where he expected to find Fiona? Hint


Question 2 of 10
2. Who provided the voice for Fiona's mother, the Queen? Hint


Question 3 of 10
3. Who hired Puss In Boots to dispose of Shrek? Hint


Question 4 of 10
4. What was the name of the Inn where we meet Puss In Boots? Hint


Question 5 of 10
5. Who said, 'The position of annoying talking animal has already been filled.'? Hint


Question 6 of 10
6. How does one summon the Fairy Godmother? Hint


Question 7 of 10
7. When Shrek, Donkey and Puss In Boots are arrested by the FFAPD (the Far, Far Away Police Department), what do the knights find on Puss In Boots when they pat him down? Hint


Question 8 of 10
8. Shrek's friends knew that Shrek and Donkey were in trouble because they saw them being arrested while watching a show on the Magic Mirror.


Question 9 of 10
9. What kind of underwear was Pinocchio wearing? Hint


Question 10 of 10
10. What was the secret that Fairy Godmother used to control the King? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 11 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Apr 11 2024 : shadowzep: 6/10
Apr 11 2024 : Guest 35: 2/10
Apr 11 2024 : Guest 167: 9/10
Apr 11 2024 : Guest 147: 10/10
Apr 10 2024 : Guest 38: 6/10
Apr 09 2024 : Guest 108: 10/10
Apr 09 2024 : Guest 207: 10/10
Apr 08 2024 : Guest 74: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who did Prince Charming find sleeping in the bed where he expected to find Fiona?

Answer: The Big Bad Wolf

The movie opens with Prince Charming telling the fairy tale story about Fiona's rescue, with himself in the role of the rescuer. When it comes to the part where he is supposed to deliver the kiss that will break the curse, he pulls back the bed curtains to find the Big Bad Wolf, who tells him that Fiona is off on her honeymoon. Later on Charming relates the experience, complaining that he found a 'gender confused wolf' instead of the princess he felt he was entitled to.
2. Who provided the voice for Fiona's mother, the Queen?

Answer: Julie Andrews

Ms. Andrews is no stranger to playing royalty, having played, or given voice to royal figures three times before 'Shrek 2'. Her first role ever was to provide the voice of Princess Zeila in 'La Rosa di Bagdad' (1949). Then in 1957 she portrayed Cinderella in a television special. In 2001 she played Queen Clarisse Renaldi in 'The Princess Diaries'.
3. Who hired Puss In Boots to dispose of Shrek?

Answer: The King

The King was not thrilled about the idea of his daughter marrying an ogre and living in a swamp. He hired Puss In Boots to eliminate Shrek, so that his daughter could live a more normal life. The King also had an arrangement with Fairy Godmother for Prince Charming to marry Fiona, but we don't know about that at this point.
4. What was the name of the Inn where we meet Puss In Boots?

Answer: The Poison Apple

This scene is a parody of the scene from 'The Fellowship of the Ring', when the hobbits arrive at The Prancing Pony. The signs for both establishments are shown in exactly the same way. Also, our initial introduction to Puss In Boots is not unlike our initial introduction to Aragorn, or Strider, as he is known at The Prancing Pony.
5. Who said, 'The position of annoying talking animal has already been filled.'?

Answer: Donkey

After Puss In Boots makes an unsuccessful attempt to dispose of Shrek, he begs forgiveness and asks for the opportunity to help Shrek, to repay his mistake. Shrek is quite taken with Puss In Boots, but Donkey is very jealous and raises a few objections.
6. How does one summon the Fairy Godmother?

Answer: with a tear

Fairy Godmother first appeared to Fiona after she was crying. When Shrek wanted to get hold of her to find a way to make himself more attractive to Fiona, Donkey worked up a tear and let it fall on Fairy Godmother's business card.
7. When Shrek, Donkey and Puss In Boots are arrested by the FFAPD (the Far, Far Away Police Department), what do the knights find on Puss In Boots when they pat him down?

Answer: a little bag of catnip

This scene is absolutely hysterical. After the knight pulls out the bag and says 'Yep, that's catnip.' Puss In Boots says 'Um, that's not mine.' Afterwards, when they have our friends in the back of a paddy wagon-like vehicle they 'spray' Shrek with pepper from a pepper mill.
8. Shrek's friends knew that Shrek and Donkey were in trouble because they saw them being arrested while watching a show on the Magic Mirror.

Answer: True

They were watching a television-like program on the Magic Mirror that had a Joan Rivers type character commenting on the guests arriving at the ball. A commercial came on for a medieval cop show, which showed Shrek, Donkey and Puss In Boots being arrested.
9. What kind of underwear was Pinocchio wearing?

Answer: a thong

They needed Pinocchio's nose to grow so that the Gingerbread Man could run down the nose and help their friends escape, so they told him to tell a lie. When he couldn't think of a lie to tell they told him to say that he was wearing women's underwear.

When this didn't cause his nose to grow, they figured out that he really was wearing women's underwear. Eventually the Gingerbread Man looked and announced that Pinocchio was wearing a thong.
10. What was the secret that Fairy Godmother used to control the King?

Answer: he was a frog

Fairy Godmother wanted the King to slip Fiona a potion that would make her fall in love with the first person that she kissed. When the King expressed reluctance to do this, Fairy Godmother menacingly reminded him that she had helped him achieve his 'happily ever after'.

The King decided not to manipulate his daughter like that, and ended up being turned back into a frog when he jumped in front of a blast from Fairy Godmother's wand.
Source: Author skunkee

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. 'Shrek'- tastic! Easier
2. Shrek Easier
3. 'Shrek' Movie Quotes Easier
4. "Shrek the Third" Part One Easier
5. Shrek Easier
6. Shrek 2 Average
7. "Shrek the Third" Part Two Easier
8. 'Shrek' - Take the Challenge! Tough
9. Shrek 3 Easier
10. More "Shrek 2" Average
11. Shrek Average
12. Shrek Forever After Average

4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us