FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about More Shrek 2
Quiz about More Shrek 2

More "Shrek 2" Trivia Quiz


This movie just gets better and better every time I see it. Come and answer some questions on this very clever, animated movie.

A multiple-choice quiz by skunkee. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Shrek

Author
skunkee
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
191,230
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
8067
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 208 (4/10), Guest 149 (6/10), Guest 82 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. As the movie opens, we are treated to the story of Princess Fiona's life, up until she is rescued from the tower. Who narrated this part of the story? Hint


Question 2 of 10
2. Who comes knocking on the door when Shrek and Fiona are staying at the honeymoon cottage? Hint


Question 3 of 10
3. While Shrek and Fiona are off enjoying their honeymoon, Donkey is hanging around Shrek's home feeling sorry for himself. What song is he singing during this scene? Hint


Question 4 of 10
4. When Shrek and Fiona have dinner with Fiona's parents, what social missteps does Shrek make? Hint


Question 5 of 10
5. During dinner with the King and Queen, Shrek chokes on a spoon, which he thankfully manages to cough back up. What event caused him to choke on his spoon in the first place? Hint


Question 6 of 10
6. When the king goes to The Poison Apple to find someone who can help him get rid of Shrek, who does he ask to speak to? Hint


Question 7 of 10
7. When the King is in The Poison Apple, what kind of talking creature, sitting on a stool at the bar, recognizes him? Hint


Question 8 of 10
8. After Shrek takes the 'Happily Ever After Potion' (which turns him into a handsome hunk, and Fiona back into a human), how long does he have to make the change permanent? Hint


Question 9 of 10
9. Who delivers the memorable line "up chocolate creek without a Popsicle stick"? Hint


Question 10 of 10
10. What song do Donkey and Puss 'N Boots sing on stage at the ball, after Shrek and Fiona are reunited as ogre and wife? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 16 2024 : Guest 208: 4/10
Feb 16 2024 : Guest 149: 6/10
Feb 14 2024 : Guest 82: 9/10
Feb 11 2024 : Guest 148: 7/10
Feb 09 2024 : Guest 104: 7/10
Feb 08 2024 : Guest 76: 4/10
Feb 06 2024 : Guest 69: 10/10
Feb 02 2024 : Reamar42: 5/10
Feb 01 2024 : Guest 72: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. As the movie opens, we are treated to the story of Princess Fiona's life, up until she is rescued from the tower. Who narrated this part of the story?

Answer: Prince Charming

Of course Prince Charming expects the story to end with him delivering the kiss that binds Fiona to him and secures his future as a king. What he doesn't know (but soon finds out) is that Shrek has already rescued Fiona and they are on their honeymoon. He's told this by the Big Bad Wolf who was taking a nap in Fiona's tower bed.
Rupert Everett provided the voice of Prince Charming.
2. Who comes knocking on the door when Shrek and Fiona are staying at the honeymoon cottage?

Answer: Little Red Riding Hood

Little Red Riding Hood knocks on the door with her basket of goodies, but leaves screaming when it's answered by an ogre. Perhaps this is why the Big Bad Wolf is in Fiona's tower - maybe he let them use the cottage that he was supposed to be waiting for Red Riding Hood in.
Mike Meyers and Cameron Diaz provided the voices of Shrek and Fiona, respectively.
3. While Shrek and Fiona are off enjoying their honeymoon, Donkey is hanging around Shrek's home feeling sorry for himself. What song is he singing during this scene?

Answer: One

Donkey is staying at Shrek's to avoid Dragon because she has been moody lately. If you watch the movie to the very end, after the credits, you find out why. 'One' was written by Harry Nilsson, and was originally recorded by Three Dog Night.
4. When Shrek and Fiona have dinner with Fiona's parents, what social missteps does Shrek make?

Answer: all of these

It is altogether a very unpleasant experience for everyone concerned. It would be very difficult to eat a meal while being glared at by your new wife's father like that. John Cleese provided the voice of the King, while Julie Andrews provided the voice of the much more accepting Queen.
5. During dinner with the King and Queen, Shrek chokes on a spoon, which he thankfully manages to cough back up. What event caused him to choke on his spoon in the first place?

Answer: there was talk about Shrek and Fiona having children

The King choked over the thought of what his grandchildren would look like, with ogres as parents, but the newly married Shrek was just terrified at the thought of having children at all.
6. When the king goes to The Poison Apple to find someone who can help him get rid of Shrek, who does he ask to speak to?

Answer: The Ugly Stepsister

The King asks the bartender where he can find the Ugly Stepsister. The bartender then identifies himself as the very same, and directs him to the room where Puss 'N Boots is waiting. Although dressed as a woman, the Ugly Stepsister is unquestionably a man, and is voiced by Larry King.
7. When the King is in The Poison Apple, what kind of talking creature, sitting on a stool at the bar, recognizes him?

Answer: a frog

The King brushes off the greeting, on his way to see Puss 'N Boots, but the reason for this does not become clear until the end of the movie. Then we learn that the King used to be a frog, before the Fairy Godmother helped him with his 'Happily Ever After'. Wendy Bilanski provides the voice of the bar frog. Antonio Banderas did an amazing job of providing the voice for Puss 'N Boots.
8. After Shrek takes the 'Happily Ever After Potion' (which turns him into a handsome hunk, and Fiona back into a human), how long does he have to make the change permanent?

Answer: until midnight

Shrek has to kiss his true love by midnight for the transformation to be permanent. Of course this is going to be difficult, because Shrek, Donkey and Puss 'N Boots are chained in the dungeon, and Prince Charming is dancing with Fiona and pretending to be Shrek.
9. Who delivers the memorable line "up chocolate creek without a Popsicle stick"?

Answer: Gingerbread Man

This line is delivered just after Shrek and friends are rescued from the dungeon, and before they concoct the plan to bake Mongo, the huge Gingerbread Man who helps them gain access to the castle where Shrek can find Fiona.
Conrad Vernon provides the voice of the Gingerbread Man, as well as the voices of Cedric, the Announcer, the Muffin Man and Mongo.
10. What song do Donkey and Puss 'N Boots sing on stage at the ball, after Shrek and Fiona are reunited as ogre and wife?

Answer: Livin' La Vida Loca

"Livin' La Vida Loco" was written by Desmond Child and Robi Rosa, and was originally a hit for Ricky Martin. Eddie Murphy and Antonio Banderas do a fine rendition of it.
Source: Author skunkee

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Logan24 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. 'Shrek'- tastic! Easier
2. Shrek 2 Average
3. Shrek Easier
4. 'Shrek' Movie Quotes Easier
5. "Shrek the Third" Part One Easier
6. Shrek Easier
7. Shrek 2 Average
8. "Shrek the Third" Part Two Easier
9. 'Shrek' - Take the Challenge! Tough
10. Shrek 3 Easier
11. Shrek Average
12. Shrek Forever After Average

2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us