FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Shrek
Quiz about Shrek

Movie Quiz: Shrek: 10 Questions | Movies


This was a truly great movie. How well do you know it?

A multiple-choice quiz by Comedian. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Shrek

Author
Comedian
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
60,246
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
17573
Last 3 plays: Johnmcmanners (10/10), Guest 38 (9/10), Guest 207 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Whom does the dragon fall in love with? Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of the only parking lot seen in the movie? Hint


Question 3 of 10
3. What is the name of Eddie Murphy's character?

Answer: (One Word)
Question 4 of 10
4. At the beginning of the movie, people are waiting in line to receive silver for turning in mythical creatures. From the looks of him, who seems to be turning in Pinocchio? Hint


Question 5 of 10
5. What lane does the muffin man live on? Hint


Question 6 of 10
6. What three names are offered by the magic mirror to Lord Farquaad as future brides? Hint


Question 7 of 10
7. Where does Princess Fiona spend her first night after being rescued? Hint


Question 8 of 10
8. As Shrek and Donkey leave to visit Duloc to get rid of the mythical creatures, what song does Donkey start to sing? Hint


Question 9 of 10
9. What is Eddie Murphy's character allowed to do as long as he doesn't sing? Hint


Question 10 of 10
10. 'Do you think he's ____________ for something?' (Shrek to Eddie Murphy's character upon first seeing the castle)

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 11 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Apr 10 2024 : Guest 38: 9/10
Apr 09 2024 : Guest 207: 10/10
Apr 08 2024 : Guest 74: 10/10
Apr 08 2024 : Guest 14: 10/10
Apr 05 2024 : Guest 165: 9/10
Mar 28 2024 : Guest 184: 10/10
Mar 28 2024 : Guest 73: 6/10
Mar 26 2024 : Guest 71: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Whom does the dragon fall in love with?

Answer: Donkey

They make such a lovely couple, especially if you have the DVD and see the wonderful song donkey sings at the end.
2. What is the name of the only parking lot seen in the movie?

Answer: Lancelot

'You are now parked in Lancelot!'
3. What is the name of Eddie Murphy's character?

Answer: Donkey

Throughout the entire movie he is called Donkey, but some players have mentioned that he calls himself Duncan so that has been added.
4. At the beginning of the movie, people are waiting in line to receive silver for turning in mythical creatures. From the looks of him, who seems to be turning in Pinocchio?

Answer: Gepetto

This is just one of many cruel ironies throughout the film.
5. What lane does the muffin man live on?

Answer: Drury Lane

Do you know the muffin man? The muffin man? The muffin man! Yes, he lives on Drury Lane.
6. What three names are offered by the magic mirror to Lord Farquaad as future brides?

Answer: Cinderella, Snow White, and Fiona

Lord Farquaad goes on the advice of his soldiers and picks number 3, Princess Fiona.
7. Where does Princess Fiona spend her first night after being rescued?

Answer: Cave

She rips the bark off a tree to make a door to the cave.
8. As Shrek and Donkey leave to visit Duloc to get rid of the mythical creatures, what song does Donkey start to sing?

Answer: 'On The Road Again'

After the first couple of lines, Shrek makes him hum the song.
9. What is Eddie Murphy's character allowed to do as long as he doesn't sing?

Answer: Hum

'Well, can I hum, at least?'
10. 'Do you think he's ____________ for something?' (Shrek to Eddie Murphy's character upon first seeing the castle)

Answer: compensating

Shrek felt that the future king was compensating for his diminuitive stature.
Source: Author Comedian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. 'Shrek'- tastic! Easier
2. Shrek 2 Average
3. Shrek Easier
4. 'Shrek' Movie Quotes Easier
5. "Shrek the Third" Part One Easier
6. Shrek 2 Average
7. "Shrek the Third" Part Two Easier
8. 'Shrek' - Take the Challenge! Tough
9. Shrek 3 Easier
10. More "Shrek 2" Average
11. Shrek Average
12. Shrek Forever After Average

4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us