FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about SpiderMan Homecoming
Quiz about SpiderMan Homecoming

Movies Quiz: Spider-Man: Homecoming | 10 Questions


This quiz is all about "Spider-Man: Homecoming".

A multiple-choice quiz by Shadowmyst2004. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Spider-Man

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
389,872
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
605
Last 3 plays: Guest 45 (4/10), Guest 98 (0/10), Guest 136 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. What city is the primary location of the movie? Hint


Question 2 of 10
2. What type of job did Adrian Toomes have before the government took over? Hint


Question 3 of 10
3. Who made the suit Peter wore for most of the movie? Hint


Question 4 of 10
4. Peter was in college for most of the movie.


Question 5 of 10
5. From what science fiction movie franchise did Ned want Peter to help him build a Lego model set? Hint


Question 6 of 10
6. What type of business was being robbed by people dressed as the Avengers when Spider-Man tried to stop them? Hint


Question 7 of 10
7. What happened to the first Shocker? Hint


Question 8 of 10
8. What did Spider-Man name the artificial intelligence in his suit? Hint


Question 9 of 10
9. Did Peter make it to the competition?


Question 10 of 10
10. What famous vessel was destroyed during one of the fight scenes? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 27 2024 : Guest 45: 4/10
May 27 2024 : Guest 98: 0/10
May 25 2024 : Guest 136: 7/10
May 23 2024 : Guest 104: 5/10
May 23 2024 : Guest 104: 10/10
May 23 2024 : Guest 47: 1/10
May 20 2024 : benroks2: 9/10
May 19 2024 : Guest 103: 6/10
May 12 2024 : Guest 71: 7/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What city is the primary location of the movie?

Answer: New York

Though there are some scenes in other cities, Peter lives and goes to school in New York City. Also shown for a few scenes is Washington, D.C., but no city has more screen time than New York.
2. What type of job did Adrian Toomes have before the government took over?

Answer: He owned a salvage company.

The Department of Damage Control was created to clean up after fights. Toomes' company was put out of work when the new department started operating. He was overextended and nearly bankrupted by the loss of work; instead he turned to a life of crime.
3. Who made the suit Peter wore for most of the movie?

Answer: Tony Stark

There was one scene early on, and one later in the movie where Peter wore a suit of his own design, but for the rest of the movie, when he was acting as Spider-Man he wore a suit built by Tony Stark and given to him in Berlin.
4. Peter was in college for most of the movie.

Answer: False

Peter was very much in high school, and had to deal with many high school issues. That included his bully (Flash Thompson), being called names, getting a date for homecoming and travelling with a school group for a competition. Peter was also in the marching band prior to the movie, but quit.
5. From what science fiction movie franchise did Ned want Peter to help him build a Lego model set?

Answer: Star Wars

It had 3,803 pieces. Ned was Peter's best friend in the movie. He wanted Peter to help him build the Death Star, but he instead said he had to go to his Stark Internship.
6. What type of business was being robbed by people dressed as the Avengers when Spider-Man tried to stop them?

Answer: A bank

Peter saw the men breaking into the ATM in the lobby and snuck in behind them. He joked with them about how they didn't look like the Avengers, and also said it was nice to finally meet Thor and The Hulk (who weren't in the scenes he had been in during Spidey's debut in the Marvel Cinematic Universe).

The robbery failed, but the bank and his friend's deli across the street were destroyed by alien technology the robbers were using.
7. What happened to the first Shocker?

Answer: Toomes killed him.

He was a younger member of Toomes' crew who was in charge of selling the alien weapons they were building. He wore one of the devices, and yellow sleeves and called himself the Shocker. After a fight with Toomes, he was killed. Toomes then picked up the weapon, tossed it to another guy in the crew and told him he was now the Shocker.
8. What did Spider-Man name the artificial intelligence in his suit?

Answer: Karen

His first thought was to name it Liz, then he decided that it was weird since he had a crush on a girl named Liz. Then he asked if she was ok being called Karen and she agreed. They bonded over about 37 minutes while Peter was locked in a vault. Then he decided that he needed to break out of the vault instead of waiting until morning to escape.
9. Did Peter make it to the competition?

Answer: No

After quitting the Academic Decathalon team, and then rejoining the team, he failed to make it to the national finals. His Midtown Technology High School team managed to win the title despite his absence.
10. What famous vessel was destroyed during one of the fight scenes?

Answer: Staten Island Ferry

The Staten Island Ferry was used as an actual filming location for the movie. Most movies that used the boat just recreated it with CGI by the time this movie was made.

The boat was modified with CGI though to add in vehicles, which hadn't been allowed on the boat since mid 1990s. The ship was used as a filming location, but also recreated as a practical set so that it could be destroyed during the fight scene with the Vulture.
Source: Author Shadowmyst2004

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Shadow's Quizzes That Need to be Rated (part 9):

Broken into 10 quiz increments, these are my quizzes, some years old, that need a couple ratings to fall off the " new" designation. If you play, please rate.

  1. "The Dresden Files" - "Bad Blood" Average
  2. "Back to the Future: The Game" Chapter 5 Average
  3. Batman and Harley Quinn Average
  4. Mighty Morphin Power Rangers Tough
  5. "Mighty Morphin Power Rangers" Part 2 Average
  6. "The Dresden Files" - "Soul Beneficiary" Average
  7. Spider-Man: Homecoming Average
  8. "Saved by the Bell: The New Class" Pilot Average
  9. Hulk: Where Monsters Dwell Average
  10. Zombeavers Average

5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us