FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Star Trek VI The Undiscovered Country
Quiz about Star Trek VI The Undiscovered Country

10 Question Movie Quiz: Star Trek VI: The Undiscovered Country | Star Trek


How well do you know 'Star Trek VI: The Undiscovered Country'? Oh yeah? Well...we'll see!

A multiple-choice quiz by hutchk. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Star Trek
  8. »
  9. ST VI: The Undiscovered Country

Author
hutchk
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
3,893
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3691
Last 3 plays: Guest 82 (9/10), Guest 152 (2/10), Guest 76 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who directed this film? Hint


Question 2 of 10
2. Who played Chancelor Gorkon? Hint


Question 3 of 10
3. What was the name of the Klingon moon that was destroyed early in the film? Hint


Question 4 of 10
4. Who was Captain Sulu's communications officer? Hint


Question 5 of 10
5. What was the subtitle of this film in Italian? Hint


Question 6 of 10
6. What is the name of Iman's character? Hint


Question 7 of 10
7. Which USS Enterprise bridge officer is in cahoots with the conspirators? Hint


Question 8 of 10
8. From which Shakespeare play does the title reference, 'Undiscovered Country' come? Hint


Question 9 of 10
9. The UFP President is played by Kurtwood Smith. He plays the father on what sitcom? Hint


Question 10 of 10
10. This film marks the final film appearance of Chekov.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 20 2024 : Guest 82: 9/10
May 15 2024 : Guest 152: 2/10
May 07 2024 : Guest 76: 10/10
Mar 30 2024 : Guest 68: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who directed this film?

Answer: Nicholas Meyer

Nicholas Meyer reprised his behind-the-camera role from Star Trek II.
2. Who played Chancelor Gorkon?

Answer: David Warner

3. What was the name of the Klingon moon that was destroyed early in the film?

Answer: Praxis

4. Who was Captain Sulu's communications officer?

Answer: Commander Rand

5. What was the subtitle of this film in Italian?

Answer: Rotta verso l'ignito

You can find the titles in many foreign languages in Bjo Trimble's Trek Concordance (ISBN 0-8065-1610-0) BTW: It means 'Course Toward the Unknown)
6. What is the name of Iman's character?

Answer: Martia

7. Which USS Enterprise bridge officer is in cahoots with the conspirators?

Answer: Lt. Valeris

8. From which Shakespeare play does the title reference, 'Undiscovered Country' come?

Answer: Hamlet

Hamlet, Act II, Scene II: 'But that the dread of something after death...the undiscovered country from whose bourn no traveler returns...'
9. The UFP President is played by Kurtwood Smith. He plays the father on what sitcom?

Answer: That 70's Show

That's right...that dude with the funky beard is none other than 'Red Forman' on That 70's Show!
10. This film marks the final film appearance of Chekov.

Answer: False

Nope, he, Kirk and Scotty all return for Star Trek: Generations. I'll have a trivia game for it soon, too!
Source: Author hutchk

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us