Quiz about Walter Brennan Movies
Quiz about Walter Brennan Movies

Walter Brennan Movies Trivia Quiz


His distinctive voice helped make him one of the best supporting actors ever. He worked with many of the biggest stars, winning Oscars along the way.

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed A-D
  8. »
  9. B - People Themed

Author
robert362
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
193,178
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
762
Awards
Top 35% Quiz
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Brennan appeared with Henry Fonda in "My Darling Clementine". What role did he play? Hint

Saloon Owner
Doc Holliday
One of the Clantons
Wyatt Earp

2. Brennan worked with John Wayne in "Rio Bravo". Who was NOT in the movie with him? Hint

Rick Nelson
Angie Dickinson
Dean Martin
Linda Darnell

3. Brennan worked with Gary Cooper in "Meet John Doe". Who played the female lead? Hint

Joann Crawford
Patricia Neal
Barbara Stanwyck
Olivia deHavilland

4. Brennan starred with Humphrey Bogart and Lauren Bacall in "To Have and Have Not". Who wrote the story on which the movie was based? Hint

Ernest Hemingway
F. Scott Fitzgerald
William Faulkner
Jack London

5. Brennan appeared in which of these comedies? Hint

Four For Texas
Support Your Local Sheriff
The Wheeler Dealers
McClintock

6. Brennan starred in "The Westerner". Which famous western figure did he portray? Hint

Ulysses Grant
Robert E. Lee
Sam Houston
Judge Roy Bean

7. Brennan worked with Gary Cooper again in "Pride of the Yankees". To whom does the title refer? Hint

Miller Huggins
Babe Ruth
Lou Gehrig
Bill Dickey

8. Brennan worked again with John Wayne in "Red River". The action of the movie involves what event? Hint

Cattle drive
Texas independence
Military campaign
Indian raids

9. Brennan worked with Spencer Tracy in "Bad Day at Black Rock". What role did he play? Hint

Car rental agent
Hotel operator
Doctor
Sheriff

10. Brennan worked again with Gary Cooper in "Sergeant York". York became a hero during what war? Hint

World War II
World War I
Korean War
Civil War


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Brennan appeared with Henry Fonda in "My Darling Clementine". What role did he play?

Answer: One of the Clantons

Fonda played Wyatt Earp and Victor Mature played Holliday. Brennan was "Old Man" Clanton. Ward Bond and Linda Darnell round out the cast.
2. Brennan worked with John Wayne in "Rio Bravo". Who was NOT in the movie with him?

Answer: Linda Darnell

Nelson and Martin play deputies to Wayne's sheriff; Dickinson is the romantic interest for Wayne. Darnell was in "My Darling Clementine".
3. Brennan worked with Gary Cooper in "Meet John Doe". Who played the female lead?

Answer: Barbara Stanwyck

Stanwyck plays a pushy reporter; Cooper (and Brennan) represent the "common man".
4. Brennan starred with Humphrey Bogart and Lauren Bacall in "To Have and Have Not". Who wrote the story on which the movie was based?

Answer: Ernest Hemingway

Bogart and Bacall and Brennan struggle with Nazis during WW II. (Hoagy Carmichael was also in the cast.) Bogart had better movies in his future.
5. Brennan appeared in which of these comedies?

Answer: Support Your Local Sheriff

"Sheriff" starred James Garner; Brennan played a tough guy (of sorts) in this slight western comedy. "Texas" starred Frank Sinatra and Dean Martin, "McClintock" starred John Wayne, "Wheeler" also starred James Garner.
6. Brennan starred in "The Westerner". Which famous western figure did he portray?

Answer: Judge Roy Bean

It was a good performance, but a forgettable movie. (Gary Cooper was in this one, too.)
7. Brennan worked with Gary Cooper again in "Pride of the Yankees". To whom does the title refer?

Answer: Lou Gehrig

This is one of Cooper's best films. Brennan does his usual good job in this tale of baseball glory and a life cut short. Ruth and Dickey appear in the movie.
8. Brennan worked again with John Wayne in "Red River". The action of the movie involves what event?

Answer: Cattle drive

Wayne plays a too-tough leader of a cattle drive; Montgomery Clift has one of his earliest starring roles.
9. Brennan worked with Spencer Tracy in "Bad Day at Black Rock". What role did he play?

Answer: Doctor

Brennan plays the doctor in this fine Spencer Tracy film that includes Robert Ryan, Ernest Borgnine, Lee Marvin, Anne Francis and Dean Jagger in the cast.
10. Brennan worked again with Gary Cooper in "Sergeant York". York became a hero during what war?

Answer: World War I

Alvin York became a celebrity as a result of his service during WW I.
Source: Author robert362

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us