FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Which Star Wars Movie Was It
Quiz about Which Star Wars Movie Was It

Which "Star Wars" Movie Was It? Quiz


Choose which "Star Wars" movie I'm describing.

A multiple-choice quiz by Polaris101. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Star Wars

Author
Polaris101
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
161,667
Updated
Dec 13 21
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
12 / 15
Plays
25491
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 198 (1/15), 173Kraut (11/15), Guest 104 (12/15).
- -
Question 1 of 15
1. In which "Star Wars" movie does Liam Neeson play Qui-Gon Jinn? Hint


Question 2 of 15
2. In which "Star Wars" movie do we first meet Jango Fett? Hint


Question 3 of 15
3. In which "Star Wars" movie does Yoda show some fancy moves against Count Dooku? Hint


Question 4 of 15
4. In which "Star Wars" movie does Luke Skywalker first go to Dagobah to receive Jedi training? Hint


Question 5 of 15
5. Jar Jar Binks makes his first appearance. Which "Star Wars" film does that happen in? Hint


Question 6 of 15
6. In which "Star Wars" movie do we first meet Lando Calrissian? Hint


Question 7 of 15
7. Which "Star Wars" movie won an Oscar for Best Music, Original Score? Hint


Question 8 of 15
8. A young guy named Luke ends up with a droid containing a message for a man named Obi-Wan Kenobi, regarding the Empire's Death Star plans. In which "Star Wars" movie did that happen? Hint


Question 9 of 15
9. In which "Star Wars" movie does Princess Leia say, "I'd just as soon kiss a Wookiee"? Hint


Question 10 of 15
10. In which "Star Wars" movie do the Ewoks help the rebels fight the evil Empire? Hint


Question 11 of 15
11. Padme Amidala is Queen in which "Star Wars" movie? Hint


Question 12 of 15
12. In which "Star Wars" movie does Han find out that Leia and Luke are brother and sister? Hint


Question 13 of 15
13. In which "Star Wars" movie is Chewbacca referred to as a "walking carpet"? Hint


Question 14 of 15
14. In which "Star Wars" movie is Han Solo thawed? Hint


Question 15 of 15
15. In which "Star Wars" movie did Hayden Christensen appear? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 198: 1/15
Jul 15 2024 : 173Kraut: 11/15
Jul 15 2024 : Guest 104: 12/15
Jul 15 2024 : Guest 73: 11/15
Jul 15 2024 : Guest 70: 14/15
Jul 15 2024 : sw11: 15/15
Jul 14 2024 : Guest 47: 12/15
Jul 13 2024 : Guest 47: 13/15
Jul 12 2024 : Guest 75: 10/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which "Star Wars" movie does Liam Neeson play Qui-Gon Jinn?

Answer: Episode I: The Phantom Menace

Qui-Gon Jinn is killed near the end of "The Phantom Menace" by Darth Maul, who is then killed by Obi-Wan.
2. In which "Star Wars" movie do we first meet Jango Fett?

Answer: Episode II: Attack Of The Clones

Jango Fett is the one being cloned. Boba Fett is the clone he is raising as a son.
3. In which "Star Wars" movie does Yoda show some fancy moves against Count Dooku?

Answer: Episode II: Attack Of The Clones

Yoda man! It takes a lot out of him, but Yoda takes on Count Dooku.
4. In which "Star Wars" movie does Luke Skywalker first go to Dagobah to receive Jedi training?

Answer: Episode V: The Empire Strikes Back

Luke and R2D2 travel to Dagobah for Jedi training from Yoda.
5. Jar Jar Binks makes his first appearance. Which "Star Wars" film does that happen in?

Answer: Episode I: The Phantom Menace

What an annoying character! Thankfully he didn't appear very much in "Attack Of The Clones".
6. In which "Star Wars" movie do we first meet Lando Calrissian?

Answer: Episode V: The Empire Strikes Back

Lando is played by Billy Dee Williams. In "The Empire Strikes Back", Lando is tricked into betraying Han and company. He participates in the rescue of Han from Jabba and the attack on the Death Star in "Return Of The Jedi".
7. Which "Star Wars" movie won an Oscar for Best Music, Original Score?

Answer: Star Wars Episode IV: A New Hope

"Star Wars", "The Empire Strikes Back" and "Return Of The Jedi" were all nominated for John Williams' original scores, but only "Star Wars" won.
8. A young guy named Luke ends up with a droid containing a message for a man named Obi-Wan Kenobi, regarding the Empire's Death Star plans. In which "Star Wars" movie did that happen?

Answer: Star Wars Episode IV: A New Hope

Princess Leia stored the message in R2D2 before she was captured. R2D2 ends up at the farm of Luke's uncle on Tatooine, and sets out to find Obi-Wan with Luke and C-3PO in pursuit.
9. In which "Star Wars" movie does Princess Leia say, "I'd just as soon kiss a Wookiee"?

Answer: Episode V: The Empire Strikes Back

She says it to Han Solo when he asks "Afraid I was gonna leave without giving you a goodbye kiss?". He responds to her remark with, "I can arrange that! You could use a good kiss!".
10. In which "Star Wars" movie do the Ewoks help the rebels fight the evil Empire?

Answer: Episode VI: Return Of The Jedi

The cute, cuddly inhabitants of Endor do what they can to help destroy the Death Star.
11. Padme Amidala is Queen in which "Star Wars" movie?

Answer: Episode I: The Phantom Menace

Played by Natalie Portman, Padme is Queen Amidala in "The Phantom Menace", and Senator Amidala in "Attack Of The Clones".
12. In which "Star Wars" movie does Han find out that Leia and Luke are brother and sister?

Answer: Episode VI: Return Of The Jedi

While on Endor, Han asks Leia if she loves Luke. When she says yes, he says he'll stay out of their way. Leia tells Han it's not like that, Luke is her brother.
13. In which "Star Wars" movie is Chewbacca referred to as a "walking carpet"?

Answer: Star Wars Episode IV: A New Hope

When pushing past Chewbacca, Princess Leia says, "Will somebody get this big walking carpet out of my way?".
14. In which "Star Wars" movie is Han Solo thawed?

Answer: Episode VI: Return Of The Jedi

Han was frozen at the end of "The Empire Strikes Back", and thawed in "Return Of The Jedi".
15. In which "Star Wars" movie did Hayden Christensen appear?

Answer: Episode II: Attack Of The Clones

Hayden Christensen appeared in "Attack Of The Clones" as Anakin Skywalker. He also appeared in an excellent movie with Kevin Kline called "Life As A House".
Source: Author Polaris101

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us