FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Who Can Bend A Ball Like Beckham
Quiz about Who Can Bend A Ball Like Beckham

Who Can Bend A Ball Like Beckham? Quiz


This is a truly wonderful movie; here is my "Bend it Like Beckham" quiz. It's not easy, but enjoy it!

A multiple-choice quiz by rootsgrrl. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. Bend it Like Beckham

Author
rootsgrrl
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
197,565
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
3 / 10
Plays
3502
- -
Question 1 of 10
1. What number does Mel, the Captain of the Hounslow Harriers, wear? Hint


Question 2 of 10
2. How many of the Spice Girls are seen, heard, or referred to in this movie? Hint


Question 3 of 10
3. In which country did Mr. Bhamra play Cricket as a teenager? Hint


Question 4 of 10
4. What is Jesminder's middle name? Hint


Question 5 of 10
5. What make of car do Teet's parents drive? Hint


Question 6 of 10
6. Does "Aloo Gobi " mean "potato and cauliflower" in Punjabi?


Question 7 of 10
7. How old was Jess when she burned her right leg, leaving a scar that made her afraid to wear shorts? Hint


Question 8 of 10
8. A successful British Bhangra group plays music in the wedding scene. What is their name?

Answer: (Two Words----a capital letter and a two digit number)
Question 9 of 10
9. How long was Jess' fashion designer cousin married to "an English boy with blue hair," as Jess' mom puts it? Hint


Question 10 of 10
10. In the shopping scene near the beginning of the movie, what brand of bathroom tissue is Tony carrying for his mom? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What number does Mel, the Captain of the Hounslow Harriers, wear?

Answer: 6

You see Mel's number several times, most prominently when Jess gets a "red card". Jess wears number 7, just like David Beckham. Mel is played by Shaznay Lewis, a British pop singer, who sings "Dream Serene" on the soundtrack.
2. How many of the Spice Girls are seen, heard, or referred to in this movie?

Answer: 2

We hear Mel C.(Sporty Spice) singing "Independence Day," and "I Turn to You." Mrs. Paxton says, "there's a reason Sporty Spice is the only one without a fella." We see Posh Spice (Victoria Beckham) in the airport with her famous husband, at the end of the movie.
3. In which country did Mr. Bhamra play Cricket as a teenager?

Answer: Kenya

His team won the East African Cup, but when he came to England he was not allowed to play, because he was a Sikh.
4. What is Jesminder's middle name?

Answer: Kaur

Gurinder Chadha directed the movie. Singh is Jess' dad's middle name. Shaheen Khan played Jess' mom. Mr. Bhamra reads the name, "Jesminder Kaur Bhamra," from Jess' A-Level results.
5. What make of car do Teet's parents drive?

Answer: Jaguar

Jess' folks have a Mercedes. We see Teet's parents' car when they come to the Bhamra house "to eat dirt," as Pinky puts it.
6. Does "Aloo Gobi " mean "potato and cauliflower" in Punjabi?

Answer: Yes

These are the main ingredients, along with a lot of spices. On the DVD there is a demonstration by Gurinder Chadha on how to cook this delicious dish.
7. How old was Jess when she burned her right leg, leaving a scar that made her afraid to wear shorts?

Answer: 8

In a very sweet scene, she tells Joe about her pants catching fire when she was trying to make beans on toast. Joe shows her the scar on his knee. The actress who played Jess, Parminder Nagra, was scarred the same way, and it was written into the script.
8. A successful British Bhangra group plays music in the wedding scene. What is their name?

Answer: B 21

I'd love to go to a wedding where they're playing! They are a favorite of Gurinder Chadha. The song they perform is called "Darshan."
9. How long was Jess' fashion designer cousin married to "an English boy with blue hair," as Jess' mom puts it?

Answer: 3 years

Her cousin's mom was so disgraced after her daughter was "cast off," that she hasn't been to Temple since.
10. In the shopping scene near the beginning of the movie, what brand of bathroom tissue is Tony carrying for his mom?

Answer: Luxury

It was a 36-roll package. It probably lasted all year. That is a lot of toilet paper.
Source: Author rootsgrrl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Bend It Like Beckham Average
2. Bend It Like Beckham Average
3. Can You Bend It? Average
4. "Bend it like Beckham" Movie Average

7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us