FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Roy Orbison Retrospective II
Quiz about A Roy Orbison Retrospective II

A Roy Orbison Retrospective II Quiz


Roy Orbison had 23 Billboard Top 40 Pop Hits 1960-1989. From the lyrics given, you only need to select which song was one of those.

A multiple-choice quiz by lowtechmaster. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Roy Orbison

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
380,930
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
385
- -
Question 1 of 10
1. The lyrics "We'll have lovin' so fine / Magic moments divine /If you'll just say you're mine / I'll love you till the end of time" go with which Roy Orbison song? Hint


Question 2 of 10
2. Which song by Roy Orbison has these lyrics: "Tender nights before they fly / Send falling stars that seem to cry / Your baby doesn't want you anymore"? Hint


Question 3 of 10
3. In 1961, which song by Roy Orbison had these lyrics: "I was all right for a while, I could smile for a while / But when I saw you last night, you held my hand so tight / As you stopped to say hello"? Hint


Question 4 of 10
4. "I feel so bad I've got a worried mind / I'm lonesome all the time/ Since I left my baby behind...." Great start to what Roy Orbison hit? Hint


Question 5 of 10
5. The year is 1961. The lyrics are: "You walked away, the pain began / I knew I'd never love again." The artist is Roy Orbison. What is the song? Hint


Question 6 of 10
6. These lyrics come from which Roy Orbison song: "I remember the prom, every dance with you /All the crazy things we used to do / Sometimes we'd wait for a chance / And then we'd steal away"? Hint


Question 7 of 10
7. "Then all at once he was standing there / So sure of himself, his head in the air" are words from which Roy Orbison song? Hint


Question 8 of 10
8. What 1965 Roy Orbison song has these lyrics: "My lovely woman child, / I found you out running wild with someone new. / You've been untrue, and ev'rybody knows we're through"? Hint


Question 9 of 10
9. In 1962, Roy Orbison had what hit song that had these lyrics: "I love you and I'm dreaming of you, that won't do" Hint


Question 10 of 10
10. Roy Orbison's last hit in the period from 1960 through 1966 had these lyrics: "I know you're trying / To hide your broken heart; / You act so gay. / Yet behind the smile, / I know you're crying." What is the song? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The lyrics "We'll have lovin' so fine / Magic moments divine /If you'll just say you're mine / I'll love you till the end of time" go with which Roy Orbison song?

Answer: Blue Angel

"Blue Angel" was the second collaboration of Orbison and Joe Melson. It was also the second Orbison song to chart on the Billboard Top 40 Pop Hits. It ranked Number Nine in 1960.
2. Which song by Roy Orbison has these lyrics: "Tender nights before they fly / Send falling stars that seem to cry / Your baby doesn't want you anymore"?

Answer: It's Over

Roy Orbison collaborated with Bill Dees to create "It's Over." On the Billboard Top 40 Pop Hits in 1964, "It's Over" reached Number Nine.
3. In 1961, which song by Roy Orbison had these lyrics: "I was all right for a while, I could smile for a while / But when I saw you last night, you held my hand so tight / As you stopped to say hello"?

Answer: Crying

"Crying" was another collaboration between Orbison and Joe Melson. Although most would consider it one of Orbison's signature songs, it only got to Number Two on the Billboard Top 40 Pop Hits.
4. "I feel so bad I've got a worried mind / I'm lonesome all the time/ Since I left my baby behind...." Great start to what Roy Orbison hit?

Answer: Blue Bayou

Roy Orbison wrote both the words and music to "Blue Bayou." A haunting song, it only got to Number 29 on the Billboard Top 40 Pop Hits list in 1963. Linda Ronstadt's version went to number three on the US Billboard Pop Singles chart.
5. The year is 1961. The lyrics are: "You walked away, the pain began / I knew I'd never love again." The artist is Roy Orbison. What is the song?

Answer: I'm Hurtin'

"I'm Hurtin'" was the third Orbison song to chart on the Billboard Top 40 Pop Hits. Like the first two ("Only The Lonely" and "Blue Angel") it was a collaborative effort between Roy Orbison and Joe Melson. It reached Number 27.
6. These lyrics come from which Roy Orbison song: "I remember the prom, every dance with you /All the crazy things we used to do / Sometimes we'd wait for a chance / And then we'd steal away"?

Answer: The Crowd

"The Crowd" was another collaboration between Roy Orbison and Joe Melson. On the Billboard Top 40 Pop Hits, it reached Number 26 in 1962.
7. "Then all at once he was standing there / So sure of himself, his head in the air" are words from which Roy Orbison song?

Answer: Running Scared

"Running Scared" was the fourth collaboration with Orbison and Joe Melson, and the fourth Orbison song to chart on the Billboard Top 40 Pop Hits. "Running Scared" (1961) was Roy Orbison's first Number One hit [his only other Number One hit was "Oh, Pretty Woman" in 1964].
8. What 1965 Roy Orbison song has these lyrics: "My lovely woman child, / I found you out running wild with someone new. / You've been untrue, and ev'rybody knows we're through"?

Answer: Goodnight

"Goodnight is a Roy Orbison and Bill Dees song. In 1965 it got to Number 21 on the Billboard Top 40 Pop Hits chart.
9. In 1962, Roy Orbison had what hit song that had these lyrics: "I love you and I'm dreaming of you, that won't do"

Answer: Dream Baby (How Long Must I Dream)

"Dream Lover (How Long Must I Dream)" was written by Nina Provencal, Jason Moe, and Matthew Lawrence. On the Billboard Top 40 Pop Hits list, it reached Number Four.
10. Roy Orbison's last hit in the period from 1960 through 1966 had these lyrics: "I know you're trying / To hide your broken heart; / You act so gay. / Yet behind the smile, / I know you're crying." What is the song?

Answer: Twinkle Toes

In 1966, "Twinkle Toes" edged into the Billboard Top 40 Pop Hits at Number 39. It was another collaboration between Orbison and Bill Dees.
Source: Author lowtechmaster

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Roy Orbison and Tom/Tommy:

Four Roy Orbison quizzes, and one quiz on Tom/Tommy

  1. A Roy Orbison Retrospective Average
  2. A Roy Orbison Retrospective II Average
  3. A Roy Orbison Retrospective III Average
  4. A Roy Orbison Retrospective IV Average
  5. Tom/Tommy But Not Dick Or Harry Average

6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us