FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bright Eyes Lyrics
Quiz about Bright Eyes Lyrics

Bright Eyes Lyrics Trivia Quiz


I'll give you the lyric and you tell me which song it's from. If you know Bright Eyes, it should be a piece of cake. Have fun, and maybe you can learn a little about an awesome band.

A multiple-choice quiz by murmuring_soul. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Bright Eyes

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
182,599
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
998
- -
Question 1 of 10
1. What song is this lyric from?

"I believe that lovers should be chained together
and thrown into a fire with their songs and letters..."
Hint


Question 2 of 10
2. What song is this lyric from?

"And I kissed a girl with a broken jaw
that her father gave to her..."
Hint


Question 3 of 10
3. What song is this lyric from?

"And I've cried, and you'd think I'd be better for it,
but the sadness just sleeps and it stays in your spine
for the rest of your life..."
Hint


Question 4 of 10
4. What song is this lyric from?

"I've got the money if you've got the time.
He said it feels good I said I'll give it a try..."
Hint


Question 5 of 10
5. What song is this lyric from?

"I'll give you only one reply:
I know not who I am..."
Hint


Question 6 of 10
6. What song is this lyric from?

"So that's how I learned the lesson that everyone's alone,
and your eyes must do some raining if you're ever going to grow..."
Hint


Question 7 of 10
7. What song is this lyric from?

"There's kids playing guns in the street,
and one's pointing his tree branch at me..."
Hint


Question 8 of 10
8. What song is this lyric from?

"There is someone looking for what I've concealed
in my secret drawer, in my pockets deep..."
Hint


Question 9 of 10
9. What song is this lyric from?

"So the street filled, like a basin, up with cameras and their crews.
And they washed away the rumors leaving just the concrete truth..."
Hint


Question 10 of 10
10. Okay, here's a tough one to leave you with.

"And language just happened, it was never planned,
and it's inadequate to describe where I am..."

What song is this lyric from?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 03 2024 : Guest 173: 4/10
Jan 08 2024 : Guest 152: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What song is this lyric from? "I believe that lovers should be chained together and thrown into a fire with their songs and letters..."

Answer: A Perfect Sonnet

From the "Every Day and Every Night" EP.

Bright Eyes is headed by Conor Oberst, a prodigy from Omaha, Nebraska who has been recording since he was thirteen.
2. What song is this lyric from? "And I kissed a girl with a broken jaw that her father gave to her..."

Answer: The Calendar Hung Itself

From the album "Fevers and Mirrors".
3. What song is this lyric from? "And I've cried, and you'd think I'd be better for it, but the sadness just sleeps and it stays in your spine for the rest of your life..."

Answer: The City Has Sex

From the album "Letting Off the Happiness".

Bright Eyes is signed to the independent label Saddle Creek Records, based in Omaha, Nebraska.
4. What song is this lyric from? "I've got the money if you've got the time. He said it feels good I said I'll give it a try..."

Answer: Lover I Don't Have to Love

From the album "Lifted, Or the Story is in the Soil Keep Your Ear to the Ground".
5. What song is this lyric from? "I'll give you only one reply: I know not who I am..."

Answer: Haligh, Haligh, A Lie, Haligh

From the album "Fevers and Mirrors".

Other bands signed on Saddle Creek Records include Cursive, Rilo Kiley, Sorry About Dresden, and Now It's Overhead.
6. What song is this lyric from? "So that's how I learned the lesson that everyone's alone, and your eyes must do some raining if you're ever going to grow..."

Answer: Bowl of Oranges

From the album "Lifted".
7. What song is this lyric from? "There's kids playing guns in the street, and one's pointing his tree branch at me..."

Answer: One Foot in Front of the Other (Landlocked Blues)

From the "Saddle Creek 50" compilation CD.

As opposed to a traditional band, Bright Eyes is more of a collective of musicians from various Saddle Creek acts. Different cd's feature different musicians, with Conor Oberst as the only constant.
8. What song is this lyric from? "There is someone looking for what I've concealed in my secret drawer, in my pockets deep..."

Answer: A Song to Pass the Time

From the album "Fevers and Mirrors".
9. What song is this lyric from? "So the street filled, like a basin, up with cameras and their crews. And they washed away the rumors leaving just the concrete truth..."

Answer: From a Balance Beam

From the album "Lifted".

Oberst's other efforts include Commander Venus, a band he joined in 1994 when he was only fourteen, and Desaparecidos, another Saddle Creek band that is more energetic and punk than Bright Eyes.
10. Okay, here's a tough one to leave you with. "And language just happened, it was never planned, and it's inadequate to describe where I am..." What song is this lyric from?

Answer: A Scale, a Mirror and Those Indifferent Clocks

From the album "Fevers and Mirrors".

I hope you enjoyed my quiz. I certainly enjoyed making it.
Source: Author murmuring_soul

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us