FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Conor Oberst
Quiz about Conor Oberst

Conor Oberst Trivia Quiz


Bright Eyes are my favourite band ever and with the music category being full up at the moment i decided to write a quiz on the best song writer in our time, in my opinion anyway.

A multiple-choice quiz by nibbleme. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Bright Eyes

Author
nibbleme
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
283,363
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
320
Last 3 plays: Guest 199 (10/10), Guest 173 (6/10), Guest 45 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Conor Oberst was born in 1980, but on which date? He also names a song after his birthday on the album 'A Collection of Songs Written and Recorded 1995-1997'. Hint


Question 2 of 10
2. Where did Conor grow up? Hint


Question 3 of 10
3. Which band has Conor NOT played in? Hint


Question 4 of 10
4. Which independent record label is Conor a founding member of? Hint


Question 5 of 10
5. Conor Oberst was widly regarded as the only permenant member of Bright Eyes untill recently. Which other members permanently joined the band in 2007? Hint


Question 6 of 10
6. Oberst is quoted as saying: 'Whether people praise or criticize, it's only going to make me...'. Hint


Question 7 of 10
7. In 'To Love and to be Loved', track 13 from the album 'Lifted', where does Conor say he woke up? Hint


Question 8 of 10
8. Which organisation is Conor an active member of? Hint


Question 9 of 10
9. Which one of these Bright Eyes songs was written by someone not in the band? Hint


Question 10 of 10
10. Conor has been criticised and has apologised for slating who or what at Glastonbury music festival 2005? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 09 2024 : Guest 199: 10/10
Feb 03 2024 : Guest 173: 6/10
Jan 22 2024 : Guest 45: 7/10
Jan 19 2024 : Guest 107: 9/10
Dec 30 2023 : Guest 66: 7/10
Dec 26 2023 : Guest 104: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Conor Oberst was born in 1980, but on which date? He also names a song after his birthday on the album 'A Collection of Songs Written and Recorded 1995-1997'.

Answer: 15th February

'February fifteenth. All eyes on the calendar. Another year I claim of total indifference.' These are lyrics from the song "Feb. 15th".
2. Where did Conor grow up?

Answer: Omaha, Nebraska

Conor was born and raised in Omaha, Nebraska.
3. Which band has Conor NOT played in?

Answer: Rilo Kiley

Conor fronted Commander Venus in 1994, played drums in Park Ave. in 1996 and fronted the band Desaparecidos in 2001.
4. Which independent record label is Conor a founding member of?

Answer: Saddle Creek Records

Saddle Creek Records is an indie rock label based in Omaha and founded in 1993.
5. Conor Oberst was widly regarded as the only permenant member of Bright Eyes untill recently. Which other members permanently joined the band in 2007?

Answer: Nate Walcott and Mike Mogis

Matthew Olsen played keyboard and synths in the 2007 line up, Maria Taylor has been a frequent contributor and appears as the drummer in the video for "Four Winds". Clay Leverett played drums in the 2007 line up. Nate Walcott and Mike Mogis are both multi-talented permanent members of Bright Eyes.
6. Oberst is quoted as saying: 'Whether people praise or criticize, it's only going to make me...'.

Answer: more self-conscious

This quote was taken from an interview with The A.V club where he speaks about growing up in public, pride and heritage.
7. In 'To Love and to be Loved', track 13 from the album 'Lifted', where does Conor say he woke up?

Answer: Chicago hospital

'Well I awoke in relief. My sheets and tubes were all tangled, weak from whiskey and pills, in a Chicago hospital.' One of my favourite songs!
8. Which organisation is Conor an active member of?

Answer: PETA

Conor has appeared in various videos supporting PETA and a vegetarian lifestyle.
9. Which one of these Bright Eyes songs was written by someone not in the band?

Answer: I Woke Up With This Song In My Head This Morning

'I Woke Up With This Song In My Head This Morning' appears on the CD single 'Lua' and was written by Alex Mcmanus.
10. Conor has been criticised and has apologised for slating who or what at Glastonbury music festival 2005?

Answer: John Peel

Conor stumbled onto the Peel stage and made rude remarks about the late DJ John Peel. Oberst has sincerely apologised stating that at the time he was completely intoxicated and has nothing but respect for John Peel.
Source: Author nibbleme

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us