Quiz about Finish the Classic Rock Lyric
Quiz about Finish the Classic Rock Lyric

Finish the Classic Rock Lyric Trivia Quiz


These are some of my favorite songs of all time. Most of them are pretty old, but well known. It should be easy. Enjoy!

A multiple-choice quiz by munkigrl16. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Classic Rock
  8. »
  9. Classic Rock Lyrics

Author
munkigrl16
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
83,852
Updated
Mar 05 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
20386
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 66 (0/10), Guest 69 (9/10), Guest 173 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Bye bye Miss American Pie. Drove my Chevy to the levee, but __
___ __
__."
Hint

the levee was dry
I had to try
my throat was dry
my Chevy had died

2. "Sing us a song you're the Piano Man. ___ _ _ ___
___. Well we're all in the mood for a melody, and you've got us feelin' alright."
Hint

I'm going to the prom tonight
sing us a song tonight
it's been a long long night
say that it's wrong to fight

3. "Actin' funny, but I don't know why. Excuse me ___ _ ___
__ __."
Hint

while I kiss the sky
while my tears run dry
while I kiss this guy
cause I have to cry

4. "And here's to you __. ____ . Jesus loves you more than you will know."

Answer: (Two Words - no punctuation)
5. "Exit light, enter night, take my hand, __ _ ___
___ ___."
Hint

off to Never never Land
off to sleep in Dreamland
off we go to Disneyland
here we go around again

6. "All the leaves are brown, and the sky is ___." Hint

orange
blue
gray
pink

7. "There's a lady who's sure all that glitters is gold, and she's buying a _____ _ ____."

Answer: (Three Words,)
8. "Imagine there's no heaven, it's easy if you try. No hell below us, ___ _ ___
__."
Hint

you could not deny
no need to lie
I'm trying not to pry
above us only sky

9. "Hey Mr. ________
__, play a song for me. I'm not sleepy and there ain't no place I'm goin' to."
Hint

Blue Eyes
Green Jeans
Tambourine Man
Piano Man

10. "Hey teacher ___
___ __
___! All in all it's just another brick in the wall."
Hint

they're just kids c'mon
leave them kids alone
let us out of this prison
leave those lids alone


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Bye bye Miss American Pie. Drove my Chevy to the levee, but __ ___ __ __."

Answer: the levee was dry

Don McLean: American Pie (1971). Written about the plane crash that killed music legends Buddy Holly, Richie Valens, and The Big Bopper. Feb. 3, 1959 The day the music died. This song is 8:35 min. long but I could listen to it over and over.
2. "Sing us a song you're the Piano Man. ___ _ _ ___ ___. Well we're all in the mood for a melody, and you've got us feelin' alright."

Answer: sing us a song tonight

Billy Joel: Piano Man(1973)
3. "Actin' funny, but I don't know why. Excuse me ___ _ ___ __ __."

Answer: while I kiss the sky

Jimi Hendrix: Purple Haze. Another great one.
4. "And here's to you __. ____ . Jesus loves you more than you will know."

Answer: Mrs Robinson

Simon and Garfunkel: "Mrs. Robinson", from the film "The Graduate" (1967) .
5. "Exit light, enter night, take my hand, __ _ ___ ___ ___."

Answer: off to Never never Land

Metallica: Enter Sandman. It's not classic rock but its still a great song.
6. "All the leaves are brown, and the sky is ___."

Answer: gray

The Mamas & The Papas: California Dreamin'. Great harmony, gotta love it.
7. "There's a lady who's sure all that glitters is gold, and she's buying a _____ _ ____."

Answer: stairway to heaven

Led Zeppelin: Stairway to Heaven. In my opinion one of the best songs ever.
8. "Imagine there's no heaven, it's easy if you try. No hell below us, ___ _ ___ __."

Answer: above us only sky

John Lennon: "Imagine"(1970) Another one of the best. "Imagine" was Lennon's first album released after the Beatles broke up, and the most critically acclaimed since.
9. "Hey Mr. ________ __, play a song for me. I'm not sleepy and there ain't no place I'm goin' to."

Answer: Tambourine Man

Bob Dylan: Tambourine man
10. "Hey teacher ___ ___ __ ___! All in all it's just another brick in the wall."

Answer: leave them kids alone

Pink Floyd: "Another Brick in the Wall". part 2.(1979)Album: "The Wall". In 1982 "The Wall" was made into a film about a man named Pink Floyd whose troubled childhood resulted in a life of drugs eventually driving him insane.
Source: Author munkigrl16

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 66: 0/10
Dec 01 2022 : Guest 69: 9/10
Dec 01 2022 : Guest 173: 8/10
Dec 01 2022 : Guest 141: 4/10
Nov 30 2022 : Guest 192: 10/10
Nov 28 2022 : Guest 207: 9/10
Nov 26 2022 : Guest 24: 8/10
Nov 26 2022 : Guest 141: 6/10
Nov 25 2022 : Guest 64: 9/10

Score Distribution

quiz
12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us