FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Jackson Browne Lyrics
Quiz about Jackson Browne Lyrics

Jackson Browne Lyrics Trivia Quiz


Name the song which contains the following Jackson Browne lyrics.

A multiple-choice quiz by garykegham. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Jackson Browne

Author
garykegham
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
194,610
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
780
- -
Question 1 of 10
1. Which Jackson Browne song contains the following lyric? "So lonely and so wild, until you turned and smiled." Hint


Question 2 of 10
2. Name the song in which Jackson speaks the following lines: " Anyway, I guess you wouldn't know unless I told you. But, I love you." Hint


Question 3 of 10
3. The line "I'm sitting down by the highway" appears in both of the following songs. Hint


Question 4 of 10
4. Which Jackson song contains the line, "I'm not worried about Madonna or the next thing she might do?" Hint


Question 5 of 10
5. "There was a hole left in the wall from some ancient fight. About the size of a fist, or something thrown that had missed," is from the following song? Hint


Question 6 of 10
6. Jackson speaks of angels often in his songs. In which song does he say, "And the angels are older. They know not to wait up for the sun, they look over my shoulder?" Hint


Question 7 of 10
7. In this song Jackson says, "the bills will be paid and the pleasure will mend". Hint


Question 8 of 10
8. Which song contains the lines, "I want to live in the world not inside some wall. I want to live in the world where I can hear if anothers voice should call"? Hint


Question 9 of 10
9. Which song contains the line, "Baby if you can hear me, turn down your radio?" Hint


Question 10 of 10
10. This line is from one of Jackson's most famous and popular songs. "Where the ads take aim and lay their claim to the heart and the soul of the spender." Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Jackson Browne song contains the following lyric? "So lonely and so wild, until you turned and smiled."

Answer: I Thought I Was a Child

This song is a sequel to "A Child In These Hills."
2. Name the song in which Jackson speaks the following lines: " Anyway, I guess you wouldn't know unless I told you. But, I love you."

Answer: Hold On Hold Out

This is the first song in which Jackson actually uses the line "I love you." He speaks it at the end of "Hold On Hold Out."
3. The line "I'm sitting down by the highway" appears in both of the following songs.

Answer: "Your Bright Baby Blues" and "Sleep's Dark and Silent Gate"

This is the first line in "Your Bright Baby Blues" and reappears as a counter line in "Sleep's Dark and Silent Gate."
4. Which Jackson song contains the line, "I'm not worried about Madonna or the next thing she might do?"

Answer: Waiting for You

This line was originally an ad lib and was not intended to be included in the final recording.
5. "There was a hole left in the wall from some ancient fight. About the size of a fist, or something thrown that had missed," is from the following song?

Answer: Shape of a Heart

This song was possibly written for Ethan, Jackson's first son, to explain the relationship between Jackson and Ethan's mother, Phyllis, who commited suicide.
6. Jackson speaks of angels often in his songs. In which song does he say, "And the angels are older. They know not to wait up for the sun, they look over my shoulder?"

Answer: Farther On

7. In this song Jackson says, "the bills will be paid and the pleasure will mend".

Answer: All Good Things

This is the last song on "I'm Alive." The title, "All Good Things," was also the title of the final episode of the TV show "Star Trek, The Next Generation."
8. Which song contains the lines, "I want to live in the world not inside some wall. I want to live in the world where I can hear if anothers voice should call"?

Answer: Alive in the World

Jackson's constant theme of surviving and thriving throughout life is resounded once again in, "Alive in the World."
9. Which song contains the line, "Baby if you can hear me, turn down your radio?"

Answer: Bright Baby Blues

Jackson performed a version of this song live with the Eagles before he had completed the lyrics.
10. This line is from one of Jackson's most famous and popular songs. "Where the ads take aim and lay their claim to the heart and the soul of the spender."

Answer: The Pretender

Both the song and the album, "The Pretender," launched Jackson's career into super stardom.
Source: Author garykegham

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us