FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Music Hall SingALong
Quiz about Music Hall SingALong

Music Hall Sing-A-Long Trivia Quiz


Before cinema, before TV, and long long before the ipod nearly all the popular songs came from Music Hall. A lot are still familiar to us today. Can you complete these lyrics.

A multiple-choice quiz by Christinap. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music by Year
  8. »
  9. 1930s Music and before

Author
Christinap
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
330,206
Updated
Jul 18 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
559
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. "I'm following in_______". What completes the title? Hint


Question 2 of 10
2. "My Old Man Said_________". What did he say? Hint


Question 3 of 10
3. "Where Did You Get______". What completes the title? Hint


Question 4 of 10
4. "The Daring Young Man On________". What comes next? Hint


Question 5 of 10
5. "The Boy I Love Is________". Where is the boy? Hint


Question 6 of 10
6. "You'll Look Sweet Upon The Seat Of_______". Of What? Hint


Question 7 of 10
7. "The______ That Blighted My Life". What completes this title? Hint


Question 8 of 10
8. "Let Me Call You_______". What is the missing word(s)? Hint


Question 9 of 10
9. "Doing The______". What comes next? Hint


Question 10 of 10
10. "With My Little ______ In My Hand". What have I got in my hand? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 11 2024 : Guest 175: 3/10
Apr 10 2024 : Guest 204: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "I'm following in_______". What completes the title?

Answer: Father's Footsteps

"I'm following in father's footsteps,
I'm following me dear old dad
He's just in front with a fine big gal,
So I thought that I'd have one as well.
I don't know where he's going,
But when he gets there I'll be glad!
I'm following in father's footsteps, Yes,
I'm following me dear old dad!"

The song was written by E.W. Rogers in 1902, and was popularised by male impersonator Vesta Tilley.
2. "My Old Man Said_________". What did he say?

Answer: Follow The Van

"My old man said, "Follow the van, don't dilly dally on the way!"
Off went the van with the home packed in it,
I walked behind with me old cock linnet.
But I dillied and dallied, dallied and dillied,
Lost the van and don't know where to roam.
You can't trust the specials like the old-time coppers
When you can't find your way home."

The song is most associated with Marie Lloyd, and refers to a couple doing a moonlight flit because they couldn't afford the rent.
3. "Where Did You Get______". What completes the title?

Answer: That Hat

"Where did you get that hat? Where did you get that tile?
Isn't it a nobby one, and just the proper style?
I should like to have one Just the same as that!"
Where'er I go, they shout "Hello! Where did you get that hat?"

The song was first written in 1888 and the lyrics were changed to the popular ones used in the Music Halls in around 1901.
4. "The Daring Young Man On________". What comes next?

Answer: The Flying Trapeze

"He'd fly through the air with the greatest of ease
The daring young man on the flying trapeze
His movements were graceful, all the girls he could please
And my love he's stolen away."

The song was written in 1867 and is thought to be based on the success of trapeze artist Jules Leotard, who was the first person to turn a somersault in mid air whilst flying from one trapeze to another.
5. "The Boy I Love Is________". Where is the boy?

Answer: Up In The Gallery

"The boy I love is up in the gallery,
The boy I love is looking now at me,
There he is, can't you see, waving his handkerchief,
As merry as a robin that sings on a tree."

Written in 1885 for Nellie Power the song was made famous by Marie Lloyd. It was her first major success.
6. "You'll Look Sweet Upon The Seat Of_______". Of What?

Answer: A Bicycle Built For Two

"Daisy, Daisy, give me your answer, do,
I'm half crazy all for the love of you.
It won't be a stylish marriage -
I can't afford a carriage,
But you'd look sweet upon the seat
Of a bicycle built for two."

Composed by Harry Dacre in 1892, the song was rumoured to have been inspired by Daisy, Countess of Warwick, a mistress of King Edward VII.
7. "The______ That Blighted My Life". What completes this title?

Answer: Spaniard

"List to me while I tell you
Of the Spaniard that blighted my life
List to me while I tell you
Of the man who pinched my future wife."

Written and performed by Billy Merson in 1911 the song became one of Al Jolson's earliest performances. He featured in in his 1913 show "The Honeymoon Express".
8. "Let Me Call You_______". What is the missing word(s)?

Answer: Sweetheart

"Let me call you "Sweetheart," I'm in love with you.
Let me hear you whisper that you love me too.
Keep the love-light glowing in your eyes so true.
Let me call you "Sweetheart," I'm in love with you."

Written in 1910 by Leo Friedman and Beth Slater Whitsun the song was an immediate Music Hall favourite. The original sheet music cover featured a girl who was later said to be Virginia Rappe, the girl at the heart of the 1921 Fatty Arbuckle scandal.
9. "Doing The______". What comes next?

Answer: Lambeth Walk

"Any time you're Lambeth way,
Any evening, any day,
You'll find us all
Doin' the Lambeth Walk. Oi!"

Written by Noel Gay for his musical "Me and My Girl" both the song and the dance craze associated with it swept London, and even reached the USA. Many bands did versions of it including Duke Ellington.
10. "With My Little ______ In My Hand". What have I got in my hand?

Answer: Ukulele

"With my little ukulele in my hand, of course the people do not understand
Some say why don't you be a scout, why don't you read a book?
But I get lots more pleasure when I'm playing with my uke.
Of course I take no notice you can tell
For mother's sound advice will always stand.
She said "My boy do what I say and you'll never go astray
If you keep your ukulele in your hand, yes son
Keep your ukulele in your hand."

Written in 1933 this song is most associated with George Formby, who managed to make it sound slightly naughty.
Source: Author Christinap

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us