Quiz about Songs From the 1930s I Like  Part 1
Quiz about Songs From the 1930s I Like  Part 1

Songs From the 1930s I Like - Part 1 Quiz


I found 87 songs from the 1930s that I like. So that means the 1930s section of my music-by-year quizzes will have eight parts. This is part one. It will cover songs from 1930 and 1931. Enjoy!

A multiple-choice quiz by Ilona_Ritter. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music by Year
  8. »
  9. 1930s Music and before

Author
Ilona_Ritter
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
410,623
Updated
Oct 26 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
214
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 81 (9/10), Guest 24 (8/10), Guest 216 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. 1930: This song was made famous by Ray Charles in 1960. What song about a U.S. state is this? Hint

New York, New York
My Old Kentucky Home
Oklahoma
Georgia on My Mind

2. 1930: According to a song, what direction should you go on "a lazy river"? Hint

up
east
down
left

3. 1931: "Why not take all of___?" What is the rest of this first line and song title? Hint

these
it
me
those

4. 1931: Complete the lyrics from "As Time Goes By." "You must remember this; a kiss is ___
__ ___."
Hint

hard to get
a lovely thing
just a kiss
gross and yucky

5. 1931: Complete this title: "Brother, Can You Spare a ____?" Hint

nickle
dime
quarter
dollar

6. 1931: What word is missing in the line from "Dream a Little Dream Of Me"? "Just ____ me tight and tell me you'll miss me."

hold
squeeze

7. 1931: Complete this line from "Goodnight, Sweetheart." "I hate to ____
____, but I really must say. Goodnight, sweetheart, goodnight."
Hint

leave you
go away
take off
abandon thee

8. 1931: What country completes this song title: "Lady of _____"? Hint

Laos
France
Spain
Greece

9. 1931: According to the song "Life is Just a Bowl of Cherries," why shouldn't we "take it serious"? Hint

Life's too mysterious
Don't be imperious
You're just delirius
Some are deleterious

10. 1931: According to a song that Cab Calloway co-wrote and sang, who is a "Moocher"? Hint

Malory
Maureen
Mavis
Minnie


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 1930: This song was made famous by Ray Charles in 1960. What song about a U.S. state is this?

Answer: Georgia on My Mind

Hoagy Carmichael and Stuart Gorrel wrote "Georgia on My Mind" in 1930. Carmichael was the first person to record the song.

Ray Charles was born in Albany, Georgia, on September 23, 1930. It was his version of the song that became the state song of Georgia in 1979.
2. 1930: According to a song, what direction should you go on "a lazy river"?

Answer: up

Hoagy Carmichael and Sidney Arodin wrote "Up a Lazy River" in 1930. Many people have recorded it since then. Bing Crosby and Louis Armstrong recorded it for their album "Bing & Satchmo" in 1960. But perhaps, the song's most famous recording was done in 1952 by The Mills Brothers.
3. 1931: "Why not take all of___?" What is the rest of this first line and song title?

Answer: me

Gerald Marks and Seymour Simons wrote "All of Me" in 1931. The song was written in B-flat major. It was first sung by Belle Baker on the radio. That same year Paul Whiteman and His Orchestra recorded it. The Louis Armstrong version reached number one on the US Pop Charts. In 2000, "All of Me" received the Towering Song Award" by the Songwriters Hall of Fame.

The 1984 movie of the same name used the Frank Sinatra version.
4. 1931: Complete the lyrics from "As Time Goes By." "You must remember this; a kiss is ___ __ ___."

Answer: just a kiss

Herman Hupfeld wrote, "As Time Goes By" in 1931. It was sung by Dooley Wilson (who played Sam) in "Casablanca." It was voted the second greatest movie song in 100 years, only beaten by Judy Garland's "Over the Rainbow".
5. 1931: Complete this title: "Brother, Can You Spare a ____?"

Answer: dime

Although not released until 1932, the song was written in 1931 by Jay Gorney and Yip Harburg. It tells the story of a person chasing the American dream only to have those dreams dashed by the Great Depression. Bing Crosby and Rudy Vallée both recorded the song in 1932.
6. 1931: What word is missing in the line from "Dream a Little Dream Of Me"? "Just ____ me tight and tell me you'll miss me."

Answer: hold

Fabian Andre, Wilbur Schwandt, and Gus Kahn wrote "Dream a Little Dream of Me" in 1931. It was first recorded by Ozzy Nelson and Wayne King and His Orchestra that same year. Ernie Birchill sang the latter. Perhaps the best-known recording was by Cass Elliot with The Mamas & the Papas in 1968.
7. 1931: Complete this line from "Goodnight, Sweetheart." "I hate to ____ ____, but I really must say. Goodnight, sweetheart, goodnight."

Answer: leave you

Ray Noble, Jimmy Campbell, and Reg Connelly wrote "Goodnight, Sweetheart" in 1931. It was first recorded by the Wayne King Orchestra, with Ernie Birchill on the vocals. It was the theme song of the 1990 Britsh TV sitcom "Goodnight Sweetheart".
8. 1931: What country completes this song title: "Lady of _____"?

Answer: Spain

Tolchard Evans and Erell Reaves, (also known as Stanley J. Damerell), Robert Hargreaves, and Henry Tilsey, wrote "Lady of Spain" in 1931. The first recording was done by Al Bowlly and Tino Folgar in 1931. In an episode of "I Love Lucy" from season 3 called "Ricky's Life Story," Ricky Ricardo (Desi Arnaz) sang the song.
9. 1931: According to the song "Life is Just a Bowl of Cherries," why shouldn't we "take it serious"?

Answer: Life's too mysterious

Ray Henderson and Lew Brown wrote "Life Is Just a Bowl of Cherries" in 1931. Ethel Merman was the first to publicly sing it when she sang it in "Scandals of 1931." It has since been recorded by many artists, including Judy Garland, Rudy Vallée, and Johnny Mathis.
10. 1931: According to a song that Cab Calloway co-wrote and sang, who is a "Moocher"?

Answer: Minnie

Cab Calloway, Irving Mills, and Clarence Gaskill wrote the jazz song "Minnie the Moocher" in 1931. Calloway recorded it the same year. Calloway added the scat parts such as "Hi De Hi De Hi De Ho" and had the audience repeat it back until he got so fast they couldn't keep up.
Source: Author Ilona_Ritter

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : Guest 81: 9/10
Jan 26 2023 : Guest 24: 8/10
Jan 18 2023 : Guest 216: 7/10
Jan 17 2023 : amarie94903: 10/10
Jan 13 2023 : MWood9: 9/10
Jan 12 2023 : Guest 108: 10/10
Jan 07 2023 : Guest 86: 9/10
Jan 06 2023 : piet: 10/10
Jan 05 2023 : Guest 184: 10/10

1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us