Quiz about Lyrics from Nightwish
Quiz about Lyrics from Nightwish

Lyrics from Nightwish Trivia Quiz


This is a quiz about the lyrics of Finnish power metal band Nightwish.

A multiple-choice quiz by moonwitch. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Nightwish

Author
moonwitch
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
230,204
Updated
Nov 06 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
25
Last 3 plays: donna399 (1/10), rupert774 (10/10), Guest 98 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What song do these lyrics belong to?

"My flower withered between the pages two and three"
Hint

Wish I Had An Angel
Nemo
Dead to the World
Wishmaster

2. "Sorrow has a human heart" appears in which song? Hint

Sleeping Sun
Over the Hills and Far Away
Beauty and the Beast
Devil and the Deep Dark Ocean

3. Finish the line

"I took a step outside an _____"

Answer: (Two Words)
4. "Fare thee well, little broken heart. Downcast eyes _____"

What comes next?
Hint

the long kiss goodbye
forever lost
my only love
lifetime loneliness

5. Which album do the following lyrics belong to?

"A siren from the deep came to me, sang my name my longing"
Hint

Once
Wishmaster
Oceanborn
Century Child

6. Finish the line

"No falling for life. A gain for every lose. Time gathered me but _____"

Answer: (Three Words)
7. What song do these lyrics belong to?

"We cared, you took. You fought, we lost"
Hint

Creek Mary's Blood
The Siren
Wanderlust
Nemo

8. Finish the line

"Some wounds never heal. Some tears never will dry for the unkind"
Hint

Some tears always flow
Tears and blood tears and blood
We all cry
Cry for mankind

9. What song do these lyrics belong to?

"He knew that it would cost him dear, but yet he dare not say"
Hint

The Kinslayer
Deep Silent Complete
Over the Hills and Far Away
The Carpenter

10. What song is this from?

"No will to wake to this morn. To see another black rose born"
Hint

Swanheart
Elvenpath
End of All Hope
Phantom of the Opera


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What song do these lyrics belong to? "My flower withered between the pages two and three"

Answer: Nemo

Nemo is Latin for "No one".

"Nemo" was the first single from their 2004 album, "Once".
2. "Sorrow has a human heart" appears in which song?

Answer: Sleeping Sun

"Sleeping Sun" was the second single released from "Oceanborn", and the video for it was shot on location in Finland.
3. Finish the line "I took a step outside an _____"

Answer: innocent heart

"Deep into a dying day
I took a step outside an innocent heart
Prepare to hate me fall when I may
This night will hurt you like never before"

"Wish I Had An Angel" was featured in the 2004 film "Alone In the Dark".
4. "Fare thee well, little broken heart. Downcast eyes _____" What comes next?

Answer: lifetime loneliness

"Forever Yours".

"Fare thee well, little broken heart
Downcast eyes, lifetime loneliness
Whatever walks in my heart will walk alone"

"Fare thee well" is the name of a poem by Lord Byron.
5. Which album do the following lyrics belong to? "A siren from the deep came to me, sang my name my longing"

Answer: Once

"Ghost Love Score" is the the most highly orchestrated Nightwish song, and runs over ten minutes.

"Once" is the last of their albums with Tarja Turunen on lead vocals.
6. Finish the line "No falling for life. A gain for every lose. Time gathered me but _____"

Answer: Kept me flying

"Away" is a beautiful ballad written by founding member Tuomas Holopainen, appearing on their 2001 EP "Over the Hills and Far Away".
7. What song do these lyrics belong to? "We cared, you took. You fought, we lost"

Answer: Creek Mary's Blood

"Creek Mary's Blood" is a book by Dee Brown, which tells the story of an Indian woman and four generations of her descendants.

There is quite a bit of controversy over the song, due to the chanting performed by John Two-Hawks, which is said to be in the Lakota language. It is alleged by some that Two-Hawks is not in fact Native American, and that the chanting is gibberish.
8. Finish the line "Some wounds never heal. Some tears never will dry for the unkind"

Answer: Cry for mankind

The song "The Kinslayer" was written about the 1999 massacre at Columbine high school in Colorado. It is on their 2000 album, "Wishmaster".
9. What song do these lyrics belong to? "He knew that it would cost him dear, but yet he dare not say"

Answer: Over the Hills and Far Away

Nightwish covered the song by Gary Moore, "Over the Hills and Far Away", in 2001.
10. What song is this from? "No will to wake to this morn. To see another black rose born"

Answer: End of All Hope

"End of All Hope" features the line "Wounded is the deer that leaps highest". The excerpt is similar to a Emily Dickson rhyme.
Source: Author moonwitch

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 30 2023 : donna399: 1/10
Jan 19 2023 : rupert774: 10/10
Jan 05 2023 : Guest 98: 10/10
Jan 05 2023 : DeepHistory: 10/10
Dec 28 2022 : piet: 10/10

Related Quizzes
1. Nightwish Tough
2. Nightwish: "Dark Passion Play" Average
3. Nightwish Average
4. Nightwish Lyrics Quiz Average
5. Nightwish Average
6. Nightwish: "Once" Average
7. Nightwish Average
8. Nightwish Lyrics Average
9. Nightwish Live Difficult
10. Nightwish Tough
11. Nightwish Lyrics Average
12. Nightwish: Where Have I Heard That Before? Average

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us